Cureghem Centre bracht hulde aan zijn winnaars en kampioenen uit 2018

Op zondag 2 december werden de laureaten op de nationale vluchten uit Cahors en Barcelona, en de kampioenen uit 2018 van Cureghem Centre gehuldigd. Met Team Freddy De Jaeger als internationaal winnaar Barcelona als grote laureaat.


Secretaris Luc De Geest leidde het feestgebeuren in goede banen

Nieuw was de locatie waar het feestgebeuren plaats vond. Sinds 1989 was het Constant Vanden Stock-stadion de vaste stek waar jaarlijks de dag van Cureghem Centre doorging… een locatie die nu werd ingeruild voor Restaurant Den Boomgaard in Wolvertem. Met succes. Een nokvolle feestzaal, een schitterende accommodatie, een goede sfeer en een lekker feestmaal zorgden voor alle nodige ingrediënten om er een mooie feestnamiddag van te maken.

Het was secretaris Luc De Geest die de honneurs waarnam, bij afwezigheid van voorzitter Patrick De Muylder door buikgriep. Na zijn verwelkoming werd eerst een minuut stilte gevraagd voor de overleden convoyeur van Cureghem Centre - Franky Delbecque. Luc De Geest wierp een terugblik op de 2 nationale vluchten die door Cureghem in 2018 werden ingericht  - uit Cahors en Barcelona. Cahors werd een vlekkeloze vlucht met vlot verloop. Voor Barcelona moest men in laatste instantie onvoorzien uitwijken naar een nieuwe losplaats, omdat de vorige een negatief advies had gekregen vanuit het luchtvaartwezen te Barcelona. Door de minder gunstige weersomstandigheden op vrijdag diende de lossing met één dag te worden uitgesteld. Op zaterdag waren de omstandigheden perfect qua weerbeeld met uitstekend zicht waarbij men zelfs de Pyreneeën zag liggen – om de duiven om 9 uur te lossen. Het werd een Barcelona-editie uit de oude doos, met hard vliegweer - rechtvaardig maar hard - met quasi identieke omstandigheden voor alle deelnemers. De Barcelonavlucht kende in 2018 – de vliegomstandigheden in acht genomen – een vlot verloop.
In 2018 konden de inrichters van de internationale vluchten nog zelf hun internationaal resultaat behouden (berekenen), en de liefhebbers een mooi afgewerkte gedrukte uitslag bezorgen. Volgens de secretaris heeft een gedrukte uitslag nog altijd zijn charme. Iets waar je op vrije momenten nog altijd eens kan in terugblikken op de geleverde prestaties – van uzelf en/of sportgenoten. Het bestuur van CC vindt het dan ook jammer dat vanaf 2019 WPROL deze internationale uitslagen zal maken, mede omdat gebleken is dat er nog steeds fouten staken in het vergelijkbaar proefresultaat dat door WPROL werd gemaakt. Er werd ook nog gevraagd om in België voor 2019 een extra vlucht voor jaarlingen met verlate lossing in te richten, in een poging de duiven reeds als jaarling die routine van overnachten een stuk aan te leren (zoals in sommige buurlanden) en zo een handicap die de Belgische duiven hebben een stuk weg te werken. Tevergeefs. De KBDB is de beleidsmensen van CC hierin niet gevolgd. Secretaris De Geest betreurde dat de nationale inrichters nog altijd niet op de hoogte zijn van welke vluchten zij in 2019 mogen inrichten.

Voor de aanvang van het banket, en tussen de gangen van het feestmenu door werden alle laureaten en kampioenen van CC en de Europacup Barcelona uit 2018 op passende wijze door secretaris Luc De Geest en de bestuursploeg van CC, in de bloemen gezet. Naar traditie eindigde de feestnamiddag met de apotheose van de dag… de huldiging van de internationale winnaar uit Barcelona. Een eer die in 2018 ging naar een Belgische winnaar, met Team Freddy De Jaeger uit Knesselare.

Het bestuur van CC kan fier terugblikken op deze mooie feestnamiddag, met niks dan blije gezichten en fantastische kampioenen. Proficiat aan alle kampioenen en winnaars, waarvan onderstaande fotoreportage van de festiviteiten:


De huldiging van de winnaar 1. Internationaal Barcelona 2018 in volle feestgedruis


Winnaar 1. Intnat Barcelona 2018: Team Freddy De Jaeger, tijdens het spelen van de Brabançonne


De Top-3 Barcelona Nationaal in 2018:
1. Team Freddy De Jaeger, 2. De Smeyter-Restiaen, 3. Emiel Denys


Top-2 Barcelona internationaal duivinnen 2018
1. De Smeyter-Restiaen, 2. Ludovic Guirado


Nationale winnaars Barcelona buitenland:
Ludovic Guirado (Fr), J.L. De Bruine (NL), Peter Nïtsch (D), Alex Lucas (Lux)


Winnaar Cahors Nationaal 2018: Jo Bauters (plaat 2 en 3 waren afwezig)

Kampioenschappen Cureghem Centre Barcelona Nationaal & Internationaal 2018


Barcelona Nationaal 2 eerst afgegeven duiven:
1. Vergaerde-Denolf, 2. Simon & C. Neukermans, 3. Jelmer & Filip Porrez


Barcelona Nationaal 3 eerst afgegeven duiven:
1. De Smeyter-Restiaen, 2. Antoon Lenaert, 3. Erwin Sanfrinnon


Barcelona Nationaal 4 eerst afgegeven duiven:
1. Antoon Lenaert, 2. Erwin Sanfrinnon, 3. Luc Van Coppenolle


Barcelona Nationaal 5 eerst afgegeven duiven:
1. Antoon Lenaert, 2. Luc Van Coppenolle


Barcelona Internationaal 3 eerst afgegeven duiven:
1. Jean-Luc Fauqueux, 2. De Smeyter-Restiaen, 3. Antoon Lenaert, 4. Cor de Heijde, 5. Eric Vitel


Barcelona Internationaal 5 eerst afgegeven duiven:
1. Antoon Lenaert, 2. J.L. Fauqueux, 3. Luc Van Coppenolle, 4. Vincent Horville, 5. Botterweck

Kampioenschappen Barcelona - Cahors


Barcelona-Cahors met de 2 eerst afgegeven duiven:
1. Frans & Rudy De Schepper, 2. Ludo & Ruben Lanckriet


Barcelona-Cahors met de 3 eerst afgegeven duiven:
1. Roger & Dirk Weyn, 2. Jean-Charles Regnier, 3. Ludo & Ruben Lanckriet


Barcelona-Cahors met de 5 eerst afgegeven duiven:
1. W.M.J.F. Boddaert, 2. Jean-Charles Regnier, 3. Jean & Mélanie Delstanche


Barcelona-Cahors meest prijzen:
1. Schreurs-Hauben, 2. De Smeyter-Restiaen, 3. Paul Callens


Asduif Barcelona-Cahors:
1. Jean-Charles Regnier, 2. Johny Van Haverbeke, 3. Leon Van Den Bergh

Europacup Barcelona 2018


Winnende ploeg Euskirchen (D)


Tweede ploeg 'De Heen' (NL)


Derde ploeg 'Union & Liberté Gent-Zwijnaarde' (BE)

De ereprijs winnaars op de vlucht uit Barcelona kan u terugvinden in onderstaande fotoreeks.