Eerste palm van 2019 voor Rik Cools (Ruiselede, BE) is binnen: 1e & 3e prov. Châteauroux

Een jaar geleden korfde Rik Cools 35 duiven in op Châteauroux. Liefst 32 van deze duiven wisten zich in de interprovinciale uitslag te klasseren waaronder de 1e en 2e tegen 2.714 oude duiven.

Ook dit jaar was Rik weer van de partij op Châteauroux en nogmaals lukte het hem om bij de oude duiven de hoofdvogel af te schieten: 1e prov. Châteauroux tegen 3.231 duiven!

Rik Cools heeft al heel wat duivenwatertjes doorzwommen.  Marieke, Molleke, Carla, Lady Messi, Christa,... het zijn maar enkele absolute toppers welke zijn hok bevolken.  Een ijzersterke stam gekoppeld aan vakmanschap en een bikkelharde selectie leidt tot op de dag van vandaag tot topprestaties op vluchten van 400 tot 600 km.  Op de afgelopen Chateauroux werd dit nog maar eens bevestigd door bij de oude duiven als 1e tegen 3.231 duiven afgevlagd te worden en bij de jaarduiven als 3e tegen 3.472 duiven.

1e prov. Châteauroux oude duiven

Het was BE17-3048383 die tegen een snelheid van maar liefst 1936,97m/m de hokken in Ruiselede bereikte en Rik de zoveelste overwinning mocht schenken. Als je weet dat deze dame een dochter is van Son Bolleke x Brother Marieke gekoppeld tegen een volle zus van 2e prov. Châteauroux dan is het natuurlijk niet zo vreemd dat ook zij weet wat kopvliegen betekent. Zie hier haar stamboom.BE17-3048383, 1e prov. Châteauroux oude duiven

3e prov. Châteauroux jaarduiven

BE18-3035123 deed in snelheid niet veel onder voor haar hokgenoot en behaalde ook een mooie podiumplaats met 3e prov. tegen 3.472 jaarduiven.  Ook van haar stamboom druipt de klasse af. Langs vaderszijde komen we 'Bambino' tegen die zelf 8e nat. Châteauroux scoorde en langs moederzijde vinden we 'Gerarda' van sportgenoot Chris Debacker terug. Bekijk hier haar stamboom.

Op deze manier is Rik binnen het nieuwe sportseizoen alvast sterk uit de startblokken geschoten.  We zijn benieuwd wat de 'Coolskanonnen' nog voor ons in petto hebben!