Eindelijk opnieuw in Limburg: slotavond ten voordele van Kom op tegen kanker

Vreugde en opluchting bij het comité ‘Limburgse duivenliefhebbers komen op tegen kanker’: na de periode van corona-maatregelen mag op vrijdag 15 oktober 2021 opnieuw de bekende slotavond plaatsvinden in Alt-Hoeselt.

Gedurende 26 jaar zet het Limburgs comité van enkele duivenliefhebbers zich in om het brede kankeronderzoek te steunen en de mensen die te maken krijgen met kanker te ondersteunen.

In Limburg zijn ze ervan overtuigd: het KOTK-comité verdient een pluim….

Toen wijlen Maurice Haesen 26 jaar geleden de eerste vlucht t.v.v. het kankeronderzoek organiseerde vanuit zijn maatschappij ‘Schakkebroek’ had hij nooit kunnen denken dat zijn initiatief nog zoveel weerklank zou krijgen in de Limburgse duivensport.
De actie kan jaar na jaar rekenen op de steun van vele Limburgse duivenliefhebbers die deze actie een warm hart toedragen en niet in het minst van de Limburgse bestuurders van de KBDB en hun medewerkers. Bij de opmaak van het vluchtprogramma wordt echt rekening gehouden met de ‘kankervlucht’ om liefhebbers de kans te geven zoveel mogelijk duiven te kunnen inzetten en passend in de opbouw naar verdere vluchten of afrondende vlucht voor meerdere snelheidsspelers.

2021

Dit jaar werd de vlucht georganiseerd op 7 augustus uit Nanteuil: liefst 694 Limburgse liefhebbers, uit 40 lokalen, namen deel met in totaal 10.177 duiven: 1.598 oude, 2.009 jaarse en 6.528 jonge duiven. De wedstrijd, gelost om 8 uur,  kende een zeer vlot verloop. De snelste duif zat bij Vogels-Kellens in Genk aan 1.730 m/min. Het was de gekende tandem Van Hertem-Schuurmans uit Pelt die snelste was in de reeks oude & jaarse duiven aan 1.703 m/min.
Elke deelnemer maakt € 2 over aan de actie, en dat leverde al € 1.388 op. De winst op de vlucht zelf, waarbij de gratis uitmaak ook belangrijk is, zorgde ervoor dat reeds € 3.600 klaar ligt voor Kom op tegen kanker.

Slotavond

De jaarlijkse slotavond t.v.v. de actie viel vorig jaar door corona in het water, maar dit jaar zal de slotavond kunnen plaatsvinden, en wel op vrijdag 15 oktober in zaal Altenaar in Alt-Hoeselt. Hier worden niet alleen de winnaars gehuldigd maar zal ook de verkoop van talrijke topbons plaatsvinden. De bons gaan pas definitief naar de bieder op de slotavond waar nog kan worden geboden.
Wie nog een bon wil schenken kan dit altijd doen door contact op te nemen met één van de comitéleden.

Het comité grijpt voor de slotavond terug naar het oude recept met een avond vol activiteiten maar waar ook voldoende tijd is om elkaar te ontmoeten en om terug te kijken op een moeilijk duivenseizoen. De huldiging start met de provinciale winnaars omstreeks 20.15u. Er is immers nog een zaaltombola met heel wat mooie prijzen en zoals steeds zorgt hoofdsponsor Jo en Edmond Jans uit Wellen voor meer dan 300 gratis prijzen. Niemand zal met lege handen naar huis gaan.

Hoofdsponsor Jans zorgt voor een massa gratis prijzen.