Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgian Pigeon House in Brugge staat over te nemen (update overname)

Op 5 maart brachten we met PIPA het nieuws dat het Belgian Pigeon House over te nemen stond en dat eigenares Griet Van Middelem vurig hoopte om de zaak in het historische pand aan het St Jansplein te Brugge in het thema 'postduiven' verder te kunnen zien leven...

Wel, Griet laat ons nu weten dat er witte rook is voor het Belgian Pigeon House: 

Op de valreep is er een overnemer. Hij houdt zich vast aan alle waarden die de Belgian Pigeon House uitstraalt. 

Voor de duivensport en zijn liefhebbers is het een meevaller dat alles behouden blijft! Goed nieuws dus! 

---------------------------

Uitbaatster Griet Van Middelem hoopt dat het Belgian Pigeon House ook door overnemers in het 'duiventhema' verder kan gaan. De zaak was jarenlang een soort ambassade voor de duif en de duivensport, ze hoopt dat dit concept kan blijven voortbestaan. 

Staat er iemand uit de duivenwereld op om het Belgian Pigeon House in het historische pand aan het St Jansplein nummer 12 in Brugge over te nemen? Dat is de vraag die de huidige uitbaatster Griet dezer dagen bezig houdt. Op 18 maart stopt ze definitief met het Belgian Pigeon House. Een gezellig restaurantje met terras in het hart van Brugge, waar de postduif centraal staat. Het interieur wordt gekenmerkt door afbeeldingen van duiven, (oude) constateurs en op de spits van het dak prijkt de kenmerkende en prachtig glimmende gouden duif... 

Voor Griet hoeft de zaak geen restaurant te blijven, een ijssalon, bar of snacks, het kan allemaal. Maar de mogelijkheden die zich reeds aandienden om de zaak over te geven liet ze voorlopig passeren. Het ging dan om kant en klare keuken, Nepalees, pizza's,... en dat hoopt ze te vermijden... Zelf geeft ze nog mee dat het pand een zeer goede ligging heeft, naast het Chocolademuseum waar soms wel tot 1000 mensen per dag langskomen. "Ik wil vooral het thema van de zaak, de postduif, bewaren. Men komt echt speciaal naar het Pigeon House daarvoor", aldus Griet. 

Hier de warme oproep van Griet: 

Belgian Pigeon House! 

Zo snel als een duif kan vliegen, 
Zo kwam ook de bekendheid van de Belgian Pigeon House tot stand. 
Wereldwijd zijn er trouwe supporters. Velen lieten hun bewondering achter in mijn boekjes of fame.
Het historisch gebouw op het hoekje van het St Jansplein, is gevuld met top-documenten over en rondom de duivensport. 

Verder een zeer goede keuken. De steeds wederkerende  klanten  zijn het bewijs van deze heerlijke culinaire plek in Brugge.
De Josper oven waar duizenden Franse bosduiven werden geroosterd zal weldra afkoelen.
Het restaurant sluit zijn deuren onder mijn bevoegdheid vanaf 18 maart ’24.

PIPA en veel duivenmelkers, het bestuur van K.B.D.B, Bonden en Fugare, hebben steeds hun steun gegeven. Duivenmelkers uit de buurt zijn vrienden geworden.
Waar ik kon heb ik zeer graag bijgesprongen. Voor mij ging er al die jaren een extra wereld open, waarvan ik met volle teugen genoot.
De promotie van de reisduif kreeg er wereldwijd zeker ook een boost.

Nog tot 18 maart zoek ik een uitweg om alles een plaats te geven. 

Het succes tot op heden, zou niet mogen ophouden. 
Indien er een overnemer zou zijn, prijs ik die de lucht in. 
Bar of restaurant, er is altijd volk in hartje Brugge. 
Een jong koppel met passie en talent, kan kampioen worden, net zoals de beste duiven.

Griet Van Middelem
Belgian Pigeon House
St Jansplein, 12
8000  Brugge
gsm: 0473 84 12 66

Afwachten nu of er iemand uit de duivensport zich geroepen voelt om dit bekende duivenrestaurant een tweede leven te schenken...