Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste veilingweekend van 2021 eindigt in een totaalopbrengst van 613.025 EURO

Op zondag 10 januari eindigden de volgende veilingen: Jos Martens (NL), Liliane Demely (BE), Alpdag brothers (TR), Freddy & Jacques Vandenheede (BE), Peter Janssen (DE), Sakis Minovgioudis (NL), Mike Ganus (US), Dirk Van Dyck (BE) & Barcelona Special.

Jos Martens (NL) - 12 duiven - 3.467 EURO / duif
Jos heeft met zijn koppel Hyperion x Dolly goud in handen. Het koppel bracht namelijk Helios voort. De 1e Internationaal Perpignan winnaar met 816 meter per minuut. Helios zelf verblijft ook nog steeds bij Jos en zal naar alle waarschijnlijk nog voldoende marathon kanjers voortbrengen. In de veiling was het vandaag uitkijken naar de twee zusjes van Helios. Voor maar liefst 6.800 EURO en 7.000 EURO werden zij verkocht. De kinderen van Helios deden het ook zeker niet onverdienstelijk. Zij eindigden beide op 4.400 EURO.

Liliane Demely (BE) - 7 duiven - 5.486 EURO / duif
Jongen uit de beste kwekers , inclusief halfzus en kind Mister Unique, een zus en de eerste zoon van Mister Gueret (3 & 5 Nat) én het laatste kind van topkweker Brother Draaier 845. Een magnifiek gezelschap wat onder de hamer kwam vanmiddag.Met name de eerste zoon van Mister Gueret viel in de smaak, de prachtige blauw witpen doffer die grotendeels op zijn succesvolle vader lijkt eindigde als duurste in deze veiling met een bedrag van 9.000 EURO. Tezamen met de overige duiven bracht dat Liliane Demely op een gemiddelde van 5.486 EURO/duif wat betekent dat de veiling totaal 38.400 EURO opbracht.

Alpdag brothers (TR) - 10 duiven - 2.590 EURO / duif
De Turkse broers Alpdag hebben de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd in de uitbouw van een super kweekstal. Zo verhuisden ook ettelijke afstammingen van de wereldberoemde Porsche-lijn (Pipa Elite Center) richting de hokken van de broers. Hun veiling die vandaag afliep stond ook in het teken van de Porsche lijn. Zo verkochten ze maar liefst acht dubbele kleinkinderen van Porsche 911. De gemiddelde prijs voor de dubbele kleinkinderen was 2.875 EURO/duif. Eén van die kleinkinderen sprong er toch wel uit vandaag. Voor 6.200 EURO werd deze kleinzoon verkocht.

Freddy & Jacques Vandenheede (BE) - 9 duiven - 4.278 EURO / duif
In een seizoen met veel onzekerheden werd één ding duidelijk. De duiven van Freddy & Jacques waren er klaar voor. Want wekenlang gaven ze de concurrentie het nakijken en domineerden ze de kop van de uitslagen. Zowel provinciaal als Nationaal. Vandaag eindigde hun Freddy Special met daarin twee hele bijzondere duiven. Een zoon van de wereldberoemde Freddy van Pros Roosen en daarmee ook broer van de Blauwe Prins. De andere heel speciale duif was een dochter van deze Blauwe Prins. Het waren duidelijk de uithangborden van deze veiling en werden gratis bijgegeven bij twee van hun kinderen welke 10.000 EURO en 4.800 EURO opbrachten.

Peter Janssen (DE) - 10 duiven - 2.630 EURO / duif
Peter Janssen heeft met Olympic Clyde een ongekend goede duif in de gelederen. Vandaag was er een unieke kans om er iets van te kunnen bemachtigen. Maar liefst twee kansen zelfs. Die kansen lieten de kopers niet onbenut wat er voor zorgde dat ze voor prachtige bedragen werden verkocht. De dochters gingen voor 4.000 EURO en 4.800 EURO naar hun nieuwe eigenaren. De veiling bestond verder nog uit kinderen van onder andere Chanty, First Lady en Olympic Bonnie. In totaal bracht de veiling 26.300 EURO op.

Sakis Minovgioudis (NL) - 8 duiven - 3.425 EURO / duif
Sakis zijn naam wordt vaak geassocieerd met de witte duiven. Vandaag startte zijn veiling ook met zo'n witte parel. White Subliem stond vandaag 1.01. Een dubbel kleinkind van de wereldberoemde Meeuwke 12. Nog steeds wereldwijd bekend en gewild. Dat betekende ook dat deze voor een prachtig bedrag werd verkocht. De koper betaalde 7.200 deze witte doffer. De veiling verliep verder ook meer dan geslaagd. Maar liefst 27.400 EURO bracht de veiling van acht duiven op.

Mike Ganus (US) - 10 duiven - 3.830 EURO / duif
Mike Ganus kweekte uit Wolverine o.a. Mike Has A Very Good One, winnaar van 100,000 Dollar in de Million Dollar race en (groot)vader van toppers in de Pattaya OLR, Victoria Falls OLR, de Hoosier Classic en Big Andy’s One Loft Race… Wolverine is ook grootvader Red Monkey, 1e prijs Victoria Falls en winnaar 200,000 US Dollar. In deze veiling stond deze Wolverine centraal en dat zorgde voor het nodige spektakel op de zondagmiddag. Zo werd een rechtstreekse dochter van Wolverine gekruist op Laura is A Big Winner Today verkocht voor 8.600 EURO en waren er vijf fraaie dubbele kleinkinderen van Wolverine te verkrijgen. Ook al mag Wolverine zelf dan op leeftijd zijn, zijn genen zullen nog jarelang van zich laten horen op de eenhoksraces.

Dirk Van Dyck (BE) - 15 duiven - 1.933 EURO / duif
De legende Dirk van Dyck is vooral beroemd geworden om zijn Rambo Dynastie en de daaruit geboren Kannibaal. Echter, vandaag werd eens te meer duidelijk dat Dirk nog meer kwaliteit te bieden heeft. Zo stonden er vandaag 15 pareltjes te wachten op hun nieuwe eigenaar. Een voortreffelijke opbrengst was de conclusie vanmiddag. De 15 jonge duiven brachten totaal 29.000 EURO op. De ster van de veiling werd een wonderschone blauwe doffer gekweekt uit een zoon van Di Caprio (Leo Heremans) x een dochter van de Staf (1e Nationale Asduif KBDB). Voor 3.000 EURO zal de duif verhuizen naar zijn nieuwe eigenaar.

Barcelona Special - 80 duiven - 2.239 EURO / duif
De internationale vlucht uit Barcelona wordt aanzien als de klassieker der klassiekers. Het koninginnenstuk van de marathonvluchten op de grote fond, de hoogmis van de internationale duivensport. De natte droom van ieder duivenfanaat om dit pronkstuk op zijn naam te kunnen schrijven. Succesvol zijn op Barcelona vraagt typische Barcelonaduiven, echte karakterduiven met een uitzonderlijk doorzettingsvermogen, beschikkend over een al even uitzonderlijk krachtenarsenaal, als uithouding. De meeste garantie daarop is met afstammelingen uit de bloedlijnen van echte Barcelona winnaars.

Door vandaag 80 typische Barcelona duiven aan te bieden werden 80 kansen gegeven om een Barcelona stam op te bouwen of uit te breiden. Men deed dat dus in grote getale en met veel vertrouwen. Dat zien we terug in de totale opbrengst van deze veiling: 179.100 EURO.

De top drie van vandaag zijn:

Daughter New Laureaat - Batenburg vd Merwe - 11.000 EURO
Jef's 003 - Batenburg vd Merwe - 8.000 EURO
New Helios 095 - Jos Martens - 6.200 EURO

 

Roger Debusschere (BE) - 94 duiven - 1.793 EURO / duif
Velen gingen de kopers van vandaag al voor want tal van sportgenoten slaagden erin om 1e provinciale of semi-Nationale overwinningen te boeken met duiven afkomstig van Roger Debusschere. Je reinste bewijs van topklasse en topgenen die op de Royal Collection van Roger Debusschere rijkelijk aanwezig zijn. Roger investeerde alleen in het allerbeste. Vandaag kwam alles samen in een spetterende veiling. De allerbeste die hij haalde maar ook de allerbeste die hij speelde.

Het meeste succes werd behaald met de volgende duiven vandaag.

Belmondo - 1e Internationaal Agen - 31.500 EURO
Kleine Perpignan - Winner 1e Nationaal / 7e Internationaal Perpignan - 16.200 EURO
Lotus - 2. Int. Asduif 2018 / 4. Nationaal / 11. Int. Pau & 16. Int. St. Vincent - 7.400 EURO

Afbeelding verwijderd.