Bert Vanden Berghe (Wortegem - Petegem, BE): 1ste nationaal Pau 2020

Met een 1ste nationaal Agen, 1ste nationaal Gueret en 3x 2de nationaal op Agen, Libourne en Brive heeft Bert Vanden Berghe zijn sporen in de duivensport al meer dan verdiend. Zijn fameuze 'Boswachter' (NL17-1410366) tikt de erelijst nog wat aan met 1ste nationaal Pau..

Even terug in de tijd naar 2018.... De Boswachter, toen een jaarse doffer, arriveerde om 22u26 ten huize Vanden Berghe en won op Agen de 2e Nationaal van 4.086 jaarlingen. Prachtige prestatie en Bert wist toen al dat hij deze klepper zou blijven verder spelen. Een jaartje later bewees de Boswachter dat zijn kopprijs op Agen geen toevalstreffer was door zich nogmaals steenvroeg te laten afvlaggen met een 6de provinciaal Issoudun en een 16de nationaal Perpignan. Kers op de taart werd de 1ste nationaal Pau van vorig weekend.... Wat een geweldenaar, deze Boswachter !!

De Boswachter, winnaar 1ste Nat Pau

Hooymans, Batenburg en Cor de Heijde.... dat is het bloed welke de duiven van Bert door de aderen hebben vloeien. Vader van de Boswachter is een broer van de befaamde Harry (1e Nat. Asduif Dagfond WHZB 2009). De Harry is een kleinzoon van topvererver Bliksem van Gaby Vandenabeele, van wie 75 procent van Berts kolonie afkomstig is. Moeder NL13-1390395 is een dochter Dreampair (ras Bosua x Koopman), rechtstreeks afkomstig van Mevr. Snellen en Zoon. De Boswachter werd gespeeld op klassiek weduwschap en goed ingevlogen op eerst enkele kortere vluchten + Vierzon en Limoges. "De dag van de inkorving op Pau kreeg hij niet 1 maar 2 duivinnen en dit heeft hem blijkbaar zeer sterk gemotiveerd om het gehele Belgische konvooi achter zich te laten", lacht Bert.

de hokken van Bert Vanden Berghe

Video 1e Nat. Pau 2020 Bert Vanden Berghe