Armando: de recordduif van Joël Verschoot (video)

Op dit moment (eindigt op 17 maart) loopt de veiling van fondvedette Joël Verschoot met als absolute trekpleister wonderduif Armando, de beste fondduif aller tijden in België, wellicht zelfs wereldwijd.

Er werd met argusogen uitgekeken naar de veiling van Joël Verschoot.  Belangstelling alom op internationaal vlak. Vooral voor uitzonderlijke crackduiven als Armando, Contador… en in totaal 4 x 1e Nationaal winnaars die in deze veiling te koop zijn. Met Armando als de huidige ‘beste fondduif aller tijden’… de beste fondvlieger ooit in de analen van de Belgische duivensportgeschiedenis. Als 1e Nat Asduif Fond KBDB 2018 (met een recordcoëfficiënt), 1e Olympiadeduif KBDB Cat C – Poznan 2019, en winnaar 1e Nat Angoulême en 2 x 2e Nat Limoges… een echte krachtpatser!

Dergelijke klepper(s) kom(t)en zelden of nooit openbaar te koop. Je kon zo met de natte vinger aanvoelen dat hier mogelijks een record kon sneuvelen. Op het moment dat deze regels worden neergepend is het niet meer de vraag: wordt Armando ook de (voorlopig) duurste duif aller tijden?... maar eerder: hoe hoog gaat hij eindigen? Want we zijn nauwelijks 20 uur na de start van de veiling en het record van duurste internetduif aller tijden heeft hij met een bod van 400.000 € reeds te pakken (het vorige record stond op 376.000 €)… het bedrag van die andere recordduif Nadine hiermee geëvenaard. Dat het een prestigeslag wordt om straks als nieuwe eigenaar van deze wonderduif te worden uitgeroepen is nu al meer dan duidelijk.

In een filmpje gemaakt net voor de aanvang van de veiling… stelt Joël Verschoot droomduif Armando nog even voor aan het brede duivenpubliek. Een gigant van een supercrack, krachtpatser, droomduif… nu reeds omgetoverd tot ‘recordduif’. Alle superlatieven schieten gewoon te kort! Rest alleen nog de vraag: wie wordt straks de nieuwe eigenaar?