Bart en Francis Verdeyen (Steenokkerzeel, BE) stellen het Barcelonadroomkoppel Black Shadow x Claire tentoon

Een droomscenario: je bereidt je voor op Barcelona en je pakt meteen de 1° Nationaal. Het overkwam Bart Verdeyen vier jaar geleden met Black Shadow. Hij geniet nog na en heeft met deze Black Shadow intussen een kweekhok op poten gezet om nog meer potten te gaan breken op de fondvluchten.

Bart is jong, ambitieus en vooral gek op duiven. Hij zit natuurlijk al van kleins af aan mee op de hokken met vader Francis en heeft zo veel geleerd. Vader en zoon verzorgen de duiven nog steeds samen en dat in zeer goede verstandhouding. Bart wou echter meer en ging zich concentreren op de zwarefondvluchten. Niettegenstaande beiden vanop hetzelfde adres in Steenokkerzeel spelen, hebben ze elk hun eigen vlieghok. Fond- en halvefondduiven netjes gescheiden. De eerste keer dat Bart duiven er meegaf op Barcelona was in 2007 met halvefondduiven van vader Francis. Hij merkte dat deze toch net iets tekortkwamen en ging op zoek naar de fondsoort die deze vluchten aankunnen. Als je dan slechts enkele jaren later, in 2010, de 1° nationaal Barcelona op je palmares zet, wordt de motivatie nog zo groot en wil je meer van dat.

Black Shadow

De duif waar hij dit mee presteerde, is Black Shadow, een kleinzoon van Daxter van Eijerkamp, een echte nationale fondtopper gekweekt door Koen De Backer (Hoevenen, BE). Klik hier voor de pedigree van Black Shadow BE08-6169265. Bart had de smaak te pakken en wou echte zwarefondduiven gaan kweken. Hij had al een kampioen in huis, nu nog een geschikte duivin vinden waar hij nieuwe toppers uit kan kweken. Die vond hij in Claire, gevlogen en gekweekt door Luc Herbots (St.-Truiden, BE) die met Claire de 2° Nationaal Barcelona behaalde. Klik hier voor de stamboom van Claire BE09-5003545. Een match made in heaven, want dit koppel zet toppers op de wereld waar je nog even mee verder kan.


Black Shadow x Claire, a match made in heaven

Kinderen en kleinkinderen die zich bewijzen

De 2 beste kinderen uit Black Shadow die huizen in Steenokkerzeel zijn Black Shadow Junior en Charlene. Black Shadow Junior heeft niet enkel zelf mooie prestaties neergezet, maar blijkt ook een zeer goede vererver te zijn. Hij wordt waarschijnlijk de nieuwe topkweekdoffer van Bart. Klik hier voor de pedigree van Black Shadow Junior BE11-2155704. Charlene heeft zich op haar beurt dit jaar ook in de kijker weten te vliegen met o.a. een 16° nationaal Zone B2 Châteauroux. Klik hier voor de stamboom van Charlene BE13-2134501.


Black Shadow Junior, de nieuwe topkweker bij Verdeyen


Charlene, dochter van Black Shadow

Ook Luc Herbots, de originele eigenaar van Claire, oogstte succes met een nazaat van Claire. Een kleinkind van haar wint de 1° provinciaal Narbonne.​ Een ander kleinkind behaalt trouwens ook nog de 20° provinciaal Agen. Daarnaast hebben ze met de Vale Gust, inderdaad afkomstig uit dé Gust van Ulrich Lemmens (Balen, BE), een pracht van een vliegduif in huis die met de regelmaat van de klok te zien was op de uitslag. De pedigree van de Vale Gust BE13-2134548 kan je hier bekijken. De Vale Gust is trouwens een halfbroer van de duivin Line waar Ulrich Lemmens dit jaar 1° Nationaal Kampioen KBDB Grote Halve Fond Oude mee is geworden. Ze hebben dezelfde vader nl. Tarantino, een rechtstreekse zoon van Ulrichs topkweker Gust. De stamboom van Line BE12-6032511 kan je hier doornemen.

En om het rijtje van topvliegers van het seizoen 2014 compleet te maken, is er nog Raymonda, een jaarduivin die zich zowel nationaal als provinciaal in de kijker heeft gevlogen.

Op de hokken in Steenokkerzeel worden zeker mooie resultaten bijeen gevlogen. Dat mag blijken uit de belangrijkste resultaten uit 2011, 2012, 2013 en 2014.

Vleugels uitslaan

Bart vond het intussen tijd om een eigen stek te zoeken en heeft die gevonden in Tremelo. Hij kocht er vorig jaar een huis en is deze zomer verhuisd. Als rasechte duivenmelker kon hij het niet laten om toch al een klein hokje te voorzien. Zodoende heeft hij een eerste seizoen met de jongen in Tremelo achter de rug. Dat bevalt hem enorm en hij kan niet wachten om ook daar fond te gaan spelen. Geduld is een mooie deugd en jeugdigheid heeft veel tijd. Dat beseft hij zelf maar al te goed en hij kijkt enorm uit om mee te groeien met z'n nieuwe hok in Tremelo. De melkers in Tremelo en omstreken, zeg maar het ganse land, zijn gewaarschuwd: er komt geduchte concurrentie van een gedreven, ambitieuze duivenmelker.

   
Een nieuwe start, een klein hok dat grootse prestaties staat te wachten