Daniel Poussart (Bourlers, BE) brengt straks zijn volledige ‘Montauban’-familie in veiling

Uit totaal onverwachte hoek stroomde afgelopen weekend een bericht binnen… sportvriend Daniel Poussart nam het besluit zijn talentvol en klasrijk team fondatleten in verkoop te brengen.

De David onder de Goliaths binnen de fondwereld… zo omschreven we hem goed 4 jaar terug na ons eerste bezoek te Bourlers, de kolonie van de immer vriendelijke , en zeer aimabele Daniel Poussart… de man met een prachtige en klasrijke collectie fondduiven op de hokken. Het is ook de man die qua fondnormen een echte minikolonie runt, met een maximale bezetting van een 15-tal oude en een 15-tal jaarlingen. Dertig woonbakken, meer plaats is er niet, naast een hokje voor een 60-tal jonge duiven.
Bourlers is gelegen gans in het zuiden van de provincie Henegouwen, vlak bij de Franse grens in de streek van Chimay. Een heel mooie en pittoreske streek, een toeristische trekpleister… maar volgens de duivenliefhebbers in deze regio, alles behalve een ideale ligging om op nationaal vlak een vooraanstaande rol te betekenen. Ondanks zijn beperking in tijd en ruimte bewees Daniel Poussart het tegendeel. Hij specialiseerde zich op de nationale fond en grote fond, zeg maar vluchten vanaf 700 à 800 Km… de erelijst die achter zijn naam prijkt is effenaf indrukwekkend. De maatstaf om er een plaatsje op het kweekhok te verkrijgen, is prijzen winnen binnen de ‘Top-100 Nationaal’! Keihard, maar rechtvaardig… en meteen ook de basis voor zijn enorme successen! Bovendien voor de liefhebber in kwestie, een weelde om over een kweekhok bevolkt met dergelijke klasbakken te kunnen beschikken. Een selectienorm waarmee Daniel Poussart  de basis legde voor zijn stilaan legendarische, zelfs wereldbekende ‘Montauban-familie’… of de directe afstammelingen van zijn ‘superkoppel’!
Klik hier voor de info omtrent het ‘Superkoppel’ Daniel Poussart

Duiven waarmee hij niet alleen met de fijne top van onze nationale fondwereld kon wedijveren, maar evenzeer bewondering en interesse opwekte tot ver buiten onze landsgrenzen. Want deze klasrijke familie fondatleten is ‘hot’… wegens ‘top’ in duivenland.

Toch lijkt er straks een abrupt einde te komen aan het succesverhaal dat Daniel Poussart in grote letters aan het schrijven was. Want afgelopen weekend stroomde een totaal onverwacht bericht onze mailboxen binnen. Omwille van familiale omstandigheden en nakende verhuis, brengt Daniel Poussart zijn volledige collectie wonderbaarlijke fondatleten onder de verkoopshamer. Natuurlijk dacht hij hiervoor aan PIPA, zeker gezien de dichte en hechte vriendschapsbanden die werden gesmeed, na de warme ontvangst te Bourlers goed 4 jaar terug. Een veiling die zal ingepland worden in de maand april. U verneemt er tijdig alles over op PIPA!