Foto's van een deel van André Verbesselt zijn kweekduiven (Buggenhout, BE)

Sportvriend Andre Verbesselt uit het Oost-Vlaamse Buggenhout is de jongste seizoenen aardig op weg om ‘naam’ te maken in de Aziatische landen. In 2008 zetten de duifjes van Andre reeds een opmerkelijke prestatie neer bij het winnen van de 8° + 45° prijs in de ‘One Million Euro Race’ te Sjanghai in China.

Andre Verbesselt en Marcel Aelbrecht… het is een meer dan geslaagd huwelijk. Met de directe nazaten van de allerbeste kweekduiven en kweekkoppels van bij Marcel Aelbrecht is Andre Verbesselt ondertussen zelf opgeklommen tot topprestaties in de duivensport... zelfs op internationaal vlak. Getuige daarvan de 8° plaats in the 'final race' van de One Million Euro Race' in China in 2008, de 10° + 12° plaats in de Thailand Grand Pigeon Race in 2009 en de 2° plaats in de 'final Spring Race' van de 'One Million Euro Race' in Shanghai in 2010! Marcel Aelbrecht en Andre Verbesselt... dat zijn niet alleen 2 handen op 1 buik... het is ook 'wereldklasse' uit het bovenste schuifje! Andre is met zijn zowat 40 rechtstreekse Aelbrechtduiven dan ook de bezitter van de ‘grootste schatkamer’… zeg maar een ‘klein fortuin’ en ‘goudmijn’ aan Aelbrechtduiven. Geen wonder dat men de kolonie Andre Verbesselt momenteel aanziet als het grootste en edelste ‘bijhuis Marcel Aelbrecht’

Meer reportages klik hier

Lijn  “Bak 17” Aelbrecht

* Kinderen “Bak 17”

* Uit Nieuwe "Bak 17"

* Halfzus “Bak 17”

* Kleinkinderen “Bak 17”

* Aelbrecht & De Rauw-Sablon

* Kleinkinderen “Bak 17”, gekweekt door Andre Verbesselt en nu is deze crack van PIPA elite center

Kleinkinderen "548/91" Direct kinderen Super kweker "970/96" vader 1st en 7de nationaal ace pigeon long distance

* Kinderen “970”

* 5 kleinkinderen "548/91", 5 kinderen "118/00":

Kleinkinderen  "970/96"

Lijn "Dochter Marseille"

* "Dochter Marseille" 04/4099681

* Kleinkinderen "Marseille"

Lijn "Perpignan", origineel Aelbrecht

Moeder 45de prijs winnaar One Million Euro Race in Shanghai in 2008

Volle zus 8de prijs winnaar One Million Euro Race Shanghai China 2008

Vader 8de prijs winnaar One Million Euro Race Shanghai China 2008


'Mister Sompong' champion Thailand
rechts 'Mister Shih' champion China
Andre Verbeselt met de winnares 10° prijs Grand Pigeon Race Thailand

In 2009 richtte Andre nu zijn pijlen op de ‘Thailand Grand Pigeon Race’… opnieuw met overweldigend succes! Andre had in totaal 6 duifjes ingezet waarvan er nog 4 aan de start kwamen in de ‘final race’… een vlucht van om en bij de 450 Km die steeds verloopt in loodzware omstandigheden, wegens nagenoeg steevast kopwind en soms bijhorende ‘hitte’… geen vlucht voor ‘doetjes’ dus(ter info: het winnende duifje 2009 haalde een snelheid van 1018 m)! Een kolfje naar de hand van de Andre Verbesseltduiven, of moeten we schrijven de ‘Aelbrechtduiven’… waar Andre zijn hokbestand  heeft mee opgebouwd. Andre Verbesselt trok dan ook met goede moed richting Thailand om er deze ‘final race’ persoonlijk te gaan bijwonen, want op de voorbereidende vluchten (de ‘Hotspot’ races) presteerden de Verbesseltduiven reeds uitstekend met onder meer een 4° plaats in de ‘Hotspot’! Een mens zou van minder gaan dromen… het zorgde in ieder geval voor een extra opstoot aan adrenaline bij Andre, bij het opwachten van de duifjes van de eindrace! Toen de eerste duifjes hun opwachting maakten was de spanning uiteraard te snijden… u moet zich dat levendig voorstellen… enkele honderden liefhebbers die daar samen rond de hokken verzameld zitten, en er stuk voor stuk van dromen om die ‘final race’ en de daaraan verbonden ‘hoogste prijzenpot’ te winnen! De meesten voelen op zo’n moment het hartje bonken tot in de keel… en dat is des mensen! Omstreeks 17u37 plaatselijke tijd mocht Andre ‘champagne’ bestellen… want een Verbesseltduifje meldde zich aan, en wist beslag te leggen op de 10° plaats in de finale van de Thailand Grand Pigeon Race. De ober had nauwelijks de bestelling opgenomen toen 3 minuten na het eerste, om 17u40… er een 2° Andre Verbesseltduifje arriveerde, welke het feest compleet maakte… en dat uiteindelijk op een 12° plaats eindigde! Het geluk kan dan ook niet op bij Andre Verbesselt… wiens duifjes hier een prachtprestatie hebben neergezet met een 10° + 12° prijs in de Thailand Grand Pigeon Race… waarmee hij de eerste liefhebber was die 2 duifjes kon klasseren in de eindrace, dit terwijl zijn goede vriend Harrie van Boxmeer uit Nederland op een 32° stek eindigde met een 50% Verbesseltduif! Geen wonder dat de naam Verbesselt ondertussen hoog aangeschreven staat in de Aziatische landen, met dergelijke glansrijke prestaties in de ‘one loft races’gedurende de jongste 2 seizoenen!

Het ‘bijhuis’ Marcel Aelbrecht
Andre heeft ondertussen zowat zijn hart verpand aan de ‘one loft races’ in Azië, en zal naar de toekomst toe, nog meerdere pijlen richten naar deze ‘éénhoksvluchten’! Vluchten welke een groeiende populariteit genieten, en waar jaar na jaar ook een toenemend aantal Belgische en andere Europese liefhebbers  duiven op inzetten. Naast sensatie en folklore… is op dergelijke ‘one loft races’ naast een ‘smak geld’ ook internationale ‘naam en faam’ te verwerven. Een gegeven dat de meeste deelnemende Europeanen zeker niet is ontgaan!  
Een ding staat hierbij echter als een paal boven water… om te winnen of enige kans op succes te maken, moet je met ‘goede duiven’ gaan, het allerbeste van uw hok inzetten. Het is de enige manier om in deze ‘one loft races’ aan de bak te komen. We kunnen Andre Verbesselt stilaan als een specialist ter zake gaan beschouwen… hij weet dus waarover hij praat. Dat Andre ‘topklasse’ op de hokken heeft zitten werd ondertussen meer dan duidelijk! Zijn hok bestaat dan ook voor 90% uit rechtstreekse Marcel Aelbrechtduiven! Reeds lang voordat Marcel Aelbrecht de krantenkoppen haalde, en wereldfaam vergaarde omwille van zijn fenomenale fondexploten… gekruid met het winnen van titels als  
Algemeen Kampioen van België KBDB 2006
1e Nationaal Kampioen ‘Fond’ KBDB 2006
Algemeen Kampioen van België KBDB 2005
1e Nationale Asduif Fond KBDB 2003

stond Andre Verbesselt reeds bij Marcel Aelbrecht op de stoep. Aelbrecht was reeds jaren ‘top’, speelde effenaf ‘magistraal’ met duiven… maar het brede duivenpubliek had hem toen nog niet ontdekt. Het was pas na het ‘nationale titelgewin’ dat de schijnwerpers op de Aelbrechtduiven werden gericht… dat de poorten naar ‘eeuwige roem’ voor Marcel wagenwijd open gingen. Andre was er zich toen reeds rijkelijk gaan bevoorraden! Via de duiven  werden  Andre Verbesselt en 'topvedette' Marcel Aelbrecht uit Lebbeke heel dikke vrienden! En... als vriend aan huis genoot Andre dan ook zowat het 'privilege' te kunnen putten aan de 'goudmijn' van Lebbeke... zowat aanzien als één der rijkste kweekbronnen van België voor de fondvluchten, welke in hoofdzaak is geformeerd met dat edele 'De Rauw-Sablon'-bloed, gestoeld op de lijn van het ondertussen wereldberoemde 'Dream Couple' De Rauw-Sablon. De tandem ’ De Rauw-Sablon... zowat aanzien als de kampioenenmakers bij uitstek op nationaal vlak... denken we maar aan een Jules Mannaert, een Marc De Cock, een Louis Vanden Eynde, een Freddy & Jacques Vandenheede, een Eric Limbourg, en niet in het minst... hun buurman Marcel Aelbrecht zelf!
Andre bekwam zo rechtstreekse afstammelingen uit de ondertussen wereldberoemde Aelbrechtduiven en kweekkoppels als BAK 17, BAK 10… en sterkwekers als de ‘Perpignan’, de ‘Marseille’, 'Vader Nationale Asduif Fond', het 'Fijn Blauw', de 'Cerafin'... kortom het absolute 'neusje van de zalm' van de Aelbrechtkolonie, duiven die wereldwijd momenteel 'hot', en zeer gegeerd zijn! Op de hokken Andre Verbesselt zitten momenteel zo'n 40-tal rechtstreekse Aelbrechtduiven... enkel en alleen uit het allerbeste!
Zo zitten er te Buggenhout momenteel niet minder dan 17 directe kleinkinderen van de ‘gouden stamkweker’ bij Marcel Aelbrecht, met name de ‘Superkweker 548/91’, een rechtstreekse zoon van het ‘Dream Couple’ De Rauw Sablon!
 
Een stambeer uit de duizend
De ‘SUPERKWEKER’ 91-4568548 Aelbrecht


Liefst 2 van zijn kleinkinderen schopten het tot Nationale Asduif Fond KBDB!
 De ‘PATRON’                                          De ‘BLUE ACE’
BE99-45009070                                           BE03-4290095
1° Nat Asduif Fond KBDB ’03               2° Nat Asduif Fond KBDB ‘07
Bij Marcel Aelbrect, Lebbeke!            Bij Erik Limbourg, Brussegem!

Het is een publiek geheim dat de opbouw van de kolonie Marcel Aelbrecht gestoeld is op de wonderbaarlijke De Rauw-Sablonduiven. Ver hoefde Marcel daarvoor niet te gaan… enkel even het hoekje om … als buurman van Frans Sablon! Marcel Aelbrecht wist dan ook beter dan om het even wie ,  welke toplijnen er bij De Rauw-Sablon aan de basis lagen van hun topsuccessen. Ook hij botste onvermijdelijk … op het wonderbaarlijke ‘Asduivenbloed’ … niet in het minst gecreëerd door het ‘Asduifkoppel’… beter gekend als het ‘Dream Couple’ De Rauw-Sablon! Naast de ‘Limoges’, en de ‘Frans’ vertolkte ook hun volle broer… de ‘SUPERKWEKER 548/91’, een vooraanstaande rol als leverancier van uitzonderlijke ‘Supercracks’ die het geschopt hebben tot ‘Nationale Asduif Fond’! Ook hij was een telg uit die beroemde De Rauw-Sablon stam, als directe ‘zoon’ van het ‘Dream Couple’! Hij ontpopte zich tot één der allerbeste verervers ooit , uit onze Belgische duivensportgeschiedenis! Hij is de ‘gouden stambeer’ die mee aan de wieg stond van de ‘successtory’ welke door ene Marcel Aelbrecht op papier werd geplaatst. Generatie na generatie duiken er opnieuw superieure ‘1° Prijswinnaars’ en fenomenale ‘Asduiven’ op in zijn nageslacht. Wie denkt dat ons verhaal ‘in overdrijvende trap’ werd geschreven, zal vlug op zijn stappen terug keren bij het aanzien van zoveel ‘vlieg- en kweektalent’ dat aan deze ‘SUPERKWEKER 548/91’ Aelbrecht is ontsproten:

1.‘Vader Asduif’ 96-4391970
Gigant van een topkweker op de hokken Marcel Aelbrecht en vader van superduiven als
-de ‘PATRON’: 1° Nationale Asduif Fond KBDB 2003
-de ‘925-04’: 7° Nationale Asduif Fond KBDB 2006
-de ‘077-03’: 51° Nat Orange 6.751 d. ’05, 91° Nat Montélimar 10.195 d. ’05…
-de ‘049/01’: 21° Nat Marseille 5.864 d. ’04, 68° Nat Perpignan 7.611 d. ’05…

2. ‘Broer Smallen’ 00-4065848
Werd op 6 december 2009 verkocht voor 30.000 euro in de verkoop E.Limbourg!
Eén der allergrootste ‘topkwekers’ uit het jongste decennium, dat was ook Erik Limbourg niet ontgaan, die deze ‘gouden topkweker’ in 2008 naar Brussegem wist te halen. Niet verwonderlijk als je weet dat hij o.a. vader is van:
-‘Blue Ace 095/03’: 2° Nat Asduif Fond KBDB 2007 bij Erik Limbourg
-‘Doffer BAK 17’ bij Marcel Aelbrecht: uitzonderlijk kweektalent en vader van de ‘Favoriet Bak 17’, ‘de 530’, de ‘942-04’… superieure vliegduiven die Marcel Aelbrecht wereldfaam bezorgden!

3. ‘Zoon Superkweker’ 96-4271517
-vader van de ‘Blauwen As’: 7° Nat Asduif Fond KBDB ’99 bij Jules Mannaert
-grootvader van de ‘376’: zelf vader 1° Nat Limoges 2006 De Graeve-Van Geert

4. Het ‘Fijn Blauw’ 98-4182270
Een wonderbaarlijk kweekjuweel, welke gekoppeld aan de beroemde ‘Marseille’ bij Marcel Aelbrecht aan de basis ligt van een explosie aan toptalent, zoals:
-De ‘Super Marseille 087/03’, fabuleuze topvlieger met op zijn palmares o.a.:
30° Nat Brive     20.310 d. ‘05
65° Nat Cahors     6.654 d. ‘06
86° Nat Cahors     9.275 d. ’05…
En verder 208° Nat Limoges 9.545 d, 323° Nat Souillac 53.985 d, 582° Nat Cahors 5.894 d. ’07, 713° Intprov Vierzon 7.421 d, 860° Nat Limoges 12.266 d, 917° Nat Brive 16.007 d. ’07…
-De ‘Crack 308/02’, die won:
16° Nat Cahors     9.275 d.
31° Nat Brive     20.310 d.
34° Nat Argenton  17.010 d.
62° Nat Brive     7.446 d.
98° Nat Limoges  13.502 d…
-De ‘Moeder Patron 060/97’: moeder 1° Nat Asduif Fond KBDB 2003!
- Het ‘Super 309/02’: 54° Nat Argenton 17.010 d, 198° Nat La Souterraine 13.709 d…
-De ‘Favoriet Marseille’: 52° Nat Montélimar 7.873 d. ’07, en verder 183° Nat Orange 6.083 d. ‘07, 241° Nat Limoges 15.507 d. ‘06…
-De ‘Jonge Marseille’: 238° Nat Montauban 6.187 d. ’07… enz…
Deze ‘kweekdominantie’ zet zich onverstoord verder op de kleinkinderen, zoals:
-De IRUN 417/05, (uit ‘ Zomerjong 118/00’ x ‘Super 309/02’) winnaar van:
32° Nat Irun             5.846 d. ‘07
3° Bourges I             169 d. ‘05
3° Chateauroux         102 d. ‘06
8° Chateauroux         450 d.
473° Nat Montauban         6.187 d.
956° Nat La Souterraine     15.406 d. ’05 enz…
-De ST.VINCENT 531/06, die won:
22° Nat St.Vincent         6.521 d. ‘07
218° Nat Argenton         14.534 d. ‘06
247° Nat La Souterraine     13.965 d. ‘06
483° Nat Gueret        10.670 d. ’06… enz.

5. De 00-4509102
Vader van de ‘Stielman’: virtuele 4° Nat Asduif Fond KBDB 2003

6. ‘Zomerjong’ 00-4509118
Een duif die ondertussen wereldfaam geniet als zijnde de ‘Superkweker’ uit BAK 10 M.Aelbrecht! Vader van een rits topvliegers als daar zijn: ‘de ‘Goede Blauwen’, en de ‘Irun’ (zie ‘Fijn Blauw’ onder nr 4).
-De ‘GOEDE BLAUWEN’ 932/04 (uit ‘Zomerjong 118/00’ x ‘Dochter Limoges 001/03’) zette volgende erelijst neer:
1° Reg Bourges        1.069 d. ‘04
10° Nat Aurillac        6.610 d. ‘06
36° Prov Argenton    6.269 d. ‘04
40° Nat Souillac        6.475 d. ‘06
113° Nat Limoges    17.456 d. ‘05
176° I.Prov Vierzon    7.421 d. ‘07
298° Nat Cahors    5.894 d. ‘07
364° Nat Brive        9.466 d. ‘06
440° Nat Limoges    13.581 d. ‘06
490° Prov Bourges    12.331 d. ‘04
Niemand kende  dan ook beter de enorme kweekwaarde van deze ‘gouden stambeer’ SUPERKWEKER  548/91, dan Andre Verbesselt. Geen wonder dat deze lijn dan ook het hoofdbestanddeel van zijn kolonie uitmaakt, met niet minder dan 17 rechtstreekse kleinkinderen die er op de kweekhokken vertoeven. De winnaars van de 12° prijs Thailand Grand Pigeon Race ’09 (‘Miss Long’), en de 45° One Million Euro Race Sjanghai ’08 komen  uit de lijn van stamkweker M.Aelbrecht bij Andre… terwijl de moeder van ‘Miss Arwen’ of de 8° prijs One Million Euro Race 2008, een kleindochter is van deze gouden stambeer, en haar vader een kleinzoon is van de ‘Vader 1° Nat Asduif 970/96’ (vader van de ‘Patron’ en dus zoon van de ‘Superkweker 548/91’)!

De ‘kweekschat’ van Marcel Aelbrecht!
De ‘wereldberoemde’ BAK 17!

4333378/02        x         4365061/99
“DUIVER BAK 17”            “DUIVIN BAK 17”
De ‘DUIVER BAK 17’ is volle broer 2° Nat Asduif Fond KBDB ’07 (E.Limbourg)!
De ‘DUIVER BAK 17’ is volle broer van ‘VADER 1° NAT ARGENTON 633/02’  in 2008 bij Van Roy-Rochtus!
Ook uit dit ondertussen wereldberoemde topkoppel van Marcel Aelbrecht huist een schat aan kweekgoud op de hokken van sportvriend Andre Verbesselt. De ‘Duiver Bak 17’ 378/02 is niet alleen volle broer van ‘Blue Ace’ of de 2° Nat Asduif Fond KBDB 2007 bij E.Limbourg… hij is bovendien zoon van ‘Broer Smallen 848/00 (verkocht voor een slordige 30.000 euro op de verkoop Limbourg… als zoon van de ‘SUPERKWEKER 548/91’ x ‘Golden Lady 368/93) die zat gekoppeld aan ‘Dochter Dromer 665/01, een gouden kweekmoedertje (als dochter van de weergaloze ‘Dromer 519/99’ x ‘Dochter Limoges 805/00’). De ‘Moeder Bak 17 061/99’ komt dan weer uit ‘Den Yzeren 044/93’ (vader 1° Nat Perpignan 5.855 d… en komende uit een halfzus ‘Albert’ , de doffer van het ‘Dream Couple’) gekoppeld aan ‘Zus Crack 205/94’ (volle zus van de beroemde ‘Crack 066/91’ en halfzus van de ‘Cerafin’… en eveneens afstammend van een halfzus ‘Albert’)! Een kweekkoppel van uitzonderlijke ‘klasse’… want het fameuze ‘Dream Couple’ zit maar liefst 6 keer in de pedigree verwerkt! Ook hier ligt de ‘dominantie’ van het ‘Asduifkoppel’ aan de basis van een nieuwe generatie ‘wonderduiven’!

Uit “BAK 17” komen onder meer volgende ‘Superduiven:
-de ‘FAVORIET 943/04’ die won:
’07 Bourges Nat    11.933 d.    20
’06 Aurillac Nat            6.611 d.    24
’04 La Souterraine     16.297 d.    93
’07 Montélimar Nat      7.873 d.    101
’06 Souillac Nat            6.475 d.    138
-de ‘NESTBROER FAVORIET 942/04’ die won:
Limoges Nat        17.456 d.    15
Bourges Nat        48.553 d.    48
La Souterraine Nat    16.297 d.    81
-de topduivin “530 van BAK 17” 530/06, ze won:
Gueret Nat        10.670 d.    14

Kortom een aaneenschakeling van extreem kweek- en vliegtalent! Dat kwam ook meteen bij Andre Verbesselt tot uiting want de ‘Son Bak 17 NR 1’ 753/07 is op zijn beurt grootvader van de 10° prijs Thailand Grand Pigeon Race 2009!

De ‘Gouden Stamkweker’ Marcel Aelbrecht:
de “MARSEILLE” 4429362/93
Zit ‘rijkelijk’ vertegenwoordigt op de ‘Aelbrecht Loft’  van Andre Verbesselt!

Eén der absolute ‘steunpilaren’ die achter de topsuccessen bij Marcel Aelbrecht schuilgaat is zeker en vast de ‘wonderkweker’ de MARSEILLE 4429362/93, die zelf excelleerde met:
33° Nat Marseille ’97
60° Nat Marseille ’98
Hij werd… in hoofdzaak gekoppeld aan topduivin het ‘FIJN BLAUW 4185270/98’… vader en grootvader van een bijna niet meer bij te houden reeks aan ‘Crackduiven’, met als voornaamste directe kinderen:
-De ‘Super Marseille 087/03’, fabuleuze topvlieger met op zijn palmares o.a.:
30° Nat Brive     20.310 d. ‘05
65° Nat Cahors     6.654 d. ‘06
86° Nat Cahors     9.275 d. ’05…
En verder 208° Nat Limoges 9.545 d, 323° Nat Souillac 53.985 d, 582° Nat Cahors 5.894 d. ’07, 713° Intprov Vierzon 7.421 d, 860° Nat Limoges 12.266 d, 917° Nat Brive 16.007 d. ’07…
-De ‘Crack 308/02’, die won:
16° Nat Cahors     9.275 d.
31° Nat Brive     20.310 d.
34° Nat argenton     17.010 d.
62° Nat Brive     7.446 d.
98° Nat Limoges     13.502 d…
-De ‘Moeder Patron 060/97’: moeder 1° Nat Asduif Fond KBDB 2003!
- Het ‘Super 309/02’: 54° Nat Argenton 17.010 d, 198° Nat La Souterraine 13.709 d…
-De ‘Favoriet Marseille’: 52° Nat Montélimar 7.873 d. ’07, en verder 183° Nat Orange 6.083 d. ‘07, 241° Nat Limoges 15.507 d. ‘06…
-De ‘Jonge Marseille’: 238° Nat Montauban 6.187 d. ’07… enz…

Deze ‘kweekdominantie’ zet zich onverstoord verder op de kleinkinderen, zoals:
-'De IRUN 417/05', winnaar van o.a.
32° Nat Irun             5.846 d. ‘07
‘Bekijk zijn volledige palmares hierboven bij het ‘Fijn Blauw’
-'De ST.VINCENT 531/06', die won o.a.
22° Nat St.Vincent         6.521 d. ‘07
Ook de ‘RHONEMAN 36/04’, 'BROER RHONEMAN 812/07', de ‘818/07’, de ‘WITPEN 502/06’… waren stuk voor stuk toppers, en kleinkinderen van de MARSEILLE! Ook bij Andre Verbesselt zijn rechtstreekse kinderen en kleinkinderen van deze wonderkweker ‘Marseille’ actief, en met succes. Zo is de ‘Marcel 488/06’ (kleinzoon van de ‘Marseille’), vader van ‘Miss Long 055/09’ welke de 12° prijs Thailand Grand Pigeon Race 2009 won!

De ‘Schatkamer’ van Buggenhout

Andre Verbesselt en Marcel Aelbrecht zijn niet alleen gezworen kameraden… Andre ging er zich door de jaren heen ook rijkelijk bevoorraden… en met een 40-tal rechtstreekse Aelbrechtduiven is hij ook de trotse bezitter van wat kunnen omschrijven als het ‘best bewaarde testament’  aan wereldklasse Marcel Aelbrecht van dit moment! Laten we vlug even van naderbij bekijken wat de ‘schatkamer van Buggenhout’ zoal herbergt aan directe Aelbrechtduiven:
-kinderen ‘Topkweker Bak 10’ 118/00 die een rechtstreekse zoon is van de ‘Superkweker 548/91’ x ‘Golden Lady 368/93’
-Kinderen ‘BAK 17’: een handvol rechtstreekse kinderen uit dit ‘topkoppel’ bij M.Aelbrecht
-‘Blauwtje 751/07’: dochter van de machtige topkweker de ‘Perpignan 065/97’ (1° Nat Zone B Cahors 3.476 d., 1° Vierzon 1.395 d., 19° Nat Perpignan 5.852 d…. en grootvader 2° Nat Asduif ‘Grote Halve Fond’ bij Louis Vd Eynde) x ‘Dochter Limoges 043/03’ (super kweekduivin uit wonderkweker de ‘Limoges 261/91’ x ‘Dochter Marseille 309/02’).
-‘Broken Wing Bak 10’ 509/06: halfbroer van de stervliegers ‘Goede Blauwen’ en de ‘Irun’ (uit de ‘Topkweker Bak 10’ 118/00 x ‘Dochter Perpignan 957/04’).
-Directe kinderen uit ‘Vader Patron 970/96’: een handvol kinderen uit de vader van de 1° Nat Asduif Fond KBDB  2003’: de ‘Patron 070/99’! Onder hen de bewezen topkweekster ‘Miss Pamela 573/06’ (halfzus van zowel de 1° + 7° Nat Asduif Fond KBDB), en ‘Miss Joice 439/05’
-de ‘759/07’ en ‘760/07’, zoon en dochter uit ‘Broer Patron 049/01’ x ‘Dochter Marseille 566/05’
-afstammelingen uit het identieke kweekkoppel ‘Broer Patron 455/03’ x ‘Dochter Marseille 161/04’
-De ‘Marcel 488/06’: halfbroer 1° Nat La Souterraine 9.582 d. in ’97: het ‘Tam Witkopje’, dat uitgroeide tot een gigant van een topkweekster op de hokken Erik Limbourg! Hij is dus zoon van ‘Vader Tam Witkopje 837/94’ (zelf kleinzoon van het ‘Dream Couple’ De Rauw-Sablon) x ‘Dochter Marseille 034/01’ (uit het super kweekkoppel ‘Marseille’ x ‘Fijn Blauw’). Deze ‘Marcel’ is dus de vader van de 12° prijs Thailand Grand Pigeon Race 2009!
-Broers en zussen van de ‘Rhone-man’ uit het kweekkoppel ‘Jonge Marseille 042/03’ (zoon ‘Marseille’ x ‘Fijn Blauw’) x ‘Dochter ‘Gustaaf 144/03’
-Rechtstreekse kinderen uit de crackduif ‘Den Beziers 015/00’: 24° Nat Beziers 6.336 d. (zoon van de ‘Marseille’ x ‘Fijn Blauw’) x ‘Kleindochter Bak 17’ 513/06 (uit halfbroer 1° Nat Perpignan x Dochter Bak 17)
-Directe kinderen van de ‘Halfbroer 1° Nat Perpignan 071/00’ (uit ‘Den Yzeren 044/93’ x ‘Iris 910/96’ die komt uit ‘Broer Dromer’ x ‘Dochter Dream Couple’) x ‘Dochter Bak 17’ 405/05! Enz…
Het is slechts een greep uit de weelde aan ‘klasse’… aan ‘toptalent’… dat vanuit Lebbeke richting Buggenhout is verhuist, en er nu het mooie weer maakt op de kweekhokken Andre Verbesselt!

Besluit
Andre Verbesselt en Marcel Aelbrecht… het is een meer dan geslaagd huwelijk. Met de directe nazaten van de hoger geciteerde wereldklasse Marcel Aelbrecht is Andre Verbesselt ondertussen zelf  opgeklommen tot topprestaties in de duivensport... zelfs op internationaal vlak. Getuige daarvan de 8° plaats in the 'final race' van de One Million Euro Race' in China in 2008, en de 10° + 12° plaats in de Thailand Grand Pigeon Race in 2009! Marcel Aelbrecht en Andre Verbesselt... dat zijn niet alleen 2 handen op 1 buik... het is ook 'wereldklasse' uit het bovenste schuifje! Andre is met zijn zowat 40 rechtstreekse Aelbrechtduiven dan ook de bezitter van de ‘grootste schatkamer’… zeg maar een ‘klein fortuin’ en ‘goudmijn’ aan Aelbrechtduiven. Geen wonder dat men de kolonie Andre Verbesselt momenteel aanziet als het grootste en edelste ‘bijhuis Marcel Aelbrecht’!