Freddy & Jacques Vandenheede - Zingem (BE) zien hun ‘topseizoen 2010’ uiteindelijk bekroond met nationale winst Argenton Oude!

Reeds een gans sportseizoen 2010 draait hun kolonie op een ‘uitzonderlijk hoog’ toerental… zelden een kolonie gezien die dergelijk ‘meesterschap’ kon etaleren… die week na week zulk een serie aan ‘kettinguitslagen’ op papier wist te plaatsen… die zo zijn ‘wil’, zijn ‘dominantie’ aan de concurrentie kon opleggen… als deze van de broers Freddy en Jacques Vandenheede in 2010!

Superieure prestaties die tot nu toe waren gezegend met 6 x 1° Provinciale overwinningen… waarbij eenieder zich afvroeg wanneer nu die ‘over verdiende’ kers op de taart zou volgen… want als er één kolonie was die in 2010 kon aanspraak maken op een nationale overwinning… dan was het wel deze van Freddy & Jacques! De nationale Argenton bracht uiteindelijk de ‘verlossing’… het ‘orgelpunt’ op een ‘spetterend 2010’ werd geplaatst door de oude duiven… door het winnen van de 1° prijs Nationaal Argenton bij 5.756 Oude! Freddy & Jacques klokten hun winnende duivin omstreeks 14u33’47” op een afstand van 504,927 Km, wat de hoogste snelheid bij de oude duiven liet uitrekenen aan 1333,02 m/min. Nipt geklopt was Andre Aerts uit Haacht (1331 m) die op plaats 2 eindigt… voor Luc, Bart & Jurgen Geerinckx uit Wommelgem (1326 m) die 2 topduiven behalen op plaatsen 3 en 17 in de voorlopige nationale prognose… 4 was voor de topkolonie van Rik Cools uit Ruiselede en op plaats 5 beginnen Van Hove-Uytterhoeven aan hun serie met 3 ‘topduiven’ Nationaal op plaatsen 5-18 en 23!

De zege van de ‘verlossing’
Vorig jaar wonnen Freddy & Jacques Vandenheede reeds 1° Nationaal Bourges Oude en 1° Nationaal Bourges Jaarlingen op de eerste nationale Bourges van eind mei… ze waren op deze Argenton niet aan hun proefstuk toe, sinds ze 2 jaar terug de handen in elkaar sloegen… en hun gezamenlijke ‘beste trekpaarden’ voor de kar hebben gespannen. ‘L’union fait la force’… moeten ze daar ook te Zingem gedacht hebben… De concurrentie heeft ondertussen genoeg aan den lijve kunnen ondervinden wat voor een gevolgen deze ‘unie van verenigde krachten’ voor hen zoal heeft teweeg gebracht. We waren vorige week nog te gast bij de kolonie Vandenheede (blijkbaar een weekje te vroeg?), om hun exploten uit 2010 eens van naderbij te bekijken en uit de doeken te doen… u kon er reeds alles over lezen in de reportage die we hierover hebben gepubliceerd eind vorige week. We verwijzen u dan ook graag naar deze hommage aan de familie Vandenheede… waarin we hen tezamen met de kolonie Verreckt-Arien nog omschreven als de ‘smaakmakers’ van 2010, de kolonies die het duivengebeuren in ons land dit seizoen hebben gekleurd en gedomineerd… en die op de allerlaatste nationale fondvlucht van het seizoen uit Tulle op de plaatsen 1 + 2 ‘nationaal’ stonden geklasseerd. Freddy & Jacques strandden toen op een zucht van ‘nationale winst’… wat een bekroning van hun schitterend en vaak overrompelend sportseizoen 2010 zou betekend hebben.

Wel… ze hebben te Zingem niet lang meer op hun bekroning dienen te wachten… want goed een week later zijn zij nu aan de beurt. Het is een overwinning die er enigszins zat aan te komen… we zaten er bij wijze van spreken met zijn allen op te wachten… wanneer zou het gebeuren… het kon niet uitblijven. Al moeten we er wel degelijk rekening mee houden dat voor ‘nationale winst’ alles moet meezitten… want naast de ‘topconditie’ op die bewuste dag, spelen ook nog factoren als massa, wind en ligging een bepalende rol… en als alles meezit, dan kan het! Het is dan ook voor een stuk een ‘zege van de verlossing’, want alle ogen waren week na week op Zingem gericht, ze behoorden wekelijks tot het fijne kransje der ‘favorieten’… een ‘favorietenrol’ die ze nu uiteindelijk hebben waar gemaakt… de kers zit op de taart, de druk kan van de schouders!

-‘Blauw Argenton’ B07-409331
Het is de ‘Blauwe duivin’ B07-4093331 die voor de ‘ontlading’ zorgde… vorig jaar won ze op diezelfde Argenton reeds 3° Nat Zone A tegen 985 oude en 36° Nat Argenton 5.034 oude… ditmaal ging ze met de ‘oppergaai’ aan de haal. Een klasrijke duivin voor 50% afstammend uit de eigen ‘oude soort’ want zowel vader als moeder zijn ‘kleinkind’ van één der stamkoppels ‘Delirium x Dodo’… terwijl de andere 50% door het edele ‘De Rauw-Sablon’bloed wordt ingebracht! Haar pedigree ziet er als volgt uit

Vader: ‘First Son Young Dreamer’ B03-4146103… zelf een bewezen topvlieger met 3° Chantilly 146 d, 31° Dourdan 1.298 d, 2° Dourdan 55 d, 10° Chantilly 274 d, 14° Chartres 194 d, 309° Nat Vichy 4.140 d… als jonge duif
GV: ‘Young Dreamer Sisqo’ B01-4241981... superkweker afkomstig van De Rauw-Sablon (als zoon van de wereldberoemde ‘Dromer 519/99’ x ‘Aline 958/96’, een dochter ‘Dream Couple’)
GM: ‘Navaron’ B98-4553713… dochter van het topkoppel ‘Delirium x Dodo’.

Moeder: ‘Beyoncé’ B04-4277044.. zelf 1° Toury 416 d, 2° Toury 164 d, 5° Prov Blois 1.127 d, 8° Prov Argenton 2.119 d, 74° Prov Chateauroux 3.011 d, 175° Prov Chateauroux 5.831 d... enz.
GV: ‘Verloren Zoon’ B98-4553715... zoon van ‘Delirium x Dodo’
GM: ‘Shaggy’ B02-4376070… een dochter van stamkweker ‘Frans 875/94’ (rechtstreekse zoon van het ‘Dream Couple’ Derauw-Sablon) x ‘Zohra 126/99’.

Pedigree nationale winnaar "Blauwe Argenton

Palmares "Blauw Argenton"

De appel viel dus ook hier opnieuw niet ver van de legendarische boom! ‘Goed bloed’ liegt nooit… we kunnen ons zelfs stilaan beginnen afvragen hoeveel ‘asduiven’ en ‘nationale winnaars’ het ‘Dream Couple’ De Rauw-Sablon ondertussen zoal heeft voortgebracht? Waar gaat dit schip ooit stranden…? Toch fenomenaal hoe die ingeteelde stam… in aanraking met ‘vreemd bloed’ (hier de aloude beresterke Vandenheedestam) … tot fenomenale, zeg maar ‘wonderbaarlijke’ prestaties heeft geleid in onze duivensport op nationaal en internationaal vlak! Niet in het minst bij Freddy & Jacques Vandenheede.. die met de inbreng van deze duiven in hun eigen oude stam… nog enkele trapjes hoger…meer zelfs… op dit moment op ‘eenzame hoogte’ zijn gaan acteren! Deze nationale zege is een zoveelste succes in een lange rij… bijna onvoorstelbaar! Een successenreeks die zich straks ongetwijfeld verder zal vertalen in het winnen van menige kampioenentitel en asduiven… wie weet zelfs tot op nationaal vlak? Waarvoor niet alleen een ‘dikke proficiat’ aan Freddy en Jacques en de ganse familie Vandenheede… want deze mensen verdienen straks een ‘staande ovatie’ voor zoveel ‘stuntwerk’… bijna nooit eerder vertoond!