De Rauw-Sablon-duiven doen het ook super in 2014

Ook in het vluchtseizoen laten De Rauw-Sablon-duiven zich van hun beste kant zien. Hun kampioenengenen zijn terug te vinden in de 1e Internationaal Perpignan van Erik Limbourg, in de 2e en 4e Nationale Asduif Zware Fond KBDB 2014 van F & J Vandenheede,...

Anno 2014 staat het edele bloed van De Rauw-Sablon nog altijd zijn mannetje en zorgt het (inter)nationaal gewin op verschillende tophokken. Het is niet toevallig dat tophokken zoals Erik Limbourg en Freddy en Jacques Vandenheede hun vertrouwen leggen in de duiven van De Rauw-Sablon. Zij weten al jaren welke verervingskracht deze duiven hebben.

Erik Limbourg, 1e Internationaal Perpignan 2014

Black Magic, die bij Limbourg de 1e Internationaal Perpignan wint heeft langs moederskant al het beste van De Rauw-Sablon en Aelbrecht. Marcel Aelbrecht en De Rauw-Sablon wisselden zoveel duiven uit dat ze quasi dezelfde stam duiven hadden zitten. Zo zien we in Black Magic onder meer het topkoppel van Aelbrecht De Marseille x 't Fijn Blauw, en laat die laatste nu een kleindochter zijn van het Dreampair van De Rauw-Sablon: Albert x Paola, waar zoveel nationale asduiven uit voortkomen. Klik hier voor de pedigree van Black Magic. Dat de internationale zege uit Perpignan heus geen lucky shot was, bewijst het indrukwekkend palmares van deze fondklepper, je kan hier het palmares van Black Magic raadplegen.

Freddy & Jacques Vandenheede, 2e & 4e Nationale Asduif Zware Fond 2014

Ook Freddy en Jacques Vandenheede zweren al jaar en dag trouw aan de De Rauw-Sablon-duiven en dat hen dat geen windeieren legt, wordt dit seizoen weeral eens bevestigd. Ze gaan op hun elan van 2013 gewoon verder: grossieren in nationale asduiven. Dit jaar winnen ze onder meer 2e & 4e Nationale Asduif KBDB Zware Fond en zijn ze nog volop in de running voor een asduif op de zware halve fond. Het mooie van het verhaal van de asduiven op de zware fond is dat die klus geklaard werd door 2 nestbroers.

BE13-4050440, Ace Marsipulami I, 2e Nat. Asduif KBDB Zware Fond, wint onder meer:

32e Nationaal Agen 2014
73e Nationaal Narbonne 2014

BE13-4050439, Ace Marsipulami II, 4e Nat. Asduif KBDB Zware Fond, wint onder meer:

34e Nationaal Agen 2014
95e Nationaal Narbonne 2014

Zoals gezegd zijn het 2 nestbroers die het mooie weer maakten op het zwaardere werk, beiden zijn ze kleinkinderen van een van de stamduiven van Vandenheede, Sjah, BE02-4478695. De Sjah is op zijn beurt dan weer een directe zoon van De Limoges, BE91-4261261, topkweker van De Rauw-Sablon en op zijn beurt een zoon van het Dreampair van De Rauw-Sablon: Albert x Paola. Klik hier voor de pedigree van BE13-4050440, Ace Marsipulami I en klik hier voor de pedigree van BE13-4050439, Ace Marsipulami II.

Flanders Collection, dé verzamelaars van het ras De Rauw-Sablon


Vlnr: Yannick Deridder, Frans Sablon en Bruno Van den Brande

Wie De Rauw-Sablon zegt, maakt ontegensprekelijk de link met Flanders Collection. Bruno Van den Brande en Yannick Deridder, ofte Flanders Collection, zijn alom bekend als dé schatbewaarders van het edele De Rauw-Sablon-bloed. U kan hier een artikel over hun kolonieopbouw nog eens nalezen. Zij zijn in het bezit van directe kinderen en kleinkinderen van de absolute stamkwekers zoals daar zijn: Het Dreampair (Albert x Paola), De Limoges, Topkweker Freddy, De Dromer, De Marseille, Lucky 848, Bak 17, De Smallen, De Marseille, Blue Ace, De Fondman... Die kinderen en kleinkinderen geven in verdere generaties nieuwe nationale winnaars, asduiven en andere topduiven. Zo bezitten Bruno en Yannick de ouders van maar liefst 5 nationale winnaars. Zelden heeft een duivenras zo zijn stempel gedrukt op de (inter)nationale duivensport als De Rauw-Sablon. Begin dit jaar werd aan deze schatkamer een nieuwe impuls gegeven. Frans Sablon himself ging in Liedekerke langs om vanuit zijn oude stam een nieuwe generatie te kneden en alzo de voortzetting van zijn ras te garanderen. Een missie waarin Flanders Collection met brio geslaagd is!