Een overzicht van de meest gelezen artikels van 2011

Op het einde van het jaar worden er traditiegetrouw lijstjes gemaakt van de beste dit, of de meeste dat ... Wij maakten, zoals vorig jaar, een overzicht van de 10 meest gelezen artikels op onze site. Leest u even mee?

10e plaats: video-verslag over finale Derby Arona One Loft Race in Tenerife

PIPA-medewerkers Fien en Minna vlogen in maart naar Tenerife om er de finale te volgen van de Derby Arone One Loft Race. Ze maakten er enkele foto's en video's over de finale vlucht en een video-interview met de winnaar.

9e plaats: Eerste (inter)nationale uitslagen van het vluchtseizoen

Dat we een site zijn voor duivenliefhebbers wordt direct duidelijk met de 10e plaats, die ingenomen wordt door de eerste (inter)provinciale uitslagen van het jaar uit Vierzon, Chateauroux, Vierzon en Gien. Op Vierzon won Casaert-Sénéchal bij de jaarlingen en Baert Damien bij de oude duiven. Deze uitslagen, die geplaatst werden op 22 mei, werden bijna 8000 keer gelezen.

8e plaats: Foto's nieuwe hokken Verkerk

Bas en Gerard Verkerk waren in april trots om hun afgewerkte hokken te tonen aan de duivenwereld. Omdat het altijd leuk is om te kijken hoe het bij de concullega's gaat, werd dit artikel ook gretig aangeklikt. De totale accommodatie biedt plaats aan 90 koppels vliegduiven op totaal weduwschap. De reacties onder het artikel waren ook unaniem lovend. 

7e plaats: Verreckt-Ariën veiling eindigt op 971.800 EURO

Met dit ongelofelijke bedrag van 4.000 EURO gemiddeld per duif werd de veiling afgesloten als tweede duurste internetveiling ooit, na de Brockamp-veiling die vorig jaar net de kaap van het miljoen overschreed. De duurste duif in deze veiling was "Olympic Wacko" die voor het bedrag van 135.200 EURO naar Singapore verhuisd. Andere "hoofdvogels" waren "Jacko" (47.000 EURO, Singapore), "Proudo" (50.200 EURO, Singapore), "James Bond" (70.000 EURO, China) "Claudio" en "Norma" (respectievelijk 50.400 EURO en 70.000 EURO voor Marc De Cock). U kan alle winnende biedingen nog eens nalezen op onze veilingpagina

6e plaats: video-interview met Johan De Belser door Nigel Kot

Nigel Kot maakte een 11 minuten durende (Engelstalige) reportage over Johan De Belser en plaatste die op Youtube. Wij wilden die u niet onthouden en zo'n 8.800 kliks later staat deze video in onze top 10. Interessant voor elke fond en grote-fond speler!

5e plaats: Finalevlucht Belgian Masters in Tours

De Finale van de Belgian Masters gelost in Tours werd, op deze zonovergoten dag gevolgd door vele toeschouwers die het vallen van de duiven live wilden meemaken. Wie er zelf niet kon bijzijn, kon via onze site meevolgen, en dit zorgde voor een totaal van 12.800 kliks op dit artikel. De vlucht werd uiteindelijk gewonnen door Geert en Mark Pollin. 

4e plaats: live video stream vanop de Pros Roosen verkoping in Thorn (NL)

Een zaalverkoping volgen vanuit je luie zetel is niet voor elke veiling weggelegd. Wij bij PIPA verleggen graag de grenzen van het mogelijke en zorgden voor een livestream gedurende 2 dagen bij de verkoping van Pros Roosen. De veiling klokte af op een totaal van 1.368.000 EURO. Ook het VRT-journaal maakte een reportage over deze verkoping.

3e plaats: aankondiging "Mooie prestaties" op PIPA

Na elk weekend kon u uw mooie prestaties op onze site laten verschijnen. Tientallen liefhebbers stuurden hun resultaten wekelijks in, en de rubrieken "mooie prestaties" en "kijk op de week" werden dan ook veel gelezen. Het is dan ook altijd plezant om een foto van jezelf met een mooi resultaat op PIPA te zien staan.

2e plaats: Chinabezoek door PIPA in juni 2011

In juni trokken Thomas Gyselbrecht, Minna Yi en Luna Lai twee weken door China om diverse Chinese duivenliefhebbers te bezoeken. De foto's van de reis werden meer dan 20.000 keer bekeken door onze bezoekers. Geniet zeker nog eens na van deze reis in dit schitterende land !

1e plaats: Golden Top One Loft Race 2011 van Great Wall

De Great Wall One Loft Race heeft lang op de homepage van onze site gestaan. Voor deze Chinese Duiven konden ingekorfd worden vanaf april en vanaf september startte het opleren van de duiven. Op 10 november werd een eerste race vanuit Dingzhou (200km) gevlogen, waarna enkele dagen later, reeds op 14 november, de halve finale vanuit Gaoyi (300km) werd gevlogen. 

De finale vlucht vanuit Qixian (500km) werd een echte mediastunt van Great Wall: zowel de inkorving voor de finale, de lossing als het vallen van de duiven kon via live videostream gevolgd worden. De One Loft Race werd gewonnen door een Chinese combinatie. Eerste europeaan was Jaap Koehoorn op een 15e plaats. De Europese top 3 werd vervolledigd door Eijerkamp en hok M. Reijnen. 

Niet alleen voor de verkopen is het Chinese continent belangrijk voor zowel PIPA als de duivenliefhebbers, maar het mag duidelijk zijn dat ook op sportief vlak, o.a. door de One Loft Races en de veelvuldige beurzen die in China georganiseerd worden, China belangrijker aan het worden is.