Overslaan en naar de inhoud gaan

Depasse-Lardenoye, "De kers op de taart" "1ste Asduif KBDB 'Grote Fond' met 'Di Stephano' "

 

Begin van het jaar titelden we "Een kleine tussen de grote" !. Wat zeggen we dit jaar na de indrukwekkende uitsag van Stéphane met 21 prijzen op 28 mee op internationaal Barcelona ?, en de kers op de taart met de zo begeerde titel van Asduif Grote Fond KBDB.

Van nature uit een sportieve jonge man, met een temperament waar grote kampioenen uit voortkomen. Het is moeilijk de wilskracht en het geduld te temperen van jonge sportief geambiëerde jongeren.
Slechts EEN geheim van deze jonge "fleurusien" (inwoner Fleurus) het woord : GEDULD

Uitgezonderd de belangrijke raadgevingen van meester Lardenoye, gekregen bij de aanvang van de samenwerking, leidt Stéphane zijn hok volledig zelfstandig.

De verzorging :
Na een controle door de man van de wetenschap krijgt de volledige colonie een antitrichokuur gedurende 5 dagen. Twee maal een rappel tijdens de maanden juni en juli, en dit is alles. Het hele seizoen door krijgen de duiven vruchtenazijn, thee, biergist, lookolie en vooral veel electrolyten bij de thuiskomst na een vlucht. Buiten het seizoen, nooit vitaminen.

De voorbereiding :
De toekomstige weduwnaars worden gekoppeld op 20 april, ze worden op weduwschap gezet op einde broeden rond 20 mei bij de terugkomst van Sens. Daartegenover worden de duivinnen die voor het spel bestemd zijn gekoppeld om een jong te hebben van ongeveer 7 dagen voor de vlucht uit Barcelona.
De jaarduiven vliegen het programma van de Club de Fond de Wallonie zijnde, Bourges tot Limoges en de eerste St-Vincent voor duivinnen. De tweejaarse doen de vluchten uit de Rhônevallei en het is slechts als driejaarse dat de overblijvende voor de eerste maal Barcelona en Peripignan vliegen. De duivinnen die zich gunstig rangschikten uit St-Vincent bevestigen nadien hun klasse uit de Katalaanse stad.

Het geheim : het ras, de kweek, spelen en selecteren en veel, veel GEDULD.

Palmares : Zie de foto's, het is beter de feiten dan een lange toespraak !


"Di Stefano" 1er As-pigeon Grand Fond RFCB 2006

Pedigree :
De vader is een half-broer van de 1e Nat. Barcelona, die op zijn beurt een kleinzoon is van de "23" van Jo Lardenoye die de vader is van de 1e Nationaal Barcelona 95. Deze fameuze " 23" is overgrootvader van de 1e int. Narbonne 2005 bij Streel
De moeder is de kleindochter van de "16" Simons uit Maaseik ! De andere grootvader is de 1e Int. Barcelone 87; een andere : 1e Nat. Barcelona 82 en ook nog een 1e Nat. Dax in 93 en is een achter kleinzoon van de "Limoges" Carteus. We moeten het toegeven, als we de pedigree van deze asduif bezien zien we niet minder dan 6 nationale winnaars in zijn edele bloed.

Enkele cracks van het hok Depasse-Lardenoye