De tandem Dehon-Demonseau (Thulin, BE) ontdekt met Best Kittel II een nieuwe goudklomp

Superduif 'Best Kittel' kende je al. Maak nu kennis met de nieuwe superster van de familie, 'Best Kittel II': 1. Nationale Asduif snelheid Jaarse KBDB 2020!

De tandem Dehon-Demonseau deed het weer

Net wanneer iedereen dacht ze het toppunt in hun carrière al bereikt hadden, behalen Daniel & Mee-Hae een prachtig nieuw resultaat door het winnen van de 1. Nationale Asduif Snelheid Jaarse KBDB 2020 met 'Best Kittel II' (BE19-4130060), een zoon van .. 'Best Kittel' (1. & 4. Nationale Asduif Snelheid  KBDB en ondertussen ook een wereldvermaard kweker). Dat brengt het aantal nationale asduiftitels van de tandem Dehon-Demonseau op 4 stuks 1. Nationale Asduiven Snelheid  KBDB aangevuld met een 2. Nationale Asduif Snelheid KBDB sinds het seizoen 2015. Dit alles met de afstammelingen van de lijn van de 'Méchant', basisduif van de kolonie Dehon-Demonseau en de voorvader van de dynastie van de Best Kittel. Als je het snel zelf eens wil onderzoeken, weet dan dat er niemand in staat was om in zo'n korte tijd zo'n prestaties neer te zetten, zeker ten tijde van de moderne duivensport.

1. Nationale Asduif Snelheid Oude   KBDB 2015 (met National Ace 2015)
1. Nationale Asduif Snelheid Oude   KBDB 2017 (met Best Kittel)
2. Nationale Asduif Snelheid Jaarse KBDB 2018 (met Junior)
1. Nationale Asduif Snelheid Jaarse KBDB 2019 (met Daniel)
1. Nationale Asduif Snelheid Jaarse KBDB 2020 (met Best Kittel II)

Met deze nieuwe titel blijft de tandem maar geschiedenis schrijven. Zeker wanneer je weet dat de ster van het hok dit jaar een rechtstreekse zoon is van 'Best Kittel', deze laatste is ook al vader van de 'Junior' die zich in 2018 klasseerde als 2. Nationale Asduif Snelheid Jaarse KBDB. Geen enkele andere duif heeft op zo'n manier zijn stempel gedrukt op de discipline snelheid in de duivensport en dat in zo'n korte tijdsperiode. De geschiedenis herhaalt zich en het ziet er naar uit dat dit niet de laatste keer zal zijn!

Een speciaal seizoen

Het seizoen 2020 was erg kort, niet echt ideaal dus voor eender welke snelheidsliefhebber, wel integendeel. Als je van ranking en kampioenschappen een doel maakt, wordt het verschil op de snelheid heel vaak gemaakt in de maand april wanneer er nog heel veel duiven ingemand worden voor de snelheidswedstrijden. Dit jaar gebeurde het maar enkele keren dat de grens van 1.000 ingekorfde duiven werd gehaald in het sterke verbond 'Renouveau waar deze tandem in competitie treed. Omdat ze dichtbij de Franse grens wonen, (Daniel & Mee-Hae wonen slechts enkele kilometers van de legendarische lossingsplaats Quiévrain) was het geen optie om deel te nemen aan de eerste trainingsvluchten van het seizoen die in juni enkel binnen België werden georganiseerd. Het startschot van het seizoen werd pas op 13 juni gegeven. Tot dat moment waren de sprintduivels van Daniel & Mee-Hae aangewezen op de dagelijkse trainingen rondom het hok. Daniel moest gefocust blijven om de vormepiek van zijn duiven zoveel mogelijk uit te stellen. Net daarom is draagt deze gloednieuwe nationale titel vooral zijn stempel. Zeker op de snelheidsdiscipline zijn de vaardigheden van de liefhebber even belangrijk als de klasse van de duiven die hij verzorgt. We moeten hierbij ook de inzet van zijn vrouw Mee-Hae onderstrepen die elke ochtend een groot deel van het werk op de hokken op zich neemt. Redenen genoeg voor elke duivenliefhebber wereldwijd om het grootste respect op te brengen voor wat deze combinatie sinds 2015 bereikte.

- 'Best Kittel II' (BE19-4130060)

Deze duif kwam gaandeweg meer en meer op de voorgrond om in juli helemaal te ontploffen. Voldoende om de vierde nationale titel in 6 jaar mee naar huis te nemen. Hij werd geboren op de hokken van het project PIPA Breeding van Thomas Gyselbrecht gesteund door de waardevolle hulp van hokverzorger Mark Paridaen die zich over de kwekers ontfermt. Best Kittel II werd als jong aan de combinatie Dehon-Demonseau toevertrouwd om er gespeeld te worden. Zijn palmares:

13/06 Pont - 95/2.207 d.
20/06 Pont - 3/942 d.
27/06 Ecouen - 48/786 d.
04/07 Pont - 6/627 d.
11/07 Pont - 2/516 d.
18/07 Ecouen - 1/423 d.
25/07 Pont - 2/768 d.
01/08 Ecouen - 1/759 d.

Het project PIPA Breeding gebouwd rond de duiven van Dehon-Demonseau

De geboorte van het project PIPA Breeding liep samen met de ontdekking van de 'Best Kittel' in 2017. Het is dat jaar dat hij samen met zijn dichte familie naar de hokken in Knesselare verhuisde en Thomas Gyselbrecht zich realiseerde dat hij nu de eigenaar was van een ideale familie om het project dat hij al langer in gedachten had aan te vangen. De eerste kinderen van 'Best Kittel' werden in januari 2018 geboren en sindsdien zijn er niet minder dan 50 eerste prijzen gewonnen door zijn kinderen door niet minder dan 20 verschillende hokken!

De fantastische Best Kittel.

Bovendien heeft PIPA Breeding ook de ambitie om deel te nemen aan verschillende one loft races over de hele wereld en dan vooral aan de bekende Victoria Falls OLR in Zimbabwe. De editie van 2020 bleek een moeilijke want van de meer dan 4000 duiven die werden ingeschreven bij de start nemen slechts 859 duiven deel aan de uiteindelijke finale waaronder 7 van PIPA Breeding en 4 ervan toonden zich van hun beste kant:

13e plaats in de finale finale van 544 km met een kleinzoon van Best Kittel
3e Asduif Grand Average (op een totaal van 39 wedstrijden/trainingsvluchten) met een dochter van Best Kittel
5e Asduif Grand Average (op een totaal van 39 wedstrijden/trainingsvluchten) met een zoon van Milan (zoon van National Ace 2015 x Shakira)
15e Super Asduif (asduifcompetitie over de Hot Spots 3-4-5 & en de finale) met een kind van Junior (deze duif won ook de 3e prijs op de Hot Spot 5 van 450 km).

Voor Daniel & Mee-Hae, was deze erkenning tot voor enkele jaren nog iets erg onverwacht. Maar uiteindelijk veranderde het weinig in hun dagelijks leven. De grootte van hun hokken is nog steeds dezelfde en ook de ambitie wijzigde niet: ze willen zoveel mogelijk overwinningen als mogelijk behalen. Nee, het succes veranderde niets voor hen en uiteindelijk is dat misschien wel de mooiste kant aan hun succesverhaal. Tot volgend jaar voor meer vuurwerk!