Bestuur van de Euro Diamond Pigeon bezocht winnaar A. Saarloos en Zoon (Klaaswaal, NL)

Met de 5e prijs internationaal op Perpignan wonnen Arie Saarloos en Zoon uit het Nederlandse Klaaswaal de gouden Award in de Euro Diamond Pigeon Ranking 2017. Hun “Blue Dusk” NL-141015783 mag voortaan de titel van 1e Euro Diamond Pigeon dragen. Dit naast de diverse mooie onderscheidingen welke deze driejaarse klasbak reeds bij elkaar vloog .

Zilveren onderscheidingen zijn voor Davy en Amber Verleye uit Moerkerke-België en voor Frans Bungeneers uit Ranst-België. Zij werden respectievelijk 2e en 3e met in volgorde de 6e prijs internationaal op St Vincent en de 9e prijs internationaal op Barcelona. Tot zover de top-3 in de E.D.P. Ranking 2017.

Onlangs bracht het bestuur o.l.v. voorzitter Fr. Vanwildemeersch het traditionele bezoek aan de winnaar. Hiervoor moest men dus richting Klaaswaal in Nederland tot bij de bekende fondmannen A. Saarloos en Zoon.

“The Blue Dusk” is een duif die al een bijzonder aardig palmares bij elkaar vloog. De duif is van heel goede origine waarin het fondbloed van de Belgische fondkolonie Noël Peiren uit Zedelgem een extra groot aandeel heeft.

De huldiging der laureaten zal doorgaan op zondag 18 maart in Hotel-Restaurant “Lodewijk van Male” te Brugge.

Klik hier om de update van de Euro Diamond Pigeon Ranking 2017 te bekijken.