Gebr. Kamerhuis (Sibculo, NL) hebben met Caballero de snelste Nederlandse duif ooit

Een historische dag in 2019 voor de Gebroeders Kamerhuis. Ze wisten het 62 jaar oude Nederlandse snelheidsrecord te verbeteren met hun Caballero. Een jaarling doffer die daarmee ook de andere ruim 12.000 duiven achter zich liet.


Harald (l) en Herbert (r) met hun NL18-5108841, 'Caballero'  

Onwaarschijnlijk snel, gemiddeld 143.262 kilometer per uur

Het was geen verrassing dat Caballero een vroege prijs zou moeten kunnen winnen. Hij drukte zijn neus al aan het venster de week daarvoor door al een goede prijs te winnen en ging als eerste getekende de mand in. Maar wat hij in het weekend met de stormachtige zuidwesten wind deed had niemand verwacht. Caballero bleek als een bliksemschicht de weg van Etroeungt naar Sibculo te hebben gevonden. Hemelsbreed is dat een afstand van 329 kilometer. Hij gaf hiermee het gehele convooi het nakijken, en dat waren er niet weinig. 12.861 duiven werden er totaal ingemand. Zelf wonnen de gebroeders ruim 60% prijs maar daar repte niemand meer over. In de afdelingsuitslag was ook goed te zien dat veel goede duiven vroeg vielen. Bij de eerste 28 in de afdeling zaten 9 aangewezen duiven. 

Impuls van kwalitatief betere duiven via Kees Nijeboer sinds 2015

Herbert en Harald startten als jonge jongens met de duivensport. Zoals zovele liefhebbers begonnen, een aanvlieger. De duif werd verzorgd maar de jongens waren direct verknocht aan de duivensport. Het duurde niet lang voordat er via via een aantal duiven werden bemachtigd. In 2015 ging het roer om, er moesten betere duiven aan te pas komen en daarom klopten ze aan bij Kees Nijeboer uit de Pollen. Op een steenworp afstand van 5 kilometer haalden de gebroeders een groepje duiven om mee te spelen op de natour. Ook werden er een aantal op de kweek geplaatst. En niet zonder succes. Inmiddels zijn de prestaties op eigen hok stukken beter geworden.

Nadat Kees de jongens aan de duiven had geholpen bleef er contact en zodoende wordt er hier en daar ook de helpende hand gereikt. Zo hielp Herbert met de bouw van de hokken van Kees en gaf Kees een aantal eieren in 2018 aan de jongens. U raadt het al, uit één van de eieren kroop Caballero. Bent u benieuwd naar de pedigree van Caballero? Klik dan hier.


De inmiddels beroemde Caballero die met een verwoestende snelheid huiswaarts keerde.