Christophe Nottebaert (Templeuve, BE) pakt zijn eerste nationale overwinning op Châteauroux (Guéret)!

Na jaren in de schaduw te hebben gestaan, met maar liefst vijf tweede plaatsen op nationaal niveau, beleefde hij op 18 juli het mooiste moment uit zijn duivensport carrière.

Met wat meer geluk had Christophe Nottebaert een van de meest indrukwekkende erelijsten van de laatste 15 jaar in België kunnen overhandigen. Helaas telt in de duivensport vooral de eerste prijs. Desalniettemin zijn de vijf nationale tweede plekken die hij sinds 2010 wist te behalen een weergaloze prestatie. Ook al is het frusterend om voor de zoveelste keer de hoogste trede op het podium mis te lopen, menig duivenliefhebber zou hier voor tekenen. In 2018, won hij 2 x 2e nationaal in twee weken tijd en een 2e nationaal in 2020 op Bourges...II...dit getal blijft de familie Nottebaert maar achtervolgen. Maar de aanhouder wint, en de langverwachte nationale overwinning is dan ook eindelijk daar...

2. Bourges II nat 10.906 oude '10
2. Argenton nat 4.782 oude '12
2. Châteauroux II nat 13.086 jaarlingen '18
2. Guéret nat 5.331 oude '18 
2. Bourges II nat 8.424 jaarlingen '20

We mogen nu aan deze erelijst toevoegen:

1. Châteauroux II nat 7.099 oude '21

Sinds 2018 is hij een aantal keer heel dicht bij de nationale overwinning geweest, en wist iedereen dat het een kwestie van tijd zou zijn. Christophe wilde niet te vroeg juichen, en begon pas laat in de overwinning te geloven. Uiteindelijk dan toch die dik verdiende eerste plek! 

Een speciaal gevoel 

Christophe vloog altijd vanuit zijn ouders' adres, maar heeft recent een prachtige accommodatie aan huis gebouwd. Slechts enkele meters van zijn ouders' huis, vliegt hij nu onder zijn eigen naam. Op het adres van zijn ouders wordt onder zijn vader's naam gevlogen, Arthur, die helaas begin dit jaar is overleden. Zijn vader kon dit bijzondere moment niet meer meemaken. Wel kon Christophe de overwinning delen met zijn moeder, die ook helpt met het verzorgen van de duiven. Christophe beweegt veel tussen zijn huis en dat van zijn ouders om de duiven te verzorgen. De nationale overwinning, onder de naam van zijn vader gevlogen, is een schitterend slotstuk op het oude adres. Het kan altijd mooier, want ze hebben nog twee duiven in de strijd om het KBDB kampioenschap Grote Halve Fond...waarvan de laatst tellende nationale vlucht komend weekend vanuit Châteauroux op het programma staat. Veel succes Christophe!