Brugse Barcelona Club bezoekt de Gouden Vleugel winnaar 2023

Traditiegetrouw mag de winnaar van de Gouden Vleugel zich thuis aan een bezoekje verwachten van het bestuur van de Brugse Barcelonaclub. De eer van deze competitie, die al voor de 46ste keer werd georganiseerd, is dit jaar weggelegd voor Marc Desplenter uit Kortemark.

Op vrijdag 14 juli bezocht het bestuur van de BBC de "Gouden Vleugel winnaar 2023" en meldde hem officieel dat hij dit jaar de hoofdwinnaar is geworden van de prestigieuze " Gouden Vleugel Competitie". In een mooie landelijke omgeving waar Marc en zijn vrouw Katia wonen werden we verwend op  een prachtige receptie en een gezellige babbel.  Het weer zat mee en het was er heerlijk vertoeven op een prachtig terras met aan de ene kant een prachtig zicht op de duiventillen en aan de andere kant een mooi zicht op de landelijke weide met dartelende schaapjes en geitjes.

Marc, een uiterst gelukkige en gedreven winnaar met aan zijn zijde Freddie, een supertrotse verzorger, vertellen hun verhaal misschien al voor de 100ste keer  maar zeker met evenveel enthousiasme.  Een verhaal om sprakeloos van te worden, zo mooi en zo intens...  Een verhaal waar iedere duivenmelker over droomt om het ooit zo eens te mogen beleven...

Marc speelt slecht 4 jaar met duiven waarvan 2 jaar op de zware fond, het was zijn 1e deelname aan de vlucht uit Barcelona, alles nieuw en onbekend maar met een crack van een duif aan de start kan alles, als jong geboren op 28-08-2020 en niet meer opgeleerd, als jaarse op het kweekhok, als 2 jaarse 72e nationaal Pau (Bordeaux) en 9e nationaal St-Vincent (Tarbes), als 3 jaarse meteen een schot in de roos..

De uitgebreide viering van de Gouden- , Zilveren-  en Bronzen Vleugel alsmede alle andere winnaars en laureaten van de "Gouden Vleugel competitie" zal doorgaan op Zaterdag 14 oktober 2023 op het "Domein De  Vossenberg"  te Hooglede.

meer info op onze website:  http://www.goudenvleugel.be/

Alvast enkele sfeerbeelden van het bezoek die het bestuur van de BBC uitbracht ten huize Marc Desplenter.