Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedreven fondliefhebbers blazen Euregiospel nieuw leven in

Tegen de verwachtingen in hebben fondliefhebbers uit Belgisch- en Nederlands-Limburg de Euregio-trein toch weer op de rails gekregen. Het Euregiospel op de internationale vluchten is intussen goedgekeurd door de KBDB en wordt ook ondersteund door de Arge Euskirchen.

Het zag er afgelopen seizoen niet goed uit voor het Euregiospel. Met name de Limburgse Fondclub trok de stekker uit omdat er uit Nederland en Duitsland geen medewerking meer kwam. In een reactie lieten vooral liefhebbers uit Nederlands-Limburg duidelijk horen dat ze het erg jammer vonden dat het Euregiospel ter ziele was. Ze omschreven het als een fantastisch spel met toegevoegde waarde. John van Heel, Frank Jacobs en Lei Martens trokken hun stoute schoenen aan en kaartten met Adri-Jan Hoes uit Maaseik een eventuele doorstart aan. Gevolg: een positieve reactie van Jacky en Jelle Creemers vanuit Belgisch-Limburg. Jelle Creemers, secretaris van de Limburgse Fond & Marathon Club (LFMC) speelt hierin een cruciale rol: hij zal voor het Euregiospel opnieuw de uitslagen maken op één dwingende voorwaarde: eerst moeten de uitslagen in ieder land secuur gecontroleerd worden, alvorens ze naar Jelle worden gestuurd. Pas als dat is gebeurd, zal hij ze doorsturen naar Data Technology om de gegevens te converteren. Na het converteren kan Jelle de uitslag maken.

Sponsors

Het Euregiospel is intussen opnieuw goedgekeurd door de KBDB. Bij Arge Euskirchen blijft Josef Fell het aanspreekpunt. Ook de Duitse sportvrienden zijn erg tevreden dat het Euregiospel weer zal plaatsvinden. Lei Martens: “Nu moeten we nog op zoek naar enkele sponsors zodat we de aanstaande kampioenen van het komende seizoen op gepaste manier in het zonnetje kunnen zetten komende winter, en ook hier zijn de eerste stappen al gezet.”

Voor de gedreven fondliefhebbers is het Euregiospel een prima zaak. Erwin Bleus, gedreven fondspeler en secretaris van het Euregiospel, drukt het als volgt uit: “Dit spel over de grenzen heen is een internationale krachtmeting. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, staan de liefhebbers die de zware fond een warm hart toedragen, nog hele mooie sportieve dagen te wachten.”