Familie van Panhuis (Meppel, NL) schittert met 1° Nat. Jonge Asduif (100% Eijerkamp)

Super blij zijn ze, Cees, Richard en eigenlijk de hele familie Van Panhuis. Zij hebben dit jaar niet alleen een Top-duif op de hokken maar halen hiermee ook nog eens de titel 1° Nat jonge Asduif binnen.

Tiny is haar naam en komt uit een Dochter EURO x Zoon CHÉ . . kwaliteit verloochent zich niet!

De appel valt niet ver van de boom, op papier kunnen veel duiven wat ‘Tiny’ presteerde, echter maar weinigen maken het waar. Deze topduif vloog een geweldig palmares bij elkaar in slechts 5 gevlogen wedstrijden wist zij 5 prijzen te behalen waarvan 4 top-noteringen welke tellen voor het Nationaal Kampioenschap..

Alvorens misverstanden zich gaan vormen over de naam, deze duif werd gespeeld op naam van Mevr. T van Panhuis uit Meppel. Echter is het Comb. Van Panhuis (Leersum, NL)die sinds 2005 naam aan het maken is. Vanuit die locatie werd er gevlogen, maar telkens bleek de combinatie daar net te kort te komen voor Teletekst, een doel wat ze voor ogen hadden samen. Nu vliegen ze ook op de locatie waar voorheen enkel kwekers zaten. Echter waren zowel Cees als Richard lid in Leersum en dus moest moeder Tiny lid worden bij P.V. De Valk in Meppel. Volgend jaar zullen ze beide vliegen onder de naam Comb. Van Panhuis.

Hun doel, een teletekst notering, hebben ze ruimschoots gehaald met een N.P.O. overwinning op Peronne tegen 5282 duiven. Cees had de eer om de duif er naar te verzorgen, Richard de eer om haar te mogen kweken.

De duivin werd gespeeld op de deur, en was erg geïnteresseerd in een jaarling doffer waar ze al snel een broedvak mee deelde. Ze straalt pure intelligentie en alertheid uit, ze verraad haarzelf in het hok. Je pikt ze der zo uit! Een topper! Opmerkelijk is dat Tiny (11-4710107) de eerste 3 vluchten niet gespeeld werd. Dit doen ze omdat vader Cees vind dat er op die vluchten bijzonder veel jongen verloren gaan. Dan laat hij ze liever inspringen op 220 km nadat ze zelf meerdere keren zijn afgericht. Dit laatste gebeurt dan ook zeer regelmatig. De hele week rijden ze met de jongen of het is 2 keer per dag trainen, wat ze “mits in goede doen”, vrijwillig 1 tot 1,5 uur doen. Je ziet ze weinig en gaan ‘’snoeihard’’.

Opmerkelijk van deze duivin is dat ze ook bij doordeweekse africhtingen vaak eerder was dan de rest van het hok. En in het weekend van haar N.P.O. overwinning op Peronne had ze zelfs een pittige doordeweekse africhting gehad vanuit Baarle Nassau wat voor hen toch 130 km bedraagt. Ze stond op scherp, en wij lieten niks aan het toeval over. Ze presteerde met deze topverzorging dan ook buitengewoon gezien haar palmares.

St.Truiden 223 km
6e – 738 duiven
28e – 2676 duiven

Pommeroeul 304 km
3e – 569 duiven
4e – 1.776 duiven
9e – 2.264 duiven
16e – 8.056 duiven N.P.O.
St. Quentin 378 km
1e – 507 duiven
2e – 1.732 duiven (fondclub)
1e – 2.107 duiven (rayon 8)
47e – 7.567 duiven N.P.O.

Peronne 384 km
1e – 5.282 N.P.O. + teletekst

En hiermee behaalt deze schoonheid de titel 1° Nat Asduif jong 2011 binnen.

Kwaliteit verloochent zich niet, en komt altijd boven drijven. Met zulke afstammeling lijkt het klusje zo geklaard, maar wat is de verzorging van een liefhebber als Cees van Panhuis dan belangrijk die deze duivin boven zichzelf liet uitstijgen en haar (bijna) onsterfelijk maakt.
Proficiat!


Moeder ‘Tiny’ = dochter ‘EURO’


Vader ‘Tiny’ = zoon ‘CHÉ’