Overslaan en naar de inhoud gaan

Cataloog Joël Verschoot (Ingelmunster, BE)

Ontdek in de cataloog de pleiade aan superduiven die straks in de totale verkoop van Joël Verschoot worden aangeboden. Een veiling die start op maandag 4 december en eindigt op zondag 17 december 2023.

Het duiventestament van fondgrootmeester Joël Verschoot komt begin december onder de veilinghamer bij PIPA. De duiven die Joël lieten uitgroeien tot (inter)nationale topper komen straks binnen éénieders bereik. Met de laatste directe nazaten van de 2 absolute toppers die de kolonie Joël Verschoot wereldfaam bezorgden, de directe kinderen (en kleinkinderen) van de 'beste fondduif aller tijden 'Armando', en diens kompaan en spitsbroeder Contador. Onder hen topkweker Copy Armando (directe zoon Armando) en Pipa Try (dochter Contador), de ouders van Calimero: de beste jaarling in 2023 bij Joël Verschoot... winnaar 3 x 'Top-25' Provinciaal op de nationale fond!

Stuk voor stuk duiven gekneed door de meesterhand van Joël Verschoot, naar de filosofie waarmee hij zijn kolonie heeft opgebouwd. Een filosofie waar niet de pedigree het belangrijkste was, maar wel de prestaties. Een ijzersterke stam opgebouwd met en rond echte 'kunners'... rond duiven die hun adelbrieven verdienden op het uitslagenbord. Met als uithangbord de 2 volle broers en nationale toppers Bisty - winnaar 1. Nat Valence in 2022, 72. Nat Angoulême, 85. Nat Aurillac enz... - en Baziel - 2. Nat Angoulême, 7. Nat Valence, 33. Nat Montauban... naast een ganse reeks winnaars en kopvliegers tot op nationaal vlak. Ook het toptalent uit die klasrijke ploeg jaarlingen die de titel van 4. Nat Kampioen Fond YL KBDB 2023 wist in de wacht te slepen, komt hier in het uitstalraam. Allen directe nazaten uit die klasrijke kweekbron waarmee Joël zijn ijzersterke stam fondduiven wist op te bouwen. Duiven met power in de vleugels, grinta, en een ontembare wilskracht, echte killers op het uitslagenbord. Een laatste kans om een directe nazaat uit één der sterkste fondkolonies van België aan de haak te slaan, en uw hok een boost te geven, op weg naar topsuccessen in de duivensport. 

In de cataloog vind je onder meer het succesverhaal dat schuilgaat achter de topkolonie Joël Verschoot, naast de informatie over de reeks topduiven die in de veiling aangeboden zullen worden.

Veilingcatalogus

Cataloog Joël Verschoot

Ontdek alle duiven in deze veiling

Catalogus downloaden