Flanders Collection (Liedekerke, BE) zijn de schatbewaarders van het edele De Rauw-Sablon- en Aelbrecht-bloed

Flanders Collection, ofte Bruno Van den Brande en Yannick Deridder, sloegen enkele jaren geleden de handen in elkaar met als doel de superieure kwaliteit van het De Rauw-Sablon- en Aelbrecht-ras in stand te houden. Gelijk hadden ze, want ook dit jaar drukken deze kampioenengenen hun stempel op de nationale duivensport.


Yannick Deridder (links) en Bruno Van den Brande, alias Flanders Collection

Dat Bruno Van den Brande een neus heeft voor ondernemen, bewijst hij met zijn bloeiende interieurzaak 'Living De Abdij' in Ninove. Die ondernemerszin trok hij door in zijn passie, de duivensport. Hij was gefascineerd door de ongelooflijke prestaties van De Rauw-Sablon-duiven, en later ook Aelbrecht-duiven. Niet alleen op hun eigen hokken werden nationale kampioenschaps- en asduiftitels behaald, ook op andermans duivenhok gooiden die bloedlijnen hoge ogen. Het deed Bruno besluiten een heuse collectie kampioenen rechtstreeks van De Rauw-Sablon en Aelbrecht uit te bouwen. Om zijn doel te bereiken, nam hij Yannick Deridder onder de vleugels die dezelfde gedrevenheid en neus voor toptalent aan de dag legt. Samen mogen ze met recht en rede beschouwd worden als dé schatbewaarders van dit edele kampioenenbloed.

Gouden verervers

Flanders Collection bewijst de bijna ongeziene verervingskracht van De Rauw-Sablon en Aelbrecht-duiven. Zij zijn in het bezit van directe kinderen en kleinkinderen van de absolute stamkwekers zoals daar zijn: Het Dreampair (Albert x Paola), De Limoges, Topkweker Freddy, De Dromer, De Marseille, Lucky 848, Bak 17, De Smallen, De Marseille, Blue Ace, De Fondman... Die kinderen en kleinkinderen geven in verdere generaties nieuwe nationale winnaars, asduiven en andere topduiven. Zo bezitten Bruno en Yannick de ouders van maar liefst 5 nationale winnaars: 

Marlon: Moeder 1e Nat. Limoges 2010, en dochter van De Dromer

National Lucky Ace: Vader 1e Nat. Argenton 2008 tegen 25.586 duiven, en zoon van Lucky 848 x dochter De Dromer

Nationaal Dromer: Vader 1e Nat. Montélimar 2009, en zoon van broer De Dromer x dochter Dreampair (Albert x Paola)

Blue Erika: Moeder van 1e Nat. La Souterraine 2009 en 1e Nat. Argenton 2011, en dochter van Blue Ace x zuster De Dromer

Een ander paradepaardje op het hok van Flanders Collection is Prins Nationaal, hij is vader van de co-winnaar 1e Nat. Kampioenschap KBDB Jonge Duiven 2010. Prins Nationaal komt uit de Blauwe Prins van Pros Roosen, die op zijn beurt een zoon is van Topkweker Freddy.

Verder is er Best of Smallen 970, die zich als een echte superkweker ontpopte. Hij is een directe zoon van Smallen 970, die vader is van 1e Nat. Asduif Fond 2003, 7e Nat. Asduif Fond 2006,...

Gekoppeld aan Super Kannibaaltje, uit de lijnen van De Kannibaal (Dirk Van Dyck) en Fieneke 5000 (Flor Vervoort), is Best of Smallen 970 vader van 4 topvliegers bij Flanders Collection:

Silver Wing 970 wint:
- 4 x 1e
- 10 x per 100-tal
- 47 x per 10-tal
Klik hier om de volledige prestatielijst van de Silver Wing 970 te bekijken.

Maximus 237-10 wint:
- 3e Nat. Asduif (eerstgetekende over 4 nationale vluchten) Vanrobaeys-Duivenkrant Kampioenschap’12
- 7e Nat. Asduif (beste coëfficiënt op de nationale vluchten) Vanrobaeys-Duivenkrant Kampioenschap’12
- 3 x 1e
- 17 x per 100-tal
- 70 x per 10-tal
Klik hier om de volledige prestatielijst van Maximus 237-10 te bekijken.

Magnum 176-12 wint:
2 x 1e
15 x per 100-tal
38 x per 10-tal
Klik hier om de volledige prestatielijst van Magnum 176-12 te bekijken.

Glorius 236-10 wint:
- 2 x 1e
- 13 x per 100-tal
- 59 x per 10-tal
Klik hier om de volledige prestatielijst van Glorius 236-10 te bekijken.

Ook in 2013 bingo met De Rauw-Sablon

Ook anno 2013 drukt De Rauw-Sablon-bloed zijn stempel op de hedendaagse duivensport. Bekijken we onderstaande bloemlezing aan referenties en je zal overtuigd zijn van de klasse!

Freddy & Jacques Vandenheede, Zingem winnen in 2013:
1e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse duiven
met een kleinkind van De Limoges
3e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse duiven, moeder is een kleindochter Topkweker Freddy
5e Nat. Asduif Fond Jaarse duiven, met een inteeltproduct naar Lucky 848
7e Nat. Asduif Grote Halve Fond Oude duiven, vader is een kleinzoon van De Frans, zelf een zoon van het Dreampair Albert x Paola

David Vermassen, Gavere wint in 2013:
1e Nat. Brive Jaarlingen
, stamduif Bonte Crack vinden we terug langs moederszijde. De Bonte Crack is een zoon van De Frans, zelf een zoon van het Dreampair Albert x Paola. Ook in bijna alle duiven die voor David Vermassen de titel van Algemeen Kampioen KBDB 2013 in de wacht sleepten vinden we de superieure Bonte Crack terug, net als in de 1e Nat. Guéret 2010, 1e Olympiadeduif Poznan, 2e Olympiadeduif Oostende,...

Bert Vanden Berghe, Wortegem-Petegem wint in 2013:
2e Nat. Asduif Fond Oude duiven
, met Gloria, waar langs vaderskant zowel De Limoges als Topkweker Freddy terug te vinden zijn.

Raf & Willy Den Haese, Moortsele wint in 2013:
5e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse duiven
, met de lijnen van Blue Ace, Lucky 848... Deze bloedlijnen bezorgden vader en zoon Den Haese ook al 2 nationale overwinningen uit La Souterraine en Argenton. Niet te verwonderen dat het hok Den Haese rond deze bloedlijnen is opgebouwd.

Erik Limbourg, Brussegem wint in 2013:
3 Nationale overwinningen in zone B
, Souillac oude, Souillac jaarse en Tulle jaarse. We mogen gerust stellen dat op het hok Limbourg alle duiven doorweven zijn met het topbloed van De Rauw-Sablon en Aelbrecht.

Op eigen hok

Dat er schitterend materiaal op de kweekhokken zit is één zaak, maar de mannen van Flanders Collection weten deze genen ook om te zetten in knap rendement, bekijk maar volgende cijfers. In 2013 alleen wonnen ze maar liefst:

- 29 x 1e prijs (160–550km)
- 125 x Top 10
- 50 x Top 100 Nationaal Zone
- Oude duiven: 37% per 10-tal – 60% per 3-tal op de nationaals
- Jaarse duiven: 31% per 10-tal – 57% per 3-tal op de nationaals

Klik hier om het volledige overzicht van de prachtige prestaties 2013 van Flanders Collection te bekijken.

Schitterende adelbrieven die de sterkte van de rassen De Rauw-Sablon en Aelbrecht nog maar eens in de verf zetten. Flanders Collection zijn dé schatbewaarders van deze superverervers!