De Jaeger - De Vylder, "De Driebander wint 1e internationaal San Sebastian (2006)"

Knesselare (BE)

 
Na de internationale overwinning kwamen felecitaties van overal.
Hier een bloementuil van de familie Demeyer uit Sijsele.

 

Wie zijn ze
De tandem De Jaeger –De Vijlder bestaat reeds 10 jaar. Freddy, zakenman, had het steeds druk met zijn firma waarin hij een 90-tal mensen tewerkstelt. Van kindsbeen af heeft Freddy duiven gehad. Zijn vader was een te duchten speler op de halve fond. Ook aan zijn vrouws kant viel hij in een duivennest. Haar vader, Karel Lemahieu, was de neef van Paul Lemahieu bij velen onder ons gekend als een vermaarde duivenveearts. Ondanks dit alles kwamen zijn duiven nooit echt op het voorplan. Aan Daniel had hij een gouden compagnon. Daniel leeft voor de duiven en zijn perfectie in al wat hij doet maken van hem de ideale verzorger. Bij mijn bezoek waren beiden in de wolken en de gekoelde champagne stond op tafel. Ze hadden net 3 vluchten in één weekend gewonnen. En wat voor vluchten… “De Driebander” won 1e internationaal vanuit San Sebastian en een jaarling zorgde voor een dubbele overwinning in Fondclub Steenbrugge vanuit Argenton.

De ambitie
De laatste jaren waren zeer hard voor Freddy. Een drietal jaar geleden stond zijn hele wereld even stil. De dokters hadden kanker bij hem vastgesteld. Vele Chemo kuren en verschillende zware operaties kwamen eraan te pas. Met meer vallen dan opstaan overwon Freddy zijn ziekte. Op professioneel vlak liet hij even stoom af door zijn bedrijf uit handen te geven. Maar op duivengebied zou hij nog presteren… De aankopen van de laatste jaren liegen er niet om en kosten hem een bom geld. Enkel het beste van het beste was wel genoeg voor Freddy en Daniel. Zo werden topduiven weggeplukt bij Roger Florizoone, Gaby Vandenabeele, Vandamme-Boddaert, Adrien Cornelis, Emiel Denijs, Ignace Viaene, Carlo Gyselbrecht, Cools-Blancke, De Meyere L&R, Gebroeders Comijn, Frank Verstraete, Antoinne Timmerman, Jan Theelen enz. om nog maar de voornaamste te noemen.

De internationaal
De internationale winnaar vanuit San Sebastian, “ De Driebander”, is een zoon uit “De Roger” een zuivere Florizoone duif die zelf de kleinzoon is van de “Marseille” die 1e Internationaal Marseille won tegen 15.495 duiven. Ook is hij een afstammeling van de “De Freddy”. Deze won de “Gouden vleugel” in 1984. en vloog toen de 4e prijs nationaal vanuit Barcelona. Aan moeders kant is de “Driebander” een afstammeling van de “Blauwe Ignace” een zuiver Ignace Viaene product afkomstig uit diens “Blauwe Beul”. Ze won o.a. 5e Tours, 7e Blois, 5e Chatelleroult, 41e Perpigan en 3e lokaal, 7e prov., 37e nat. en 107e internat. Barcelona.Dat Daniel de duiven in “zijn handen” heeft demonstreert hij met plezier,
hier zie je hoe Freddy vol bewondering toekijkt naar de truc van zijn soigneur .