Danny Senden (Herk-de-Stad, BE) is een crack met de kleine korf

Danny Senden trekt steevast met de kleine korf naar de nationale fondvluchten en de afgelopen weken doet hij zijn status alle eer aan. Hij speelde 3e provinciaal Valence en 2e provinciaal Montauban, met telkens 1 duifje ingekorfd!

Danny, die samen met zijn broer Luc, met de duiven speelt in het Limburgse Herk-de-Stad, is al jaar en dag gekend voor zijn topresultaten met de kleine korf. In 1990 behaalden de broers Senden hun eerste provinciale zege uit Châteauroux, in 1996 waren ze de autowinnaars uit Bourges en sinds 2000 gaan de resultaten steeds crescendo. Zo werden ze in 2002 provinciaal kampioen bij de Limburgse Fondclub en wonnen ze in 2004 en 2009 opnieuw 1e provinciaal uit respectievelijk Châteauroux en Montauban, en dit telkens met slechts 1 duifje ingekorfd ! Later op het seizoen 2009 werd ook nog de 1e provinciaal Argenton bij de jonge duiven in de wacht gesleept door Fabian. Fabian was de beste jonge duif van België op de nationale vluchten uit Bourges en Argenton. In 2010 werd met Lucas, BE10-5041687, genoemd naar het zoontje van Danny, de titel van 3e beste jonge duif op de nationale vluchten uit Bourges, Argenton en Guéret behaald. In 2011 was er dan provinciale winst uit Souillac, om dat een jaartje later over te doen op Tulle, dit met dezelfde duif, BE09-5163709, Miss Souillac. En vorig jaar werd Cahors provinciaal gewonnen. Dit jaar stonden ze al 2 maal op het provinciale podium, wat doet vermoeden dat ze ook dit jaar naar het goud meedingen.

Stamopbouw

Wat de stamopbouw betreft kunnen we het vrij eenvoudig houden. Door de goede vriendschap met Pros Roosen verhuisden heel wat cracks naar de Kustraat in Herk-de-Stad. Hetzij rechtstreeks, hetzij voor samenkweek. Zo bestaat de huidige Senden-stam uit 70% Pros Roosen-bloed, vooral uit de lijn van de Freddy en Blauwe Prins. Aangevuld met kleinzonen van Aladin (Jung-Jupid), Blauwe Leon (Leon Jacobs), kleinkinderen van Lucky 77 en Blue Ace (Eric Limbourg), een zoon van Last Queen van Guido Rego, een duivin van Romain Schots en eentje van Gaston Bottu en duivinnen rechtstreeks van Johan Vandamme, die 100% De Rauw-Sablon-bloed hebben. Vrij recent werden er nog versterkingen gehaald bij Gert-Jan Beute uit de lijn van de Vechtmachine.

Kleine korf, super resultaten

Voor Danny en Luc Senden is het vrij simpel: "Strenge selectie en onze voorliefde voor de Pros Roosen-duiven zorgen er voor dat we met de kleine korf goede resultaten boeken." Onderstaande cijfers geven aan dat ze het gelijk aan hun kant hebben.

2009: Montauban:  1e Provinciaal - 2e Nationaal (1/1)
2011: Souillac:  1e Provinciaal - 14e Nationaal 
          3e Provinciaal - 26e Nationaal (3/3)
2012: Tulle:    1e Provinciaal - 2e Nationaal Zone C (2/2)
2013: Cahors:   1e Provinciaal - 4e Nationaal (1/2)
2014: Valence:   3e Provinciaal - 7e Nationaal (1/1)
   Montauban:  2e Provinciaal - 7e Nationaal Zone C (1/1)
   Argenton I: 5e Provinciaal - 13e Nationaal (prognose) (2/2)

Schitterende cijfers. Het duifje dat 3e provinciaal en 7e nationaal wint uit Valence, werd gekweekt uit 2 duiven die zijn aangekocht op PIPA-veilingen. Zo is de vader een kleinzoon van Aladin van Jung-Jupid en de moeder is een rechtstreekse Johan Vandamme, uit de lijn van Marseille (Aelbrecht) en De Dromer/Dreamcouple (De Rauw-Sablon). Klik hier voor de pedigree van BE11-5061788, 3e prov. Valence.

Het duifje dat 2e provinciaal Montauban, Geschelpte Pros Junior, in de wacht sleept is een volle broer van 1e provinciale asduif 2012 Limburgse Fondclub en is dus een zoon van De Geschelpte Pros, topkweker bij Senden en kleinzoon van de Blauwe Prins van Pros Roosen. Klik hier voor de pedigree van de Geschelpte Pros Junior.

De 5e provinciaal Argenton I, en volgens de prognose 13e nationaal, vloog tot op heden 5 prijzen op 6 nationaals. Op Poitiers werd ze niet ingemand. Ook hier stroomt het bloed van de Blauwe Prins van Pros Roosen door de aderen. Langs vaderszijde is de grootmoeder van dit duivinnetje een kleindochter van de Blauwe Prins, terwijl ze langs mooederszijde een achterkleinkind is van de Blauwe Prins. De stamboom van BE13-5010918 kunt u hier doornemen.

Het moge duidelijk zijn dat dit niet het laatste is dat we van Danny en Luc Senden gezien hebben!