Comb. Verbree (Putten, NL) kraait zonale victorie op Issoudun Noordelijke Unie 6.969 d.

Met Co en Piet Verbree krijgt Issoudun in zone 2 een gerenommeerde winnaar! Van de 6.969 zonale strijders liet de NL18-1620168 Salina haar spierballen zien met tegenwind en stijgende temperaturen.
Een schitterende zege die door de Puttense vader-zoon combinatie genoeglijk aan de reeds uitpuilende erelijst wordt toegevoegd.
Winnen over ruim 646 km met echt duivenweer; dat kan je aan de Verbree-duif wel overlaten. Een kwakkelend voorseizoen waarbij het kwartje betreft geslaagde lossingen voor afdeling 7 vaak niet bepaald de goede kant op viel, maakte dat Co en Piet met ‘slechts’ 20 duiven aan de start van Issoudun kwamen. “Onze focus ligt op de NPO vluchten, maar we besloten toch onze relatief onervaren vliegploeg zeker niet te overvragen.” De jaarlingen hebben in 2018 als jonge duif alleen de natoer gehad, doordat Co toen met stevige gezondheidsklachten kampte. “Dan verlies je toch meer jaarlingen en hebben zij die wel de eerste weken goed doorkomen wat langer de tijd nodig om aan het spelletje gewend te geraken. De winst op Issoudun is in dat kader een mooie bevestiging dat we hopelijk nog een paar mooie weken voor de boeg hebben.”
 

De winnaar Salina

Als dank voor de zorgvuldigheid waarmee Co en Piet met de vliegers omgaan, weet de blauwe duivin Salina zich te scharen in een illuster rijtje winnaars in de Verbree historie. Als een raket kwam ze 22 juni door de helderblauwe lucht aanschieten om zich op het warmst van de dag na bijna 9,5 uur vliegen over 646 km te laten afvlaggen als winnaar in Zone 2 van de Noordelijke Unie … met in totaal 6.969 duiven in concours. Een topprestatie van een duivin die van geweldige genen afstamt!

Moeder van Salina is één van de laatste kinderen die werden gekweekt uit het fenomeen Olympic Samanta, voordat ze werd verkocht. Samanta is de winnares van:

   Olympiade duif midfond Brussel 2017
   1e Nat. asduivin WHZB/TBOTB 2015
   1e beste midfondduif NL PIPA Ranking 2015
   1e beste vitesse/midfondduif NL PIPA Ranking 2015
   2e Nat. asduif midfond WHZB/TBOTB 2015
   2e Nat. asduif vitesse/midfond WHZB/TBOTB 2015
   1e PS Maxence    – 4.331 d.
   1e Feluy      – 1.279 d.
   1e Morlincourt   -  218 d.
   8e NPO PS Maxence  – 15.083 d.
Samanta komt uit de sterkoppeling Conto (broer Golden Crown) x Caprina (d. Di Caprio Van Dyck) … ze was gekoppeld met een ander fenomeen, namelijk Platino. Goed x Goed dus! “En dan maakt een oog of rug voor ons niet zoveel meer uit,” aldus Piet. Platino verblijft nog wel op de Verbree kweekhokken en hij maakte furore met de volgende erelijst:
   2e Nat. asdoffer WHZB/TBOTB 2016
   3e Nat. asduif natour NPO 2015
   8e beste jaarling NL PIPA Ranking 2015
   1e NPO Troyes – 6.372 d. & snelste 12.748 d.
      3e Nat. S3 Troyes – 17.156 d. & autoprijs
   Totale winnaar 5x 1e prijs
Ook Platino stamt uit gouden lijnen! Zijn vader is wonderkweker Rico rechtstreeks Jan & Rick Hermans en moeder is Svetlana, topduivin rechtstreeks Jan Hooymans … Platino is zelf al grootvader van meerdere 1e prijswinnaars en NPO top 100 winnaars … en nu dus van de Zonale winnaar Salina.
Dan de vader van Salina, dat is de geweldenaar Top Boy, rechtstreeks Wim De Troy. Hij is een broer van Wonder Woman, 1e Nat. La Souterraine en snelste van 19.554 d.

Klik hier voor de pedigree van Salina
 
Co: “We zoeken altijd naar versterking en lijnen van massale winnaars in België over ruim 600 km hebben dan onze voorkeur.” Dat Top Boy een gouden greep is, komt ook naar voren in de pedigree van een andere nieuwe topper, NL18-1620129 Alvaro. Zijn vader is Mantano, een zoon van Top Boy x Olympic Samanta … moeder is uit Conto en daarmee weer een halfzus van Olympic Samanta. Alvaro toonde over veel potentieel te beschikken door in 3 weken tijd 3 topresultaten te boeken:
   1e Bourges    – 1.728 d. / 8e NPO 5.274 d.
   1e Lessines    –  272 d. / 14e – 1.688 d.
   10e PS Maxence  – 1.796 d.

 
De Verbree duiven worden op weduwschap gespeeld; traditioneel dus met de partner thuis. Piet: "We tonen nooit voor de vluchten. De eerste weken zien ze bij thuiskomst ook geen partner, daarna zit de partner halfbak en pas de laatste weken mogen ze echt even quality time doorbrengen.” Op medisch vlak wordt gebruik gemaakt van de diensten van Fernand Mariën en waar het voer en supplementen betreft stippelt Dick de Leeuw van de firma Beijers samen met Co en Piet de lijntjes uit.
 
Issoudun leerde dat als de vlucht om kwaliteit vraagt, Comb. Verbree op de afspraak is. Eigenlijk alsof het duivenlandschap in al die jaren nooit aan verandering onderhevig was …