Dijkstraduiven zijn wederom super in de Million Dollar Race 2017

Ook dit jaar bewijzen duiven met het Arie Dijkstrabloed in de Million Dollar Race weer met de allerbeste mee te kunnen.

Afgelopen zaterdag was de vijfde en laatste Hot Spot Car Race van de Million Dollar Race. Het werd een pittige vlucht waarbij de eerste duif na vijf uur en 26 minuten vliegen een snelheid behaalde van net 1.026 m/min.

Onder de naam Wilfon-Rhodes neemt Kenny Rhodes dit jaar deel met enkel duiven waarin het Dijkstrabloed rijkelijk vertegenwoordigd is. Dat dat een goede keuze is, blijkt wel uit zijn klasseringen op de zware vlucht:


Wiflon-Rhodes klasseerden zich op de plaatsen 11, 26, 31 en 86

Op plaats 11 dus Whicked, een jong van de NL14-1390666 Diablo (zoon Leonardo x Tinkelbel). Diablo is ook vader van Car Winner 2, die de vijfde Hot Spot Car Race van de vorige editie van de SAMDPR won (en dus autowinnaar is) en achtste werd in de tweede Hot Spot Car Race.

Op plaats 26 zien we Gold Star Legend, een jong uit een volle zus van Purdey (winnaar Asduif Grand Averages 2013 en 3e in de finale van de SAMDPR). Purdey is een dochter van Fantom (uit vader Tinkelbel x zuster Leonardo). Gold Star Legend wint in de drie eerdere Hot Spot Car Races onder meer de 19e, 35e en 76e prijs. 

Op plaats 31 staat Devils Bag, wederom een jong van de NL14-1390666 Diablo (zoon Leonardo x Tinkelbel). Diablo is ook vader van Car Winner 2, die de vijfde Hot Spot Car Race van de vorige editie van de SAMDPR won (en dus autowinnaar is) en achtste werd in de tweede Hot Spot Car Race. 

De 86e prijs werd gepakt door Bogeyman, een jong rechtstreeks uit Fantom.

We blijven de prestaties van bovenstaande duiven nauwgezet volgen. Volgende belangrijke afspraak op 4 februari 2017!