Erik Limbourg maakt meer dan 1.250.000 euro !

Eén van de vele binnengekomen getuigenissen, deze is van een héél voornaam man in de duivensport en ook in het zakenleven, Hans Eijerkamp Sr.

Geweldig gedaan super klasse !

Ik vind het schitterend wat jullie opgebouwd hebben de beste in de hele wereld.

Ik weet wat het betekent een bedrijf op te bouwen tot zoiets groots.

Jullie vader kan trots zijn op zulke flinke zonen die ook top medewerkers om
zich heen hebben verzameld.

De hartelijke groeten van

Hans Eijerkamp. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op het einde van de verkoping op dag 2, net voor de laatste duif had compagnon Geert De Clercq een kleine verrassing in petto, hij sprong het podium op om het volgende te vertellen...de zaal werd muisstil :

Beste sportvrienden,

In naam van Erik, zijn vader Gilbert en mezelf zouden we jullie graag van harte willen danken voor jullie aanwezigheid,
biedingen en het vertrouwen dat jullie in onze duiven stelden, dit doet iets met een mens...

Verder willen wij ook graag een aantal mensen bedanken die reeds geruime tijd met de voorbereidingen van deze verkoop bezig waren, hun onuitputtelijke inzet en professionaliteit heeft ervoor gezorgd dat dit weekend geworden is wat het nu is: "buitengewoon goed"

-Nikolaas, super bedrijfsleider van PIPA, dank u voor alles, de voorbereidingen, opvolging van klanten, jouw flexibiliteit, continue beschikbaarheid, inzet voor 300 %, ongelooflijk !
-Thomas, voor de prachtige lay-outs en omkadering op de website en alles wat je voor deze verkoping hebt gedaan. SUPER !!
-Carlo, de stille kracht achter de schermen, dank u voor de perfecte administratieve opvolging en de ongelooflijke steun in de wat moeilijkere momenten! Jij bent een rots in de branding.
-Thomas Van Cauwenberghe ( voorzitter Raad van Bestuur PiPa ), voor de professionele omkadering van het hele gebeuren
-Martin Martens, diep respect voor wat jij hier 2 dagen lang gedaan hebt...alle 248 duiven met evenveel inzet oproepen en verkopen, je moet het maar doen
-Adelin Van Renterghem, voor alle adviezen, en de sterke administratieve opvolging tijdens het weekend.
-Het ganse PIPA team hier vandaag aanwezig ( een 25-tal mensen ), fantastisch werk hebben jullie geleverd!
-William Aerts, onze boekhouder
-de fotograaf van dienst
-de mensen van de feestzaal in Thorn... 
-al onze dichte vrienden voor de steun in de spannende/stresserende tijden!


A special attention for Luna Lai:
Luna, many thanks and deep respect for what you did for us during this weekend, your Asian customers must know that you deserve their confidence; you are the best!

Eveneens een woord van dank aan alle nationale en internationale makelaars en zeker en vast ook een speciaal woord van dank aan de Familie Herbots voor hun aanwezigheid, interesse en inzet, dank u.

Ook de mensen van "Het Duivenblad", Kevin Roosens en André De Scheemaeker, dank u voor alles

Marc De Cock, vriend des huizes, dank u voor de steun en de super aankopen. Je plaatst met de 132.000€ voor "Eagle Eye" wederom een mijlpaal in de geschiedenis van de belgische duivensport, we wensen je veel succes toe met onze lievelingsduif !

Wie we ook zeker niet mogen vergeten zijn onze 3 missen: Virginie Claes, Joke Van De Velde en Elke Van Den Borre, ook jullie hebben het schitterend gedaan.

En, last but not least, mijn allerbeste vriend en compagnon voor het leven, Erik Limbourg.
Erik wat je hier dit weekend op de verkooptafel gebracht hebt is fenomenaal en nooit gezien, uw collega's hebben dit gewaardeerd met dit super resultaat tot gevolg, dé ultieme bekroning van je dagelijkse inzet, mag ik jullie daarom een staande ovatie en een welverdiend applaus vragen, dank u wel !
 

Geert de Clercq

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daarna werd een woordje van dank gericht door Martin Martens aan Geert De Clercq :

"Geert, je kan moeilijk jezelf bedanken, maar ik wil hier graag onder de aandacht brengen hoe schitterend jij alles achter de schermen coördineert bij Erik Limbourg, hoe jij alles uitpluist qua uitslagen voor de asduifcompetities, hoe je Erik bijstaat in alles mbt administratie en marketing, verkoop. Jullie zijn een perfect complementair team!! En die complementariteit heeft ook vandaag geleid tot een groot succes. " 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlaanderen blijft toch de bakermat van de duivensport, dat werd vandaag en gisteren nog maar eens bewezen. De topduivenmelker Eric Limbourg uit Brussegem besliste om zijn volledige duivenkolonie te verkopen via een openbare verkoping.

Link naar VTM nieuwsfragment : http://www.vtm.be/nieuws/opgeknipt_nobc.html?vpos=7&vID=PIt_27689_vtm_id

Resultaat: een totaalopbrengst van maar liefst 1,25 miljoen euro. De openbare verkoping die dit weekend plaats vond net over de Nederlandse grens in Thorn werd georganiseerd door de wereldmarktleider op gebied van duivenverkopen via het internet: pipa.be (PigeonParadise).Niet alleen de grote opkomst, maar ook de talrijke biedingen via telefoon zorgden opnieuw voor topprijzen. Het is dan ook uniek dat zo’n uitmuntende kolonie in 1 keer wordt verkocht.

De totaliteit van de kolonie bestond uit 246 duiven, welke onder de verkoopshamer kwamen en van eigenaar wisselden voor een totaal bedrag van 1,25 miljoen euro, of een gemiddelde opbrengst per duif van 5.100 euro.

De topduif uit deze verkoop luisterde naar de naam van ‘Eagle Eye’, welke nu uitzonderlijk op Belgische bodem blijft, en werd aangekocht door Marc De Cock (De CEO van Cock’s Vleeswaren) uit het Oostvlaamse Temse. De duivenmelker telde hiervoor maar liefst 132.000 euro neer. Het overgrote deel van de duiven verhuisde richting ‘verre Oosten’.


( Marc De Cock aan het bieden op Eagle Eye...)