Chris Hebberecht - Evergem (BE) stak er in 2010 opnieuw torenhoog bovenuit met het winnen van de 1° Nat Asduif Fond KBDB en ...

... de titel van 1° Nat. Kampioen ‘Grote Fond’ KBDB 2010! De naam van Chris Hebberecht uit de Oost-Vlaamse gemeente Evergem, aan de rand van Gent… schittert aan het duivenfirmament als nooit voorheen.

Hetgeen Chris de jongste 10 sportseizoenen bij elkaar wit te spelen op de ‘fond’ en ‘grote fond’ is bijna onvoorstelbaar

Zeker als een mens er ook nog de omstandigheden bijneemt waarin daar te Evergem aan de Kapellestraat met de duiven wordt gespeeld. Chris gaat immers nog uit werken om den brode als operator in een chemisch bedrijf in een 3-ploegensysteem… terwijl vrouwtje Kathy haar druk beklante dierenspeciaalzaak runt. Tot een 2-tal jaartjes terug konden zij nog rekenen op de hulp van beide zonen Tom en Bart… maar die zwermen nu ook het huis uit, en hebben ondertussen hun job… waardoor Chris en Kathy het duivenwerk nu onder hun beitjes moeten verdelen, waarbij de te vervullen taken op voorhand dienen afgesproken bij afwezigheid van Chris… en bij plots opduikende problemen, is de telefoon uiteraard altijd bij de hand. Het grootste deel van werk ligt dus in handen van Chris, die met zijn weduwnaarsploeg reeds ruim de handen vol heeft, vandaar dat het spel met de jonge duiven de jongste seizoen slechts op de 2e plaats is komen te liggen. Toen vader Octaaf nog leefde, maakte Chris meer werk van het spel met de jongen… maar door tijdsgebrek is dit nu niet meer mogelijk. Een mens kan niet alles willen… beter één ding ‘goed’ doen, dan 2 zaken half en half. Vandaar dat het spel met de oude duiven nu alle voorkeur wegdraagt en de volle aandacht opeist. De jonge duiven worden enkel nog goed opgeleerd, met het doel

hen de nodige vluchtroutine voor later te laten opdoen… enkele duivinnetjes worden op nest dan wel nog door gespeeld op de nationaals, gewoon uit noodzaak… omdat in tal van belangrijke kampioenschappen (o.a. nationale kampioenschappen KBDB) de vluchten met de jonge duiven ook meetellen, en er dus noodzakelijke ‘puntjes’ dienen gesprokkeld! Toch ondervond Chris als geen ander dat het tegen de echte ‘specialisten’ met de jongen nog moeilijk concurreren is in dergelijke omstandigheden. Maar niet getreurd… de prestaties die de excellente ploeg oude weduwnaars de jongste 10 seizoenen heeft neergezet, bewijzen ten overvloede dat topprestaties als jonge duif alles behalve nodig zijn, om later als oude duif te schitteren op de nationale en internationale fondvluchten… in tegendeel!

Aloude stam met uitzonderlijke ‘verervingskracht’!
Het is nog steeds de aloude stam, destijds gecreëerd door de hand van vader Octaaf… die vandaag de dag het mooie weer maakt te Evergem. Het volle rendement kwam er sinds 1999 toen Chris de fakkel na het overlijden van Octaaf… volledig overnam. Natuurlijk had hij toen het geluk meteen die supervererver… die later zou uitgroeien tot zijn absolute ‘stambeer’… de ‘Bjorn’, te ontdekken. In combinatie met de andere stamlijnen van de ‘Zwarte Vereecke’, de ‘Wringer’, de ‘Krommen’ enz… kweekten deze kleppers een ploeg ‘fondvliegers’ bijeen, waartegen de jongste seizoenen bijna geen kruid gewassen is. Af en toe een scheutje vers bloed is echter wel noodzakelijk, en dan nog graag iets afkomstig van liefhebbers die ook over een beresterke stam beschikken. Wanneer dergelijke duiven dan in aanraking komen met het min of meer in familieverband gekweekte Hebberechtbloed, heeft dit reeds meerdere superieure ‘crackduiven’ opgeleverd… de recente 1° Nat Asduif Fond KBDB… luisterend naar de naam ‘Ike’… is daar het perfecte voorbeeld van. Een klepper met alles erop en eraan… echt een ‘droomduif’ in de hand… zijn prestaties die u verderop kan lezen, spreken dan ook boekdelen!
Het is trouwens opvallend hoeveel echte ‘asduiven’… zelfs tot op provinciaal en nationaal vlak… daar op de Chris Hebberechthokken de afgelopen 10 seizoenen het levenslicht hebben gezien! We noemen er enkele voor de vuist weg

 -‘AXL’:   1° Nat Asduif ‘Grote Fond’ KBDB ‘05
-‘Pancho’:  1° Prov + 2° Nat Asduif Fond KBDB ‘04
-‘Champion’: 1° Prov + 2° Nat Asduif Fond KBDB ‘05
-‘Tarzan’:  5° Nat Asduif Fond KBDB ‘04
-‘Bonno’:  1° Nat Asduif Cureghem Centre ‘07
-‘Gentleman: 4° Nat Asduif Fond ‘Entente Belge’ 2004
       4° Prov Asduif Fond KBDB ‘04 

En dan zijn er natuurlijk de 2 kersverse asduiven ‘Ike’ en ‘Jaws’, respectievelijk 1° + 3° Nationale Asduif Fond KBDB 2010… waarover verder meer!
Maar ook in de nationale kampioenschappen met de 1° + 2° getekende op zowel de fond als ‘grote fond’ vielen reeds meerdere topklasseringen te noteren… waarbij in 2010 opnieuw de ‘hoofdvogel’ werd afgeschoten. Geen wonder dat men de kolonie van Chris Hebberecht is gaan omschrijven als de beste fondkolonie van ons land uit de voorbije 10 sportseizoenen. Het titelgewin op nationaal vlak bij de KBDB uit 2010 spreekt voor zich:

1° Nationaal kampioen KBDB Grote Fond 2010
1° Nationale Asduif   KBDB Fond 2010
3° Nationale Asduif   KBDB Fond 2010
6° Nationaal Kampioen KBDB Fond 2010

De titel van 1° Nationaal Kampioen KBDB ‘Grote Fond’ 2010 werd gewonnen door 6 verschillende duiven, en met volgende prestaties:

Barcelona    Nat 12.641 d.  260   859

-‘Sacco’ B05-4391912 won hier de 260° prijs nationaal… hij is een volle broer van ‘AXL’ (1° Nat Asduif Grote Fond KBDB ’05) en de ‘Panda’ (winnaar 3° jaars klassement BBC).
-‘V-One’ B06-4081758 won 859° nationaal… en is een inteeltproduct naar diezelfde lijn, als zoon van de ‘Jef’ (vader van ‘AXL’, Panda, Sacco enz…) x ‘Dochter Pancho 257/04’ (dochter 2° Nat Asduif Fond KBDB ’04).

Tarbes       Nat  4.576 d.  100    106

-de ‘Hulk’ B04-4217110 won 100° nationaal… en is een zoon van ‘Ro Bjorn’ (zoon van sterkweker en stamduif ‘Bjorn’) x ‘Zus Ben’ 612/03. Deze ‘Hulk’ is een echte super op de grote fond, en won reeds

A lbi   Nat    5.063 d. 50
Orange  Nat    6.035 d. 65
Irun   Nat    5.846 d. 14
     Intnat  15.627 d. 26
Perpignan Nat    5.547 d. 450 enz… 

-‘Vico’ B06-4081862 won 106° nationaal… hij komt zelf uit de ‘Ambiorix’ (zelf 19° Nat Barcelona 12.998 d. en zoon van de ‘Panda’) x ’Geschelpt Krommen 866/03’

Marseille    Nat  3.340 d.  108    122
-‘Joran’ B07-4373101 won hier 108° nationaal… hij is een halfbroer van ‘Vico’, als zoon van ‘Ambiorix’ x ‘Dochter Jelle 940/02’ (deze ‘Jelle’ won 1° Prov Perpignan en is een zoon van stamduif ‘Bjorn’).
-‘James’ B07-4081876 won 122° nationaal…. En hij is dan weer een halfbroer van ‘Sacco’, als zoon van ‘AXL’ (1° Nat Asduif Grote Fond KBDB ’05) x ‘Zus Champion’ (zus 2° Nat Asduif Fond KBDB ’05).
Wat meteen aangeeft hoe belangrijk het aandeel is van de succeslijn van ‘AXL’ (lees stamkoppel ‘Jef’ x ‘Francine’) voor de ‘grote fond’… in kruising met de oude stamlijnen… in het behalen van deze titel van nationaal kampioen ‘grote fond’!

1° + 3° Nationale Asduif Fond KBDB 2010

  

Maar de apotheose van het jaar ten huize Chris Hebberecht was uiteraard het winnen van de 1° + 3° Nationale Asduif Fond KBDB in 2010… of anders gezegd…  liefst 2 van de 3 beste fondvliegers die ons landje rijk was in het afgelopen seizoen, huisden op de hokken te Evergem! Asduiven die evenzeer het resultaat waren van een reeks knalprestaties die week na week werden behaald, met 1° prijzen aan de lopende band… zelf meerdee keren de 1° + 2° prijs… zelfs de eerste 3 of eerste 4 prijzen op lokaal vlak! De concurrentie in het ‘casino’ van Lokeren werd er bijwijlen gewoon plat gewalst. En dat heeft zo zijn gevolgen… want sommigen van de concurrentie binnen de Lokerse Fondclub hebben het duidelijk moeilijk met het meesterschap waarmee de Hebberechtduif vandaag de dag hun fondlokaal domineert… in zoverre zelfs dat velen onder hen Chris nu liever zien gaan dan komen… de Hebberechtkolonie te Lokeren met uitsluiting wordt bedreigd. De tol van de roem… van ‘te’ sterk spel… maar sportief is anders! Zeker als je weet dat het voor Chris pas 2 jaar is dat de deuren er voor deelname aan ‘alle’ fondvluchten volledig werd open gezet… Nu, na 2 jaar van wekelijks ‘gedonder’ en ‘gebliksem’… noem het gerust overrompelende ‘dominantie’ van de moderne Hebberechtduif… lijken de onweerswolken ‘te’ dreigend boven Eksaarde-Lokeren te blijven hangen… en zullen de ‘fonddeuren’ vermoedelijk opnieuw hermetisch worden afgesloten of dicht genageld voor de Hebberechtduiven! Begrijpe wie kan… en dit in tijden van zogenaamde ‘moderne duivensport’… die eerder aan ‘schaalvergroting’ dan aan ‘verkleining’ onderhevig lijkt?

Dit even ter zijde… maar zeker niet prettig om aanhoren wanneer uw ‘vrienden’ (?) in uw inkorfbureel u plots liever ‘kwijt’ dan ‘rijk’ zijn! Het zijn nochtans de ‘toppers’ die uitstraling geven aan… en de sterkte bepalen van… een inkorfbureel !
Uiteraard willen we met zijn allen graag ‘winnen’, dat is ook het doel van het spelletje op zich… en éénieder droomt er ook werkelijk van om duiven van het kaliber van een ‘Ike’ of een ‘Jaws’ op de hokken te hebben… maar wanneer die dan nog op één en dezelfde kolonie vertoeven, en niet toevallig tijdens één en hetzelfde vliegseizoen hun ‘duivels’ ontbinden… ja, dan is het tegen dergelijke ‘klasbakken’ uiteraard kwaad kersen eten… al kan een mens het ook als een ‘eer’ aanzien, om zich tegen dergelijke ‘super vogels’… tegen de ‘besten’ van ons land… te kunnen meten!  Toegegeven, ze trokken in 2010 een spoor van vernieling doorheen het duivenpeloton, niet alleen op lokaal vlak, maar zelfs tot op nationaal vlak! Het vertaalde zich op het eind van de rit dan ook in prestigieuze ‘asduiftitels’ van 1° + 3° Nationale Asduif Fond KBDB 2010! Laten we even van naderbij kijken naar het ‘vuurwerk’ waarmee deze beide kleppers  de concurrentie hebben bestookt:

-‘Ike’ B08-4351119
Een zomerjong 2008 die nog werd opgeleerd tot Clermont (212 Km). Zijn verder palmares ziet er als volgt uit:

 In 2009:
Etampes     395 d. 129
Etampes     846 d. 194
Argenton    783 d. 9
  Prov   5.627 d. 117
  Nat   21.092 d. 778
Tulle      213 d. 57
  Prov   1.281 d. 283
In 2010:
1° Nationale Asduif Fond KBDB 2010
Vierzon     922 d. 26
  Prov   7.030 d. 199
Brive      315 d. 3
  Prov   3.004 d. 11
  Zone A  6.470 d. 31
  Nat   16.815 d. 45
Cahors     177 d. 4  (na 3 hokgenoten)
  Prov   1.703 d. 25
  Zone A  2.734 d. 36
  Nat    8.651 d. 46
Limoges oude  278 d. 1
  Prov   2.754 d. 2
  Zone A  4.765 d. 11
  Nat   10.448 d. 11
  Derby 2-J  199 d. 1
  Prov   1.750 d. 1
  Zone A  2.786 d. 8
  Nat 2-J  5.607 d. 8
Souillac    137 d. 1
  Prov   1.829 d. 1
  Zone A  3.495 d. 6
  Nat    7.045 d. 6 

Ook hij is het levend bewijs dat ‘asduiven uit ‘asduiven’ afstammen… het zit in de genen verankerd!
Vader: ‘Jempy’ B07-4373192… een halfbroer van ‘Champion’ (1° Prov + 2° Nat Asduif Fond KBDB)
GV: ‘Pancho Jelle’ B04-4437282… zoon van ‘Pancho 210/99’ (1° Prov + 2° Nat Asduif Fond KBDB)) x ‘Zus Branko 940/02’ (een dochter van de 1° Prov Perpignanwinnaar ‘Jelle 494/95’ x ‘Vooruitje 213/99’).
GM: ‘Geschelpt Krommen’ B99-4262223… moeder van ‘Champion’ (en dochter van de ‘Krommen 629/91’ x ‘Dochter Bjorn 996/94).
Moeder: ‘Geschelpt Joosen’ B06-6185492… eigendom van internationaal Marseillewinnaar 2010, Jos Joosen uit Brecht… die een tijdje op de hokken van Chris Hebberecht vertoefde bij middel van ‘samenkweek’, waarvan de jongen door Chris en Jos werden gedeeld.
GV: ‘Zoon Bonga’ B97-6101055… zoon van stamkweker ‘Bonga 475/85’, de lijn waaruit ook de 1° Intnat Marseille 2010 is gekweekt!
GM: ‘523-Duivin’ B02-6051523
Deze ‘Ike’ is niet zomaar de eerste de beste zo blijkt… op de 4 nationale vluchten waar hij aan deelnam eindigt hij telkens binnen de ‘top 46’ nationaal… toch fenomenaal, en zelden voorheen voorgedaan! Hiermee slaagde ‘Ike’ erin om in de voetsporen van zijn illustere voorgangers op de Hebberechthokken te treden zoals ‘AXL’ (1° Nat Asduif Grote Fond KBDB ‘05), ‘Pancho’ (2° Nat Asduif Fond KBDB ’04), de ‘Champion’ (2° Nat Asduif Fond KBDB ’05)! Geef toe… het is weinigen gegeven om dergelijke reeks aan asduiven te kunnen kweken, spelen, en ‘winnen’… op eigen hok! Voor ‘Ike’ betekende dit meteen ook het einde van zijn vliegcarrière, hij verhuist straks naar de andere kant van onze aardbol.

-‘Jaws’ B07-4081813
Een fenomenale topper… geen wonder dat hij dikwijls als 1° getekende de mand inging in 2010! Op zijn erelijst prijken volgende glansprestaties:

 In 2008:
Chateauroux   517 d. 1
  Prov   3.602 d. 66
Limoges     801 d. 1
  Prov   3.908 d. 9
  Zone A  7.823 d. 4
  Nat   16.012 d. 83
In 2009:
Brive      418 d. 1
  Prov   3.080 d. 3
  Zone A  6.089 d. 8
  Nat   17.456 d. 8
Souillac    175 d. 1
  Prov   1.780 d. 3
  Zone A  3.290 d. 2
  Nat    7.597 d. 12
In 2010:
3° Nationale Asduif Fond KBDB
Cahors     177 d. 2  (na hokgenoot)
  Prov   1.703 d. 13
  Nat    8.651 d. 26
Limoges oude  278 d. 2
  Prov   2.754 d. 15
  Zone A  4.765 d. 48
  Nat   10.448 d. 58
Souillac    137 d. 3  (na 2 hokgenoten)
  Prov   1.829 d. 14
  Zone A  3.495 d. 32
  Nat    7.045 d. 32
Tulle      106 d. 33
  Nat    6.695 d. 1096 

Vader: ‘Pokémon’ B99-4262348… Zelf 1° Prov Brive 3.433 d. en 12° Nat Brive 22.026 d… als zoon van de ‘5-sterrenkweker’ op de Chris Hebberehthokken, de gouden stamkweker ‘Bjorn 551/90’ (zelf 1° Prov + 5° Nat Narbonne 5.006 d., 81° Nat Narbonne 5.929 d…) x ‘Mieke 640/96’ (een rechtstreekse Gebr. Herbotd)
Moeder: Geschelpte ‘Dochter Krommen’ B04-4217179… een dochter van de ‘Krommen 629/91, zelf 117° Nat Cahors 8.851 d… (en zoon van de ‘Wringer 300/88’ x ‘Prinseske 412/90’) x ‘Geschelpt Bjornke 955/01’ (een dochter van sterkweker en stamvader ‘Bjorn 551/90’ x ‘Vooruitje 213/99’, zelf 1° La Souterraine 402 d…).
Deze topatleet mag straks zijn kunsten verder demonstreren op het kweekhok Chris Hebberecht, waarmee dus meteen de 2 hoofdrolspelers uit 2010 uit de vliegploeg voor 2011 zullen verdwijnen. Maar niet getreurd, want wie onderaan dit artikel er even de prestaties 2010 van de kolonie Chris Hebberecht op naleest, zal al vlug opmerken dat een ‘nieuwe generatie’ superieure vliegduiven klaarstaat om de leemte die ‘Ike’ en ‘Jaws’ zonder twijfel nalaten… meteen weer op te vullen!

Beste fondspeler van ons land?

Want dit was uiteraard nog niet alles. De kolonie Chris Hebberecht dreef in 2010 op een wolk… de duiven verkeerden een gans sportseizoen in een uitzonderlijke vliegconditie… in duiventermen spreekt men dan al vlug over ‘superforme’! Dat resulteerde ook in een recordaantal klasseringen binnen de ‘Top 100’ nationaal in 2010 voor Chris, nooit eerder voorgedaan op eigen hok! En iets speciaals? Valt er niet te noteren. De duiven krijgen er nog altijd de mix van de vliegmengelingen Champion Plus, Superstar Plus en Petit France. Dit pikken ze de laatste 10 maaltijden, de laatste 2 voederbeurten nog aangelengd of aangevuld met ‘Energy Plus’ Versele. Bij thuiskomt is dit dan de eerste 2 à 3 dagen 2/3 van deze mix, aangelengd met 1/3 mix van zuivering en ‘Super Dieet’. De volgende dagen 1/3 vluchtmix + 2/3 lichte mix. In het drinken wat elektrolyten bij thuiskomst, en er volgt ook een ontsmetting tegen trichomonas. Tegen de koppen wordt er normaal 1 keer per jaar gekuurd na de Vierzon van half mei met Soludox (dus net voor de 1e nationale fondvlucht uit Brive, dit jaar dus Limoges)… en voor de rest wordt enkel geluisterd naar het advies van de dierenarts, die enkel wordt geraadpleegd wanneer er vermoed wordt dat er iets hapert. En ja, de duiven krijgen er nog steeds een 3-tal keer per week hun ‘Engelendrank’ of ‘Luchtwegenmix’ van Blubke. Dat is reeds jaren zo… en een vast stramien dat tot de enorme fondsuccessen heeft bij gedragen, waardoor de duiven blijkbaar ‘kerngezond’ en makkelijker in prima conditie te houden zijn… maar dat zijn geen geheimen! Het zijn nog altijd de duiven zelf die het finaal moeten doen… hun ‘surplus’ aan ‘klasse’ moeten laten spreken… en deze dienen uit te drukken in ‘resultaten’ op de wedvluchten!  En dat lijkt de jongste 10 seizoenen niet het minste probleem… de suprematie van de moderne Hebberechtduiven scheerde herhaaldelijk ‘hoge toppen’! Geen wonder dat men Chris Hebberecht beschouwt als één der beste, zoniet de beste fondliefhebber van ons land anno 2010. Wie de resultaten er op nakijkt… geen speld tussen te krijgen! Proficiat Chris en Kathy… en volhouden zo!

Het nieuwe ‘persoonlijke’ record uit 2010, met 22 duiven binnen de ‘top 100’ Nationaal!

 ·   2° nationaal Cahors     8.651 d.
·   3° nationaal Narbonne    6.332 d.
·   6° nationaal Souillac    7.039 d.
·   6° nationaal Tulle     6.585 d.
·   8° nationaal Limoges Derby 5.607 d.
·  11° nationaal Limoges    10.448 d.
·  13° nationaal Tulle     6.585 d.
·  25° nationaal Orange     4.491 d.
·  26° nationaal Cahors     8.651 d.
·  28° nationaal Montauban   6.654 d.
·  30° nationaal Souillac    7.039 d.
·  31° nationaal Souillac    7.039 d.
·  37° nationaal Cahors     8.651 d.
·  45° nationaal Brive     16.815 d.
·  46° nationaal Cahors     8.651 d.
·  48° nationaal Tulle     6.585 d.
·  50° nationaal Limoges Derby 5.607 d.
·  58° nationaal Limoges    10.448 d.
·  74° nationaal Souillac    7.039 d.
·  82° nationaal Limoges    10.448 d.
·  93° nationaal Cahors     8.651 d.
·  100 nationaal Tarbes     4.576 d. 

De indrukwekkende erelijst 2010

Tulle 31/07/2010 (635 Km)

 Regionaal  106 oude:  1-2-12-24-33-35 (6)
Nationaal 6.695 oude:  5-46-239-746-1096-1187 (6)
Regionaal  196 jaarse: 1-3-5-12-14-38-42-51 (16)
Nationaal 8.323 jaarse: 13-169-304-530-544-1291-1401-1678 (16) 

Perpignan 31/07/2010 (925 Km)

 Regionaal  133 oude: 9-13-23-33 (10) 

Narbonne 24/07/2010 (887 Km)

 Regionaal  123 oude: 1-5-10-12-34 (10)
Internat 13.535 oude: 4-86-593-784-1832-2923 (10) 

Libourne 24/07/2010 (750 Km)

 Regionaal  105 jaarse: 6-32 (3) 

Souillac 17/07/2010 (710 km)

 Regionaal  137 oude: 1-2-3-5-6-10-12-14-24-27-44 (16)
Nationaal 7.045 oude: 6-31-32-79-131-423-465… enz. 

Marseille 17/07/2010 (905 km)

 Regionaal  57 oude: 3-6-7 (3/4) 

Tarbes 11/07/2010 (920 km)

 Regionaal  91 oude: 1-2-7-13-14-21-24 (6/7)
Nationaal 4.576 oude: 100-106-309- ... 

Limoges 03/07/010 (614 km)

 Regionaal    278 oude: 1-2-5-16-17-18-23-33-44-55-70-71-93 (13/22)
Nationaal  10.448 oude: 11-58-82-289-290-291-440- ...
Derby:
Regionaal  199 2-jaarse: 1-3-14-21-29-34 (6/11)
Nationaal 5.607 2-jaarse: 8-50-243-425- 


Barcelona 02/07/010 (1091 km)

 Regionaal  290 oude: 2-10-19 (3/6) 

Soustons 02/07/010 (902 km)

 Regionaal  295 jaarse: 19-26 (2/4) 

Orange 26/06/010 (781 km)

 Regionaal   88 oude: 1-6-13-17-18 (5/7)
Provinciaal 556 oude: 6-42-95-115
Nationaal 4.466 oude: 24-197-576-705-734 (5/7) 

Argenton 26/06/010 (528 km)

 Regionaal  431 oude:  32-68-138 (3/3)
Regionaal 848 jaarse: 25-44-121-136-257 (16) 

Montauban 21/06/010 (807 km)

 Regionaal   134 oude: 2-5-10-12-32 (5/6)
Provinciaal 1.291 oude: 10-36-90-113-282
Nationaal  6.654 oude: 28-174-471 

Pau 20/06/010 (918 km)

 Regionaal 165 oude: 5-8-19-54 (4/5)
Int.prov. 458 oude: 7-16-49 

Montrichard 20/06/010 (458 km)

 Regionaal 408 jaarlingen: 18-27-40-77-156-158 (6/8) 

Cahors 13/06/010 (753 km)

 Regionaal   177 oude: 1-2-3-4-8-11-30-43-57 (9/12)
Provinciaal 1.703 oude: 1-13-20-25-44-56-223-358
Nationaal  8.651 oude: 2-26-37-46-93-134-699-1169-1566-1722 (10/12) 

Montelimar 05/06/010 (734 km)

 Regionaal  124 oude: 14-17-27-30 (7)
Provinciaal 803 oude: 60-71-122-161 (4/7)
Nationaal 7.187 oude: 353-465-910-1235 (4/7) 

Brive 29/05/010 (684 km)

 Regionaal  315 oude: 3-20-22-24-26-46-63-66-67-68-
Zonaal   6.470 oude: 31 enz…
Nationaal 16.815 oude: 45-764-832-974 enz… 

Vierzon 15/05/010 ( 450 km)

 Regionaal 922 oude: 3-6-7-12-16-16-19-21-24-26-33-35-37-39-44-55-57-73-84-85-94-116-117
          -127-159-178-184-193… (33/38)