Duitsers krijgen toelating om in Frankrijk te lossen

De Duitse duivenliefhebbers ontvingen vandaag goed nieuws: zij krijgen de toelating om te lossen in Frankrijk. Een belangrijke horde die genomen diende te worden met het zicht op het afwerken van een volwaardig vluchtprogramma.

De Duitse federatie kan nu aanvangen met het aanvragen van de nodige lossingsvergunningen. In een aantal deelstaten verleenden de (lokale) autoriteiten reeds de toelating om in te korven, in andere deelstaten ontbreekt die nog. Door de toelating om in Frankrijk te lossen kan er in de deelstaten waar toelating werd verleend nu wel ingekorfd worden.

Ook voor België en Nederland is dit uiteraard positief nieuws. Het zou logischerwijs immers betekenen dat ook Nederlandse en Belgische duiven gelost kunnen worden op Frans grondgebied.

Voor de Belgische duivenliefhebbers is het nu -nog meer dan de vorige weken- uitkijken naar positief nieuws vanuit de eigen overheid omtrent het inkorven van duiven... Groen licht van de veiligheidsraad zou dan immers meteen betekenen dat onze duiven richting Frankrijk kunnen vertrekken eens de nodige lossingsvergunningen in orde zijn. 

Lees hier de mededeling op de website van de Duitse federatie.