Dirk Deroose (Kruishoutem, BE): ambitieus, gedreven en hard op weg naar de top

In Kruishoutem wordt door Dirk Deroose de duivensport beoefend met een enorme drive en passie voor de nationale vluchten. 2012 is een schitterende opstap naar de nog mooiere aankomende jaren.

In het dagelijks leven is Dirk als CEO (Chief Executive Officer) van de zeer grote bouwgroep Willy Naessens Group een drukbezet man. Deze groep is gespecialiseerd in logistieke gebouwen, distributiecentra, kantoren, zwembaden, etc.

Ondanks deze drukke werkzaamheden en zeer lange dagen van huis lukt het Dirk om zijn neus goed aan het venster te drukken van de nationale duivensport. Kosten noch moeite worden door de 40-jarige inwoner van Kruishoutem gespaard om binnen de kortste keren de absolute top binnen de nationale duivensport te bereiken.

Zo trok Dirk in 2010 naar André van Herzeele (Nazareth) om daar de klasbak BE09-4077558 te bewonderen. Deze topper was in datzelfde jaar namelijk de glorieuze nationale overwinnaar op Argenton tegen 19.757 duiven. Het winnen van deze nationale klassieker was niet het eerste huzarenstukje wat deze geweldenaar wist neer te zetten. Zo vloog hij eerder al een 1e Chateauroux tegen 147 duiven, welke tevens goed was voor een 55e Nationaal tegen 22.718 duiven. Dit ondanks vele minuten verspeeld te hebben vanwege een niet-werkend constateersysteem. “De Argenton”, zoals deze door het leven ging, werd door Dirk gekocht en meegenomen naar de imposante hokken in Kruishoutem. Hij werd omgedoopt tot “Matisse”, vernoemd naar de zoon van Dirk, en mag nu op het rijk bevolkte kweekhok zijn goede eigenschappen als kweker doorgeven.

De vader van “Matisse” is niemand minder dan “Super Crack” BE07-4145554 van Roland Dewaele uit Dentergem. “Super Crack” vloog zelf o.a. 1e Blois tegen 115 duiven (5e Provinciaal 2.352 duiven), 1e Argenton 169 duiven, 4e Clermont 121 duiven, 4e Argenton 389 duiven, etc. De moeder van “Matisse” is de BE07-4281021 van Daniël Colpaert uit Kruishoutem.

Een andere klasbak op het gouden hok van Dirk die het verdient om in de schijnwerpers te staan, is de doffer BE06-4378467 “Picsou”, rechtstreeks van Chris Hebberecht uit Evergem. “Picsou” is o.a. de vader van 1e Nationaal Zone Argenton 2012, 2e Nationaal Narbonne in 2009, 3e Nationaal Pau 2009, 3e Nationaal Narbonne 2010 en 6e Nationaal Argenton 2012.  “Picsou” zit op de mooie accommodatie van Dirk en is voor 25% eigendom van Mathias Dewitte, voor 25% eigendom van De Smeyter-Restiaen en voor de overige 50% van Dirk. Dat de appel niet ver van de boom valt, bewijst de BE11-4234385 “Niels” (zoon “Picsou”). “Niels” in 2012 alleen al de 1e Nationaal Zone (A) Argenton 8.476 duiven, de 2e Provinciaal Vierzon 2.738 duiven, 31e Provinciaal Châteauroux tegen 3.960 duiven, etc. Het is dan ook geen wonder dat Dirk enorm in zijn nopjes is met een duif als “Picsou” op zijn hok.


Wonderboy "Picsou"

Afgelopen jaren is er aan de hokken van Dirk het nodige veranderd. Zo zijn er volières voor de hokken geplaatst en is de verluchting aangepast. Dit bewijst nog maar eens dat deze zeer ambitieuze liefhebber niets aan het toeval overlaat. Ook mag enkel het beste van het beste bij hem de hokken bevolken.

"Op zakelijk vlak ben ik redelijk geslaagd. Met de duiven gaat het nu goed, maar we gaan er alles aan doen om de resultaten nog beter te laten worden,” aldus Dirk, die niet graag in de schijnwerpers staat. Gezien zijn inzet en gedrevenheid in zijn zoektocht naar het beste wat er in België rondvliegt, zal hij ook binnen de duivensport zijn ambities - het behalen van nationale overwinningen en kampioenschappen - binnen korte tijd weten te verwezenlijken.  

Het is dan ook een kwestie van tijd dat niet alleen op zakelijk vlak, maar ook binnen de duivensport spoedig leiding wordt gegeven op het hoogst haalbare niveau. Daar zijn we van overtuigd.