De 'Mooie Prestaties' zijn er weer!

Vanaf volgende week start PIPA opnieuw met de rubriek Mooie Prestaties België. Een weekje later is het dan de beurt aan Nederland. Tot september kan je zo als duivenliefhebber wekelijks opnieuw jouw topuitslag of topduif in de kijker zetten.

In deze populaire rubriek is er ruimte voor knappe uitslagen op zowel vitesse, halve fond als fond. Vermits de rubriek ook in 4 andere talen wordt gepubliceerd is het bovendien een uitgelezen kans om uw prestaties internationaal in de verf te zetten. Voor België gaan we van start met het vluchtweekend van 30 en 31 maart (gereduceerd tot 30 maart na de beslissing om alle vluchten op zaterdag door te laten gaan). In Nederland komen de vluchten iets later op gang en daar starten we dan ook pas met het weekend van 6 en 7 april. De deadline voor het insturen ligt steeds op dinsdagmiddag. Voor komend weekend is de deadline dus dinsdag 2 april om 12.00 u. Bij uitgestelde lossingen kan de deadline met een dag worden verlengd.

Je leest alle info, richtlijnen, voorwaarden en reglementen over de rubriek Mooie Prestaties hier. Niet elke uitslag komt dus in aanmerking, enkel de absolute topuitslagen met zowel vroege duiven als een hoog prijspercentage voldoen aan de strenge criteria van Mooie Prestaties. Net omwille van deze strenge criteria wordt een vermelding in de rubriek door velen, terecht, hoog ingeschat.

Topuitslag

Er zijn twee formulieren die je elke week in kan vullen. Met het formulier topuitslag kan u een uitslag insturen van het voorbije weekend. Let op want een topuitslag voor België of Nederland moet aan volgende criteria voldoen:

  1. Vluchten met minimaal 100 deelnemende duiven en 10 deelnemende liefhebbers
  2. Het behaalde aantal prijzen moet hoger liggen dan 50% per 3-tal (of even veel), en daarvan moet... (zie punt 3)
  3. minstens een bepaald prijspercentage per 10-tal behaald zijn:
  • 1-4 ingezette duiven: minstens 1 duif op 2 per 10-tal waarvan minstens 1 duif per 20-tal
  • 5-10 ingezette duiven: minstens 1 duif op 3 per 10-tal waarvan minstens 1 duif per 20-tal
  • meer dan 10 ingezette duiven: minstens 1 duif op 4 per 10-tal waarvan minstens 2 duiven per 20-tal

Topduif

Daarnaast is er ook het formulier topduif. Hiermee kan je als Belg of Nederlander een individuele duif in de kijker zetten die meerdere weken doorheen hetzelfde seizoen steenvroeg op de valplank arriveert. Per categorie (snelheid, halve fond, fond of allround) zijn er verschillende criteria:

  • snelheid (tot 250 km): duif die minimum 4 x per 20 vliegt dit seizoen
  • halve fond (250-600 km): duif die minimum  3 x per 20 vliegt dit seizoen
  • fond (meer dan 600 km): duif die minimum 2 x per 20 vliegt dit seizoen
  • allround (alle afstanden): duif die minimum 4 x per 20 vliegt dit seizoen

Dubbelingen

In geen enkel geval (topuitslag of topduif) is het toegelaten om dubbelingen te gebruiken. Je kiest dus steeds zelf de uitslag met het beste coëfficiënt! Het heeft geen nut van 2 of 3 uitslagen van dezelfde vlucht door te sturen, dubbelingen worden immers niet gepubliceerd.

Correcte gegevens

Besteed de nodige zorg aan het invullen van de formulieren. Het is immers belangrijk dat al uw gegevens correct worden ingegeven! Namen en plaatsnamen schrijf je bijvoorbeeld steeds met een hoofdletter. Kijk voor je het formulier doorstuurt alles zeker nog even na. Prestaties waarvan de informatie niet correct of onvolledig is, kunnen immers niet worden opgenomen. 

We wensen iedereen heel veel succes voor het nieuwe vluchtseizoen en misschien zien we uw topuitslag hier de komende weken of maanden wel verschijnen!