De Limburgse Fondmarathon is op weg naar het gouden jubileum

De kampioenenavond van de Limburgse Fondmarathon, die volgend jaar een halve eeuw bestaat, toonde aan dat de oude garde van fondliefhebbers stilaan overvleugeld wordt door aanstormend jong talent.

De Limburgse Fondmarathon werd opgericht in 1972 in de schoot van de Limburgse Fondclub, en dit om het fondspel in Limburg te bevorderen. Tijdens de kampioenendag werden niet alleen de trofees en naturaprijzen uitgereikt, maar werd ook de vergoeding uitbetaald voor de reiskosten bij de inkorving voor de vluchten van het Marathon-programma.

De kampioenenavond zorgde voor een komen en gaan van fondliefhebbers, die een massa prijzen op het podium mochten afhalen. Bij momenten was er sprake van een overdaad aan trofees. “Maar ja, de fondmannen zijn het gewend dat ze met zo’n pak bekers en waardebons naar huis gaan,” zo klonk het. Opvallend was ook het grote leeftijdsverschil tussen laureaten als de “piepjonge” Daan Roosen uit Bocholt en de “onverslijtbare” Jean Evens uit Peer, allebei uit Noord-Limburg, jawel.

Limburgse Fondmarathon 2020

In 2020 leverde de intense strijd tussen de fondtenoren volgende kampioenen op: Jean Evens bij de fond en Willy Simons uit Maaseik (grote fond en marathon). Bij de asduiven stonden Jean Evens (fond) en Daan Roosen (grote fond) op de hoogste podiumplaats.

De kampioenen marathon 2020 van de Limburgse Fondmarathon.

De trofee voor de “Beste fondman 2018, 2019 en 2020” ging naar Willy Simons uit Maaseik.

De trofee “Beste fondman” werd geschonken door Marlies Rennenberg-Ramakers.

Limburgse Fondmarathon 2021

Kampioenen waren hier Gerard Vanbrabant uit Nieuwerkerken (fond), Daan Roosen uit Bocholt (grote fond) en Rigo Lenaers uit Vliermaal (marathon). Primussen bij de asduiven: Fransis Diriken uit Kortessem (fond) en Guy+Eline Smets (Jeuk).

De kampioenen fond 2021.
De kampioenen en asduiven grote fond 2021.
De kampioenen marathon 2021 van de Limburgse Fondmarathon.

Lidkaart

Om in aanmerking te komen voor de kampioenschappen moeten de liefhebbers over een lidkaart beschikken. Ze kunnen een lidkaart 2022 van de Limburgse Fondmarathon bestellen door storting van 10 euro op rekeningnummer BE48 9799 6969 1827 van LFM/Stanny Van Heers met vermelding van naam en KBDB-lidnummer.