Daniels Willy wint 1° Nationaal Argenton 5.252 oude met zijn enige ingekorfde oude duif!


De nationale vlucht uit Argenton is voor het merendeel van de liefhebbers de allerlaatste vlucht met de oude + jaarse duiven op weduwschap.
Diegenen die nog deelnemen aan La Souterraine en de afsluitende Gueret doen dit grotendeels met nestduiven. Argenton is ook de laatste vlucht om 'belangrijke prijzen' te verdelen… denk maar aan de 'Nationale Asduif Grote Halve Fond'! Vele liefhebbers stonden dan ook nog op scherp… al moet je op zo'n moment uiteraard altijd het weer en de ligging aan uw kant hebben om nog een 'scherp coëfficient' te kunnen neerzetten.
Een opzet waar Jos Deno (lees-Deno-Herbots) aardig lijken in te slagen, want hun jaarling doffer wint na 1° Prov Le Mans van vorige week nu 5° Nat Argenton bij de jaarse, want hem in de prognoses in 'pole position' brengt voor het winnen van de 'Nationale Asduiftitel' op de 'grote halve fond'!
De nationale winst bij de oude duiven ging echter naar het hok van Willy Daniels uit het Antwerpse Kessel, destijds op de duivenkaart gezet door ene diamantair, luisterend naar de naam Karel Schellens zaliger, die met zijn 'Nationaal 1' niet alleen Nat Bourges won, maar bovendien er een 'gouden kweker' op de hokken mee had zitten!

Dorpsgenoot Willy Daniels klokte zijn Argentonwinnaar bij de 5.252 oude duiven om 'klokke' 13u53'02" op een afstand van 555,397 Km, wat een snelheid van 1509,09 m/min liet uitrekenen. Willy wint hiermee voor het overbekende 'Antwerps trio' Luc, Bart & Jurgen Geerinckx uit Wommelgem (1506 m) en Anja De Saedeleer uit Denderleeuw.

Kleine kolonie als winnaar
De Daniels-kolonie behoort tot de 'kleinere 'kolonies qua aantal, met een 15-tal kweekkoppels, een 12-tal weduwnaars, naast een 50-tal jonge duiven. Willy had voor Argenton slechts 1 oude duif ingekorfd, welke meteen 'pal in de roos' mikt met zijn nationale zege! Zijn 2 ingekorfde jonge duiven stuurden hun spreekwoordelijk 'kat'! Normaal speelt Willy enkel de 'kleine halve fond' met zijn oude duiven, maar gezien dit spelletje ergens midden juli op zijn eind loopt, durft hij al eens met enkele duiven richting 'grote halve fond' of de nationale vluchten uit Bourges en Argenton trekken… enigszins uit noodzaak, wegens anders geen spel meer! Als je dan nog even de 'nationale winst' kan op zak steken, is dit uiteraard 'graag meegenomen'! Al moeten we zeggen dat zijn 'nationale Argentonwinnaar' ring 05-6231037 niet zomaar de eerste de beste is.
Hij werd dit seizoen reeds afgevlagd als 10° Asduif Union Antwerpen bij de oude duiven, en behaalde reeds volgend schitterend palmares:

2005 :
Melun 896 duiven 1
Dourdan 585 duiven 26
Dourdan 762 duiven 2
Orléans 487 duiven 63

2006 :

Saarbrucken 101 duiven 32
Dourdan 222 duiven 7
Chateauroux 181 duiven 1 prov 2424 duiven 5
Montlucon 2264 duiven 193
Limoges 2628 duiven 535

2007 :

Argenton 720 duiven 1 3879 duiven 5
Bourges 4316 duiven 54
Argenton 1622 duiven 32

2008 :
Melun 1528 duiven 19
Melun 1704 duiven 32
Dourdan 884 duiven 1
Pithiviers 402 duiven 3
Argenton nat 5252 duiven 1

1° Nationaal Argenton 5.252 oude

Pedigree : Click here


Hij komt uit "Den 290/04" (welke de lijn van de 'Lichte Bourges' van Maurits Voets komt, in kruising met duivin De Meyer & Zoon) x "299-Duivin 299/04" (een kruising Van Leest-Peeters x Louis De Leus x Maurits Voets).
Deze winnende doffer vloog nog op het weduwschap. Willy korfde hem op dinsdagavond voor Argenton nog in voor een 'lapvluchtje' uit Quiévrain. Bij thuiskomst op woensdag mocht hij zijn duivin behouden tot op donderdagavond bij de inkorving… wat blijkbaar voor een extra stimulans heeft gezorgd!

De kolonie Willy Daniels, 58 jaar en diamantbewerker om den brode, is dan ook voor een groot deel opgebouwd met voornoemde rassen zijnde M.Voets, Van Leest-Peeters, De Meyer & Zoon en Gaston Van de Wouwer… geef toe niet de minste namen, en die ontegensprekelijk de 'klasse' illustreren welke op de Danielshokken aanwezig is!
Willy heeft er dan ook een bijzonder sterk sportseizoen 2008 opzitten en behaalde in 'Union Antwerpen' niet alleen de 10° Asduif bij de oude maar ook de 10° Asduif Jaarlingen.
Qua verzorging tracht hij het zo eenvoudig mogelijk te houden. De duiven krijgen de eerste dagen na thuiskomst een zeer lichte voeding op het bord. Naar het eind van de week toe wordt de voeding zwaarder, en wordt er ook nog eens extra maïs aan toegevoegd.
Bij thuiskomst staan er elektrolyten in de drinkfontein, en verder krijgen de duiven 1 tot 2 dagen per week extra vitaminen. Af en toe eens een ontsmetting tegen trichomonaise moet normaal volstaan om het seizoen rond te komen. Tegen koppen wordt enkel iets gegeven op advies als de prestaties onvoldoende blijken… dit jaar was dit echter van het gehele seizoen niet nodig, want de duiven verkeerden steeds in optimale conditie. Zo zie je maar, dat je met weinig duiven op de hokken en een eenvoudig systeem gerust kan opklimmen naar nationale winst. Misschien kunnen velen zich de terechte vraag stellen: zoeken we het allemaal niet veel te ver?
Willy Daniels bewees op Argenton in ieder geval dat het ook anders kan!
Alvast een oprechte proficiat aan de familie Daniels met hun Nationale Argentonzege bij de oude duiven!