Frederik Leliaert gaat terug in Nederland spelen

De Beul van Zeeland gaat terug op eigen hokken met de duiven spelen. Frederik zal het spelen met duiven combineren met een vaste job bij PIPA. Hij blijft gewoon full-time aan de slag bij PIPA en zal het hele transitgebeuren verder mee opvolgen.

PIPA streeft er in alle aspecten naar om zich enkel bezig te houden met zaken waarin ze kunnen excelleren. PIPA staat er ook bekend op om zich te focussen op zijn core business :
- Nieuwsverslaggeving
- Het veilen van de meest exclusieve duiven ter wereld
- Het kweken van duiven via het PIPA ELITE CENTER.

Een aantal jaren geleden echter besloot Dr. Carlo Gyselbrecht samen met Frederik Leliaert de handen in mekaar te slaan om ook samen met duiven te gaan spelen bij PIPA onder de naam Gyselbrecht-Leliaert.


Dr. Carlo Gyselbrecht en Frederik Leliaert hebben in onderling overleg besloten
om te stoppen met de tandem Gyselbrecht-Leliaert

Frederik behaalde grote successen als kweker en speler met o.a. zijn superduif “Dees”, Carlo maakte furore als meesterkweker door o.a. de 1e internationaal Barcelona te kweken, de 2e nationaal, de 4e nationaal. De 1e internationaal Barcelona werd later overgrootvader van 2 andere internationale Barcelona winnaars alsook de 2e internationaal Barcelona. Nooit eerder had 1 duif zoveel impact op het Barcelona-gebeuren als de Laureaat Barcelona die Carlo kweekte.

Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een succes van te maken. Na 3 jaar tandem Gyselbrecht-Leliaert werd echter besloten om een einde te maken aan het spelen op de PIPA-locatie. De resultaten waren veelbelovend, er was zelfs in 2013 een top kandidaat asduif Fond KBDB met superduif “Jan” en verschillende TOP 100 nationaal noteringen werden behaald de laatste jaren op nationale en internationale vluchten.

Omdat PIPA echter streeft naar de absolute top, naar het allerbeste, heeft PIPA beslist om niet verder te spelen op de huidige locatie, omdat vliegduiven volgens ons de nodige rust nodig hebben ter voorbereiding van topwedstrijden en bij PIPA het altijd een drukte van jewelste is leek het ons verstandig om deze verandering door te voeren. Dit is beslist in samenspraak met Frederik Leliaert; hij zal terug gaan spelen op zijn oude locatie in Aardenburg, waar hij jaren geleden furore maakte als de Beul van Zeeland. Toen combineerde Frederik het spelen met duiven met een job in de zaak van zijn vader.

Nu zal Frederik het spelen van duiven ook gewoon combineren met een vaste job, jawel, bij PIPA. Frederik blijft gewoon full-time aan de slag bij PIPA en zal het hele transitgebeuren verder mee opvolgen. Echter is het ook zo dat er bij PIPA dagelijks tal van buitenlanders op bezoek komen, vaak gewoon om een kijkje te nemen hoe het er achter de schermen aan toegaat. Ook die rondleidingen zullen verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd worden zodanig dat bezoekers die van overal ter wereld aankloppen bij PIPA kunnen genieten van een enthousiaste leerrijke rondleiding door Frederik. Hij wordt hierbij geassisteerd door Lisa die ook mee instaat voor de receptie van de bezoekers bij PIPA.