Overslaan en naar de inhoud gaan

De Gouden Ringen Waasland vieren feest.

Op 9 december werden de laureaten van de Gouden Ringen-competitie van het Waasland gevierd.

In een feestelijke sfeer in Motel Beveren op 09 december 2023 opende de Gouden Ringen organisatie opnieuw de deuren voor vele duivenliefhebbers. Het veroveren van een Gouden Ring blijft een hoogtepunt in de duivensport, een prestigieuze erkenning die niet alleen glans geeft aan individuele prestaties maar tevens een springplank vormt naar provinciale en nationale triomfen. Dit zowel op de snelheid als op de zware fond vluchten.

Met enthousiasme leidde Patrick Daalman het evenement in met een welkomstwoord dat heel positief en tevreden klonk. Zijn uitnodiging richtte zich hartelijk tot de fervente Oost-Vlaamse liefhebbers, met de belofte dat volgend jaar opnieuw een plekje in de schijnwerpers wacht in de begeerde categorieën Superstar Vitesse en Superstar Allround. Hopend dat we met zen allen deze categorieën meer bekendheid kunnen meegeven in Oost Vlaanderen.

Hoewel de aankondiging nog wat extra schijnwerpers verdient, stalen de winnaars ongetwijfeld de show. De prestatiecoëfficiënten werden met recht en rede behaald, een garantie voor een indrukwekkende vertegenwoordiging in de komende kampioenschappen. De prijzentafel, schitterend vooraan in de zaal, was een  ware expositie met collectie trofeeën die tot de verbeelding spraken, natuurlijk ook met de Gouden, Zilveren en Bronzen Ringen die verpakt waren als kostbare juwelen.

Dit alles ontvouwde zich onder de oogverblindende projectie op het grootscherm, waar de sponsors van het evenement hun welverdiende aandacht kregen. In een perfecte sfeer werden zowel de sponsors als de liefhebbers gevierd, zoals het in de wereld van duivensport hoort te zijn. 

Voor het derde opeenvolgende jaar werd de culinaire kunst tot in perfectie gebracht. De potten werden extra verwarmd, de kookplaten kregen de beste boter, en het live cooking buffet, waar de bereidingen à la minute op het bord verschijnen, werd opnieuw een betoverende ervaring dankzij de vaardigheid van de chefs. Het is duidelijk dat deze culinaire formule een blijvend succes is, zoals we hoorden van de enthousiaste deelnemers tijdens de feestavond.

Na een genotvolle maaltijd verraste de organisatie elke aanwezige duivenliefhebber met een extra sponsoring. De firma Daflor speelde hier een gulle rol door ervoor te zorgen dat elke liefhebber kennis kon maken met de drie-in-één healt  mix. Dit prachtige initiatief oogstte meer dan waardering, wat zich vertaalde in een vlotte verkoop van de tombolaloten.

Zoals gebruikelijk was de prijzentafel rijkelijk gevuld met schitterende beloningen, geschonken door talloze sponsors. Van de prestigieuze hoofdprijzen van Bricon tot de luchtige ballonvlucht boven het Waasland en exclusieve toegangstickets voor thermen katara bleek dat er geen prijs te klein was om te schitteren in de tombola. 

De Gouden Ring in het Waasland blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op eenieder. We durven zonder twijfel te zeggen dat de afwezigen ongelijk hadden. Ondanks hun afwezigheid zien we elk jaar het evenement groeien, en we hopen oprecht op een tijd waarin de feestzaal tot in de hoekjes gevuld zal zijn. 

De kampioenen:

Quievrain oude:

Goud:  De Gendt Frankie

Zilver: Ghys Roger & Zoon

Brons: Van Broeck Jimmy

Afbeelding verwijderd.

Quievrain jonge:

Goud: De Gendt Frankie

Zilver: De Gendt Frankie

Borns: De Gendt Frankie

Afbeelding verwijderd.

Noyon oude : 

Goud: Marin Dullaert & Zoon

Zilver: Vandeputte Johan

Brons: Brijs Cleys

Afbeelding verwijderd.

Noyon jonge

Goud:  Mevr De Maesschalck

Zilver: Mevr De Maesschalck

Brons: Mevr De Maesschalck

Afbeelding verwijderd.

                                     

Halve fond oude :

Goud: Heyndrickx Erick

Zilver: Buyst Rudy

Brons : Heyndrickx Erick

Afbeelding verwijderd.

Halve fond jonge:

Goud: De Maere Marcel

Zilver: Heyndrickx Erick

Brons: Team Baetens

Kleine fond oude:

Goud: Team Baetens

Zilver: Team Baetens

Brons:Team Baetens

Afbeelding verwijderd.

Kleine fond jonge:

Goud: Team Baetens

Zilver: Team Baetens

Brons:Team Baetens

Afbeelding verwijderd.

Fond oude:

Goud: Smet Gunther

Zilver: Team Baetens

Brons: De Dobbelaer Nadine

Afbeelding verwijderd.

Marathon:

Goud: Scheers Gerard

Zilver: De Coninck Geert

Brons: De Witte Mathias

Afbeelding verwijderd.

Allround jonge duiven:

1ste kampioen  Team Baetens

2de kampioen Vlaeminck Hugo

3de kampoen Boterdaele Rombaut

Afbeelding verwijderd.

Superstar Vitesse Oost Vlaanderen

Goud: Brijs Cleys

Zilver: De Gendt Frankie

Brons: De Maeschalck Gebroeders

Afbeelding verwijderd.

Superstar Allround Oost Vlaanderen

Goud: Team Baetens

Zilver: Haak Soen

Brons: Bombeke Luc

Winnaar Bourges Trofee / Supertrofee snelheid / Supertrofee boven Parijs

Afbeelding verwijderd.