Overslaan en naar de inhoud gaan

Drentse duivenmelker leert Mike Tyson kneepjes van het vak

Duivenmelker Gert Jan Beute uit Wilhelminaoord vertrekt in december naar New York om ex-bokser Mike Tyson, die in de duivensport zijn nieuwe roeping heeft gevonden, te helpen.

Beute staat wereldwijd bekend als goeroe op het gebied van postduiven. Hij is door de oud-wereldkampioen in het zwaargewicht gevraagd om diens duiven te bekijken en te beoordelen of er potentiële topppers tussen zitten. ''De duivensport loopt daar achter in vergelijking met hier'', legt Beute uit. ''Ze willen gebruik maken van mijn kennis om hun duiven te verbeteren.''

Beute is naar eigen zeggen niet bang voor Tyson, die ooit een oor van een tegenstander afbeet. ''Hij staat wereldwijd bekend als een kwaadaardige man. Maar tussen duiven komt hij juist tot rust. Ik moet natuurlijk wel uitkijken wat ik zeg'', grapt de Drentse duivenmelker.

Op Discovery Channel wordt een tv-programma uitgezonden over de belevenissen van Tyson met zijn postduiven. ''Dat is goed voor de sport, want zo komt het een beetje van het duffe imago af'', aldus Beute.

Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken:

Bron: rtv drenthe