Franse Barcelonaduiven dood in de mand UPDATE

De Franse duivenliefhebbersbond annuleert de deelname van Frankrijk aan Barcelona 2020 - behalve voor het oosten van het land - omwille van een 11-tal dode duiven in de mand

Een drama voor de Franse deelnemers aan deze Barcelona-editie 2020. Op de plaats waar de Franse duiven hun controlemerk kregen opgestempeld (te Chéreng) werden een 11-tal duiven dood aangetroffen in de manden, en bleken nog een 7-tal duiven zwaar geïnfecteerd (volgens persbericht van het communiqué Barcelona CIF). Wellicht door het drenken van de duiven met water dat een toxisch product bevatte. De zaak wordt nog verder onderzocht. Er werd ook een dierenarts bijgehaald. Het zou slechts om enkele manden gaan. 
Gezien niet kon gegarandeerd worden dat de andere duiven niet aangetast zijn, en over hun volle capaciteit kunnen beschikken om met succes hun Barcelonavlucht af te werken, besloot de Franse federatie om alle Franse duiven die te Chéreng waren niet te laten deelnemen aan Barcelona, en de wedstrijd voor deze duiven te annuleren. De duiven uit de oostkant van Frankrijk die niet te Chéreng waren om te controlemerken, blijven wel in wedstrijd.

Wellicht volgt later nog uitleg over wat exact is gebeurd, waar het fout is gelopen en/of waarmee het drinkwater mogelijks was besmet. Een ontgoocheling voor tal van Franse liefhebbers, die zo hun deelname aan Barcelona gecanceld zien. Het zal je Barcelonacrack maar zijn, die zo komt te overlijden. Jammer...

UPDATE: Bericht van de organisator Cureghem Centre

Relaas van de feiten i.v.m. de Barcelonaduiven te Chereng:

Vooreerst betreuren wij de feiten, die zijn voorgevallen op de verzamelplaats te Chereng met de Franse duiven.
Na de aankomst van de Franse duiven te Chereng op zondagavond werden, als gevolg van een menselijke fout, aan een beperkt aantal manden besmet drinkwater gegeven. Met het trieste gevolg dat een twintigtal duiven hierdoor gestorven zijn.

Daar bepaalde duiven nog bij de dierenarts worden verzorgd kunnen wij de definitieve lijst van de overleden duiven nog niet mededelen.

In samenspraak met de C.I.F hebben we als organisator alle Franse duiven aanwezig te Chereng uit de vlucht genomen. De Franse duiven van de vier oostelijk gelegen lokalen welke  naar de verzamelplaats in België zijn gebracht blijven in de wedstrijd.

Bestuur van Cureghem Center