Gebroeders van Landeghem - 1e nationaal jonge duiven La Soutteraine & snelste duif van het hele concours!

De gebroeders van Landeghem uit Kruibeke wonnen de 1ste nationaal La Soutteraine jonge duiven 2009 met een grote straat voorsprong op de concurrentie. Hun duif was tevens snelste van het gehele concours...

 

 

Eenmaal aangekomen in de Broekdam Noord 46 te Kruibeke gelegen aan de Prosperpolder kwamen we in de zeer verzorgde binnentuin van de gebroeders van Landeghem. 
De gastvrouw, de partner van Remy (69 jaar) (nog onderweg van het duivenlokaal ) en broer Robert (66 jaar) lieten er ons eerst enkele foto’s van het volledig zelf in elkaar getimmerde duivenhok nemen. 

De duivenmicrobe hebben beide broers van vader Achilles geërfd. Laatstgenoemde was ooit nog soldaat samen met Jacques Tournier.
De 4260507/09 zorgde er om 15u41 voor, dat de gebroeders in het daglicht van de nationale duivenpers zouden komen.  Reeds bezig aan een zeer voortreffelijk seizoen, gaan ze nu dus met de nationale zegepalm lopen en daarenboven klokten ze 7 van de 8 ingekorfde jonge duiven in de prijzen in hun lokaal Sint-Gillis-Waas.

Over de winnende duif zelf.
Hij is een pienter blauw duivertje van middelmatige bouw, goed gespierd met mooie vleugel.  Deze jonge kerel, een geschenk van vriend keurslager Fons Slaets, uit de panter-kadetlijn, heeft het gehele konvooi van 17.895 jonge duiven het nakijken gegeven om er zo aan een snelheid van 1275 meter te mogen zegevieren.  Gespeeld op de schuifdeur, en uiterst gemotiveerd door het veroverde donkere hoekje (motivatiebak onder de spoetnik), zorgt hij er voor dat de gebroeders van Landeghem, voorheen al een monument in eigen streek, wereldwijd front page nieuws worden!

Het winnende duifje vloog voorheen al :
12e Argenton 480 duiven 549 km ( 1033 m/m )
121e Bourges 858 duiven 474 km ( 1218 m/m)
Elk jaar worden er hier 80 jongen gekweekt.

Proficiat, het is jullie en alle supporters van harte gegund.