BDS-team (Ruiselede, BE) schittert tijdens het weekend van 3 augustus

Met een 1e Prov Pontoise, 1e Nat Zone A2 Chateauroux en 2e Nat Zone A uit Tulle schreef het BDS-team een nieuw stukje duivengeschiedenis, en dikte hun recital aan overwinningen opnieuw met enkele eenheden aan!

Dat Dr. Piet Blancke, Bart De Clerck en Dirk Speybroeck het  bij  het rechte eind hadden toen ze goed 3 jaar terug de handen in elkaar sloegen, en onder een gemeenschappelijke noemer als ‘BDS-team’ verder de duivenarena zouden betreden, wordt almaar meer en meer duidelijk. Nauwelijks 2 vliegseizoenen later pruilt hun erelijst reeds uit met tal klinkende overwinningen , waarvan meerdere tot op provinciaal en zonaal vlak. Met Dr. Piet Blancke als een soort manager, de man die de grote lijnen uittekent qua kweek, spel , begeleiding, en commerciële uitbouw…  en met Dirk (met de doffers) en Bart (met de duivinnen) die bij de duiven het onderste uit de kan trachten te halen, en die dus het zaakje sportief laten ronddraaien en renderen, heeft het team telkens ‘the right man on the right place’. Het voorbije weekend van 3 augustus werd dit andermaal dubbel en dik in de verf gezet, met 3 x 1e prijzen uit Pontoise, Chateauroux en Tulle, wat zich vertaalde in nieuwe zeges tot op provinciaal en zonaal vlak, netjes verdeeld over beide hokken. We zetten ze even voor u op een rij:

1e Nat. Zone A2 Chateauroux Jaarlingen

Uit Chateauroux werden de doffers die op de vlieghokken van Dirk Speybroeck te Vinkt zijn gehuisvest op West-Vlaamse bodem ingekorfd in het samenspel Ruiselede-Wingene. Gezien de duiven (als Oost-Vlaming) daardoor geen aanspraak maken op een klassering op de provinciale uitslag van West-Vlaanderen, werd een provinciale zege gemist. Bleef er dus enkel de zonale en nationale dubbeling waar de duiven in geklasseerd worden.  Hier steekt Dirk wel de zonale zege op zak in de Zone A2, met volgend resultaat:

Chateauroux Zone A2 tegen 1.015 jaarlingen: 1-5-212 (3/6)

1e Provinciaal Pontoise Oude

Op de provinciale dubbeling van de WVV werd op de vlieghokken van De Clerck-Blancke te Tielt, waar met de duivinnen aan de wedstrijden wordt deelgenomen, de provinciale ereprijs gewonnen bij de 1.007 oude duiven, met volgend resultaat

Pontoise Lokaal 65 d. 1-5-7-12-17-23 (6/11)
Prov 1.007 oude: 1-18-51… (prognose provinciale top-100)

Ook op provinciaal vlak zullen zich normaal 6 van de 11 duiven klasseren.

2e Nat. Zone A Tulle Jaarlingen

Driemaal is scheepsrecht, klinkt het spreekwoord.  Al werd hier de derde grote zege op een haar gemist. De lokale winst uit Tulle bij de 80 jaarlingen, vertaalde zich ditmaal niet in zonale winst. Geen drie op een rij dus. Al staat een 2e prijs Nat Zone A Tulle Jaarse ook altijd mooi op een erelijst.

Maar met een provinciale zege, zonale winst en een 2e stek zonaal kon het weekend bij de BDS-team alvast niet meer stuk. Daar kon op geklonken worden! Schol!