Chinese duivenverzamelaar Kaier koopt duurste duivin ooit van Willy Daniëls (Kessel, BE) voor 400.000 EUR

Op 16 augustus sneuvelde alweer een record in de duivensport. Die woensdag werd in Kessel de kersverse 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen van Willy Daniëls per opbod verkocht. Uiteindelijk was het Kaier, een Chinese verzamelaar van zeer exclusieve duiven, die voor een duizelingwekkende 400.000 EUR aan het langste eind trok.


Kaier tijdens een speech voor zijn Charity One Loft Race waarmee hij het goede doel steunt

Collector's items en asduiven

Xing Wei, in duivenmiddens beter bekend als Kaier, is een verwoed verzamelaar van 's werelds beste en meest exclusieve duiven. Zo kocht hij in het verleden al onder meer Ike (Chris Hebberecht), Warrior (Team De Jaeger) en Norma (Verreckt-Ariën). Toen de jaarlingduivin Selin van Willy Daniëls op 14 augustus op Châteauroux haar zoveelste topprijs in haar nog prille carrière pakte en zich zo ook tot 1e Nationale Asduif KBDB Grote Halve Fond Jaarlingen kroonde, was de interesse bij Kaier dan ook onmiddellijk gewekt. Zeker toen bleek dat zij ook als jong al furore maakte én een volle zus was van Sara, in 2016 ook winnares van de titel 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen 2016. Een unicum, want nooit eerder wonnen twee duiven uit dezelfde ouders een nationale asduiftitel. Kaier was er dan ook op gebrand om Selin aan zijn reeds exclusieve collectie toe te voegen. Bekijk hier de afstamming van Selin.


Nadine, de nieuwe naam van Selin, wint de titel 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen 2017


De imposante hokinfrastructuur van Kaier in Tangshan

Verkoop bij Willy thuis

Nadat bekendraakte dat Selin 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen werd, meldden zich onmiddellijk verschillende kopers in Kessel. Willy nam daarop het besluit om de duif op woensdag 16 augustus per opbod te verkopen bij hem thuis. Na een prestigeslag waarbij meerdere geïnteresseerden grof geld veil hadden voor de nationale asduif was het Kaier, een van China's grootste duivenverzamelaars, die het pleit won. Voor 400.000 EUR haalde hij uiteindelijk zijn slag thuis.


Een trotse Kaier met zijn nieuwste aanwinst in de hand, naast Willy Daniëls