Flanders Collection (Liedekerke, BE) werkt aan een nieuwe generatie De Rauw-Sablon-duiven

Flanders Collection is alom gekend als de schatbewaarder van het edele De Rauw-Sablon-bloed. Aan deze schatkamer wordt nu een nieuwe impuls gegeven. Frans Sablon himself ging in Liedekerke langs om vanuit zijn oude stam een nieuwe generatie te kneden en alzo de voortzetting van zijn ras te garanderen.


Frans Sablon te midden van Bruno Van den Brande (r) en Yannick Deridder (l)

Bruno Van den Brande en Yannick Deridder, ofte Flanders Collection, zijn alom bekend als dé schatbewaarders van het edele De Rauw-Sablon-bloed. U kan hier een artikel over hun kolonieopbouw nog eens nalezen. Zij zijn in het bezit van directe kinderen en kleinkinderen van de absolute stamkwekers zoals daar zijn: Het Dreampair (Albert x Paola), De Limoges, Topkweker Freddy, De Dromer, De Marseille, Lucky 848, Bak 17, De Smallen, De Marseille, Blue Ace, De Fondman... Die kinderen en kleinkinderen geven in verdere generaties nieuwe nationale winnaars, asduiven en andere topduiven. Zo bezitten Bruno en Yannick de ouders van maar liefst 5 nationale winnaars. Zelden heeft een duivenras zo zijn stempel gedrukt op de (inter)nationale duivensport als De Rauw-Sablon. Ook nu nog zijn ze niet weg te denken uit de nationale duivensport, zoals u hieronder kan lezen.

De Rauw-Sablon zorgde in 2013 voor volgende schitterende prestaties

 • Bij Freddy & Jacques Vandenheede zaten de De Rauw-Sablon-genen in:
  1e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse duiven
  3e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse duiven
  5e Nat. Asduif Fond Jaarse duiven
  7e Nat. Asduif Grote Halve Fond Oude duiven
 • David Vermassen wint 1e Nat. Brive Jaarlingen met De Rauw-Sablon afstammeling
 • Ook in Gloria, 2e Nat. Asduif Fond Oude duiven, van Bert Vanden Berghe vinden we dit kampioenenbloed terug.
 • De 5e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse duiven van Raf & Willy Den Haese heeft heel veel De Rauw-Sablon-bloed
 • Erik Limbourg won in 2013 3 nationale zeges in zone B. Het kweekhok Limbourg is doorweven met De Rauw-Sablon en Aelbrecht, zo ook deze 3 winnaars
 • Gustaaf De Bisschop wint 1e Nat. Kampioen KBDB Jonge duiven en 3e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jonge duiven met duiven uit de lijn van Diamond Bak 17-lijn van Flanders Collection.

Duiven kweken met gouden stambomen is één zaak, Flanders Collection slaagt er jaar na jaar in uit deze gouden kweekstal ook sportief een hoog rendement te halen. Zo wonnen ze zelf in 2013:

 •  29 x 1e prijs (160–550km)
 •  125 x Top 10
 •  50 x Top 100 Nationaal Zone
 •  Oude duiven: 37% per 10-tal – 60% per 3-tal op de nationaals
 •  Jaarse duiven: 31% per 10-tal – 57% per 3-tal op de nationaals

De lijn wordt gewoon doorgetrokken in 2014...

 • Ariën-Dekeyzer wint een 1e prijs met een kind van King Ali, gekweekt door Flanders Collection met de succeskruising De Rauw-Sablon x Heremans.
 • Dimitri Deneys speelt keihard op de kleine halve fond. Zijn kolonie bestaat voor 35% uit Flanders Collection-duiven. Enkele van zijn resultaten uit Souppes-sur-Loing (314 km):
188 Oude: 1-2-3-4-6-8-11-13-16-23-28 (11/11d.)
290 Jaarlingen: 1-2-3-7-16-22-39-40-63-89 (10/10d.)

 

De meester himself creëert de nieuwe generatie De Rauw-Sablon

Om de bewezen verervingskracht ook in de toekomst te blijven garanderen werd Frans Sablon naar Liedekerke gehaald om een nieuwe generatie De Rauw-Sablon duiven te creëren. Vertrekkende van zijn eigen oude stam, die op de hokken van Flanders Collection aanwezig is, keurde en selecteerde Frans Sablon elke pluim. En net zoals hij dat vroeger op eigen hok deed, zal Frans bij Flanders Collection een nieuwe generatie De Rauw-Sablon duiven kneden.

Dankzij de nieuwe impulsen die grootmeester Frans Sablon heeft gegeven aan de gouden kweekstal van Flanders Collection, zullen er ongetwijfeld nieuwe successen en referenties behaald worden met de 'New Look' De Rauw-Sablon-duiven. Wij kijken er alvast naar uit!