Duivenminnend Limburg maakt zich op voor het slotevent van de 52e Derbyvlucht Orléans

Op vrijdag 20 september is het zover: dan vindt de slothappening plaats van de Horta-Derbyvlucht Orléans in Evenementenhal Den Dijk in Zonhoven. Aan deze hoogmis van de Limburgse duivensport namen bijna 14.000 duiven deel.

Die werden op zondag 21 juli gelost in Fay-aux-Loges, nabij Orléans.


Fernand Schroyen, op de foto met kleinzoon Charlie, werd de laureaat van de 52e Derbyvlucht.

De hoofdvogel, goed voor 1.500 euro, ging dit jaar naar het echtpaar Schroyen-Henderix uit Heusden-Zolder. De viering aan huis bij deze duivenfamilie gaat gepaard met een kleine receptie en het Cristal-terras. Vrijdag 20 september, stipt om 13 uur, wordt er aangebeld en volgen felicitaties van familie, vrienden, een afvaardiging van het gemeentebestuur en leden van de duivenbond De Witpen Lummen.
De slotavond van dit Orléansjaar zal een feest worden voor alle duivenliefhebbers, laureaten van de vlucht, hun familie en vrienden. De Derbyvlucht is voorzien van een overvolle prijzentafel. Zo zullen er meer dan tweehonderd duivenmelkers een waardevolle prijs ontvangen tijdens de huldigingsavond.

Feestavond met royaal banket

De organisatoren nodigen alle duivenliefhebbers en hun entourage uit om mee te genieten van een gezellig en heerlijk buffet – muzikaal ondersteund door The Evergreens.
Men kan hiervoor nog inschrijven en betalen tot en met vrijdag 13 september en dit voor slechts 25 euro per persoon. Deelname is geldig na betaling op rekening BE49 3350 2746 3271 van de Limburgse Fondclub - Zonhoven. Vermeld zeker naam en het aantal deelnemers!
Meer info bij Jean Fastré op 011 81 57 22 of jean.fastré@hotmail.com

Avondprogramma

De deuren zwaaien open, voor de mensen die wensen mee te genieten van een gezellig en heerlijk samenzijn tijdens het banket, om 17u45 van de Evenementenhal Den Dijk, Rozenkransweg 4 in Zonhoven centrum. Het banket start om 18 uur.

Aansluitend, stipt om 19 uur, starten de huldigingen en uitreikingen. Eerst worden de ‘Snelste Orléansduiven per gemeente’ gehuldigd in aanwezigheid van schepen en/of afvaardiging. Als extraatje is er een gratis aanwezigheidstombola én een stuk taart.
Het einde is omstreeks 23u30.
De gewonnen prijzen dienen deze avond persoonlijk, en met afgifte van de ontvangen brief, afgehaald worden. Niet afgehaalde prijzen vloeien terug naar de organisatie.

Klik hier voor een overzicht van alle winnaars