Gebr. van Toor Jr. (Maren-Kessel, NL) troeft op Nanteuil de concurrentie in afdeling Oost-Brabant af

De eerste krachtmeting met de jonge duiven op afdelingsniveau, die op het programma stond vanuit Nanteuil, werd gewonnen door Gebr. van Toor Jr. uit het Brabantse Maren-Kessel.


Dennis van Toor slaat toe in afdeling 3 Oost-Brabant met 1e Nanteuil tegen 3849 d.

Dennis van Toor maakte een nieuwe start met Lambrechts duiven

Onder de naam Gebr. van Toor Jr. werd de duivensport door Dennis samen met zijn kinderen succesvol beoefend in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Het meest tot de verbeelding sprekende succes werd daar behaald met Olympic Tamara waarmee in 2015 werd deelgenomen aan de Olympiade van Boedapest (3e Nederlandse Olympiadeduif categorie F). In 2017 verhuisde Dennis naar het Brabantse Maren-Kessel. In de achtertuin werd daar een hok gebouwd. Olympic Tamara verhuisde mee. Sportief werd de start op het nieuwe adres gemaakt met zomerjongen van 2016, allen gekweekt uit de toppers van weleer. Daarnaast werd aangeklopt bij Stefaan Lambrechts (Nijlen, BE). Bij die Belgische grootmeester werden maar liefst 95 jongen aangeschaft.

Overwinning op Duffel

In 2018 leek de cirkel rond wat bekrachtigd werd met een kringoverwinning vanuit Duffel in de sterke CC Oss tegen 2756 jonge duiven. (Lambrechts x zus Olympic Tamara).

Winnaar afdeling Oost-Brabant Nanteuil


NL19-1030958, 1e Nanteuil afdeling 3 Oost-Brabant

Op de eerste afdelingsvlucht van het seizoen vallen bij Dennis in Maren Kessel alle puzzelstukken op zijn plaats. Gedreven door een krachtige zuidwestenwind bereiken zijn twee eerst aankomende duiven snelheden van ruim 2100 mpm waarmee de sterke concurrentie in afdeling 3 werd afgetroefd. De dubbele winst tegen 3849 duiven kan gevierd worden. De moeder van de winnares is één van die duiven die succesvol werden bekomen van Stefaan Lambrechts. De vader van de primus op Nanteuil is een halfbroer van Olympic Tamara. De volledige pedigree pluist u hier uit.

983 zorgt voor dubbele winst


NL19-1030983, 2e Nanteuil afdeling 3 Oost-Brabant

Een luttele 10 seconden na de winnares drukt de NL19-1030983 haar tijd af. Zij bezorgt Gebr. van Toor Jr. daarmee de dubbele winst in het afdelingsconcours. Ook de moeder van de 983 heeft haar origine in België (dochter Broer Bolt). De vader van de 1e opvolger van de 958 stamt uit o.a. Olympic Fenomenale (1e Res. Olympiadeduif Cat. F Boedapest 2015) en Olympic Santa Ana (1e Olympiadeduif Cat. MD Boedapest 2015). De koppeling lijkt een schot in de roos als de week na Nanteuil nestzus 19-984 de overwinning grijpt op Chimay in het samenspel Stedelijk Oss. De pedigree van de 19-983 vindt u hier.

Vertrouwen in de toekomst

De resultaten met de jonge duiven geven Dennis veel vertrouwen voor de toekomst. De lat legt hij voor zichzelf daarbij hoog. Er wordt uitgekeken naar de ontknoping van het jongeduivenseizoen met o.a. een sectorvlucht vanuit Lorris en de klassieker Orléans in het verschiet.