Desbuquois, " 'Roger' die 7° nationale asduif 2005 wint bezorgt eigenaars kroon op jarenlange succes!!! "


Schitterend en verdiend winnaar Barcelona nationaal 2006

Michel en Didier hadden een groot vertrouwen in hun duiven, toen ze deze vorige zondag konden inmanden; alle tekenen van grote forme vooral ook stevige trainingsbeurten waren aanwezig.
Gezien de vogelgriep-perikelen verliep de voorbereiding niet echt naar wens; de vluchten vooraf waren 3 x Quiévrain, Arlon, Dourdan en Chateauroux ( dit 3 weken voor de inkorving voor Barcelona ). Aan voeding en motivatie wordt enorm groot belang gehecht; voor Chateauroux werden de duivinnen getoond ( gedurende ongeveer 1 uur opgesloten in hun bak ) en de dag van de inkorving van Barcelona werden alle jaarlingen die op dezelfde hokken verbleven verwijderd. Om 10 uur ’s morgens werden de duivinnen op het hok gelaten en alle bakken van de verwijderde jaarlingen werden open gedaan; bovendien werden de hokken rijkelijk van stro voorzien; gedurende 8 uur konden de Barcelona-vliegers hun gang gaan ………. velen hadden een ferme nestschotel …. bij het inmanden waren ze om te stelen…..
Wat de training betreft, 2 maal per dag trainen ze 1 tot 1.5 uur de laatste dagen voor de inkorving; 10 tot 15 minuten zijn ze weg na loslaten, om dan na terugkeer nog ruim een uur spelend in het luchtruim te hangen.
Hun vermaarde Roger 2010062/03 die vorig jaar schitterde met 146 ° nationaal Barcelona
12998 duiven en 65° nationaal Perpignan 7611 duiven en zo 7° nationale asduif KBKB op de zware fond werd 1.97% ontgoochelde zijn bazen niet en won met veel glans 1° nationaal Barcelona 11895 duiven. Een historische prestatie gezien het rijke verleden van de kolonie Desbuquois, een droom die waarheid wordt vooral ook een droom van vader zaliger Fernand; Didier en Michel zullen deze overwinning ongetwijfeld aan hem opdragen, hun hechte band met hun geliefde vader kennende.

Voeding
Na Chateauroux kregen ze 2 weken lichte mengeling, die ze zodanig voederen dat na ongeveer een kwartier alles op is.
Daarna staat enkele dagen ½ sport en ½ superdieet op het menu om tenslotte voor de laatste 6 dagen over te schakelen op sport ( 4/5 ) en vetrijke voeding ( ¼ ) + nogal wat mais; altijd wordt in een gemeenschappelijke voederbak op de grond gevoederd.
Belangijk principe: ze moeten blijven goed eten!!!!! Dus ruim voldoende maar het moet op….…