Algemeen Kampioen KBDB 2009 Raf en Lars Luyckx - Geel (B)

Mijn vroegere directeur en goede vriend Raf Luyckx wist dit jaar iedereen te verbazen met de nationale titel Algemeen Kampioen KBDB. In dit nationaal kampioenschap moet je bewijzen dat je all-round duiven zitten hebt. Je hebt uitslagen nodig op de grote fond, kleine fond, met jaarlingen en met jonge duiven.

Geel
Raf en zijn zoon Lars beheersen  dit allemaal. Ze weten de besten van het land te verslaan. De volledige uislag ziet  er als volgt uit:
1. Raf en Lars Luyckx(Geel) 26,70%
2. Raoul en Xavier Verstraete (Oostakker) 35,46%
3. Schoors -de Waele (Adegem-Maldegem) 41,41%

En als reserve o.a. Marc de Cock, Provost-Spiers, Luc van Hoecke, Peter Bours, Marc en Franky Vandewalle, Norbert Ally, Jos Thone, Schreel R-D-D, Jos Joosen. Toch enkele opvallende  namen, zelfs wereldtoppers in deze lijst!

Volgende uitslagen met 1ste getekende konden Raf en Lars insturen (11/11):
Barcelona nationaal 300ste
Tarbes nationaal 26ste
Orange nationaal 226ste
Limoges 159ste zonaal
Souillac 224ste nationaal
Argenton I  346ste nationaal
Bourges 2993ste nationaal
Gueret 7de nationaal
Soissons 4de
Bourges 2de
Pithiviers 4de
De duiven die hieraan verbonden zijn , zal ik straks bespreken. Toch zijn dit niet de enigste wapenfeiten van deze vader en zoon combinatie. In de Molse Fondclub wonnen ze bijna ieder kampioenschap (1ste Superkampioen, 1ste algemeen Kampioen kleine fond en 1ste algemeen Kampioen grote fond) maar ook  1ste en 2de asduif in de Zuiderkempen. In de lijst van asduiven grote fond KBDB 2009 staat hij twee keer geklasseerd op 24ste plaats en 30ste plaats. Die 24ste plaats werd behaald door misschien wel zijn beste duivin op de grote fond maar ze werd telkens als 2de getekende gezet en kon dus niet meetellen voor de kampioenschappen. Toch was ze op Barcelona en Perpignan telkens zijn eerste duif! ‘Miss Perpignan’ bespreek ik als afsluiter van dit stuk.
Dit algemeen kampioenschap is een prachtige prestatie waaraan het ganse team (Raf, zoon Lars en vrouw Mieke) aangevuld met de wekelijkse zeer trouwe supporters en dierenarts Fernand Mariën, verdienste heeft. Ook Fernand Mariën  heeft zeker zijn aandeel en dan bedoel ik niet op alleen medisch vlak maar zeker op gebied van duivenkennis!
De geduldige opbouw naar dit hoogtepunt
Als jongeman kwam Raf in contact met de duivensport via zijn oom Frans Giles. Vele jaren hielp Raf bij deze duiven en waagde regelmatig een gokje op de snelheidsvluchten. In 1986 kon hij ene Staf Boonen overtuigen om volledig over te schakelen naar de duiven van Raf en naar de halve fondvluchten. Met raad en daad ging mirakelman Raf deze liefhebber bijstaan en behaalde topresultaten en 2de kampioen van België KBDB jonge duiven 1987. In 1988 ging Raf zijn huis bouwen en de eerste duivenhokken kwamen het jaar erna. In 1990 werd gestart onder de naam van Mieke Matheve, de vrouw van Raf. Enkele jaren later veranderde de naam naar Luyckx-Matheve en uiteindelijk te veranderen naar Raf en Lars Luyckx. Lars is de ondertussen 22 jarige zoon die helpt waar nodig. Lars staat zelf in het onderwijs (wiskundeleraar). Raf heeft altijd les gegeven in de Stedelijke Basisschool Burgstraat en was er vele jaren mijn collega. In zijn laatste 6-7 jaar werd hij hier directeur maar nu is hij op rust. Maar van rust is hier weinig sprake. De duiven zijn een voltijdse bezigheid geworden.
De beste duiven kwamen in de beginjaren van dierenarts Fernand Mariën uit Tielen, Ludo Dams uit Geel en  Lanslots-Dockx uit Merksplas. Bij deze laatste halve fondliefhebbers haalde Raf verschillende goede duiven. In de winter van 1995 kocht Raf een bon van Lanslots-Dockx op een verkoop. Raf trok er later naartoe en mocht kiezen uit 100 jongen. Had hij geluk of kent hij werkelijk iets meer dan een ander? Het werd een superduifke. Op de tweede vlucht dat dit duifje vloog won het eerste prijs van 2100 jongen. Het was op Quievrain(120 km. De volgende weken moest het naar Noyon (225 km) en geraakte niet op de uitslag. Daarom bracht Raf het terug naar Quievrain en daarop was het gewoon niet  te kloppen. ‘De Rode Ridder’, zo werd dit duifje later genoemd, werd stamduif van de Qieuvrain-soort. . De duiven die later bij Lanslots-Dockx bijgehaald werden, deden het wel goed op de halve fond. Zo won Lancelot 604/97, rechtstreeks Lanslots-Dockx, als jaarling Quievrain 606d-20, Noyon 420d-64, Noyon 274d-25, Toury 1399d-76, Toury 1178d-10, Sens 1428d-8, Sens 1378d-50, Sens 919d-13, Toury 964d-31, Toury 671d-8, Orleans 685d-225, Sens 678d-3 en Marne 616d-11.Spijtig genoeg werd deze doffer later verspeeld.   
In 1996 kocht Raf opnieuw en bon van Lanslots-Dockx en opnieuw werd het een schot in de roos. Weer een superduifje. Daarna besloot Raf om 10 jongen bij deze liefhebbers te halen. Later kwamen er ook regelmatig  duiven van deze tandem naar Geel. Een andere soort die het heel goed doet op dit hok zijn de duiven van Ludo Dams (Dams-Verwimp) uit Geel. Eind 1995 werden de duiven van Ludo Dams publiek verkocht. Een 12-tal duiven werden niet verkocht omdat blijkbaar niemand ze goed genoeg vond om er geld aan uit te geven. Deze 12 duiven bleven bij Ludo Dams zitten en omdat Ludo en Raf al vele jaren vrienden waren, stelde Ludo voor om in 1996 wat jongen te komen halen uit deze ‘afdankers’. Zo kwamen er 10 jongen naar hok Luyckx. Hierbij was één superduivin die als jonge duif 2de asduif Zuiderkempen werd en als jaarling 1ste asduif in datzelfde grote samenspel. Ze werd daarna een superkweekduivin.
Stilstaan is achteruit gaan, denkt Raf. Hij zocht enkele jaren geleden duiven die het konden waarmaken op de grote fond. We trokken samen naar fondvedette Noël Peiren  en vonden wat Raf zocht. Raf kreeg een super op de grote fond: ‘Miss Perpignan’. Er werd ook samengekweekt met Marc Vlaminck uit Ramsel. Zijn ‘Mont Ventoux’ werd gekoppeld aan de Olympiadeduivin van Raf. Het leverde meteen 1ste asduif kleine fond op in Molse Fondclub met meer dan 150 leden. Verder werden er enkele duiven van Dirk Stessens (Mol) gehaald. Dirk kocht het totale hok Aloïs Verstappen-Van Reet en heeft dus zo nogal wat van dit vroegere Molse goud op zijn hok zitten. Zij vormen een stevige basis voor het langere werk. Andere goede duiven kwamen van Ivo Renders uit Geel. Een man die schitterend presteert met duiven van eigen ras in kruising met duiven Raf en Lars Luyckx. Van deze liefhebber leerde Raf ook zijn toekomstig systeem om duivinnen op te sluiten in de ‘kast’.
De beste basis van dit hok wordt gevormd door ‘Koppel 2’ , zoals Raf ze altijd noemt. ‘Koppel 2’ heeft als duiver ‘DODE 6370843/99’. Deze duiver heeft altijd halve fond gevlogen en miste bijna nooit. Als jonge duif bleef hij echter achter van een hafo vlucht en kwam totaal uitgemergeld thuis. Hij woog nog amper 50 gram. Vandaar zijn naam. Hij werd gekweekt uit ‘395/98’, blauwe van Lancelot ‘604/97 (rechtstreeks Lanslots-Dockx) x ‘985/97 laat Blauw ezel 90, ras F. Mariën. De moeder uit dit basiskoppel is ‘6242345/97 Blauw van Dure Berghmans. Zij kwam uit ‘Dure Berghmans 683/90’ (Frans Berghmans uit Mol) en was een zeer goede halve fondvlieger en uitstekende kweker X ‘124/94’( 1ste asduif Hafo Zuiderkempen jongen 1994) uit ras Ludo Dams. Spijtig genoeg is ‘Koppel 2’ niet meer maar Raf heeft er vele jaren uit gekweekt en gespeeld.

Methode
Raf is iemand die vele systemen probeerde en dikwijls succesvol hiermee is. Zo speelde hij enkele jaren met succes duivinnen tussen zijn jonge duiven. Was één van de eerste liefhebbers die zich specialiseerde in het spel van de jonge duiven. Hij beheerst dan ook elke tak in de duivensport. Van 100 km tot 1100 km, jongen, oude, jaarlingen, duivers en duivinnen. Voor 2010 heeft hij weer andere plannen. Zo gaat hij zijn jonge duivinnen opsluiten in een kast. Hierover straks meer uitleg.
In de tuin staan twee eenvoudige tuinhokken. Het eerste is voor de weduwnaars en de  jongen , het andere voor de duivinnen en het kweekhokje.  Grote luxe is dit niet maar alles is efficiënt gemaakt en in de loop der jaren lichtjes aangepast. De duivinnen (16 in 2009 waarvan 9 jaarlingen)  worden bij aanvang van het seizoen los gespeeld. De meeste deden geen winterkweek maar uit de beste oude duivinnen worden wel jongen gekweekt. Ze worden ergens in april gekoppeld aan duivers die niet meedoen met de wedstrijden. De tweede week van mei vliegen de duivinnen voor het eerste hafo op broeden van 6/7 dagen. Als ze thuis komen, zijn de nesten weg en gaan ze op weduwschap. Ze worden opgesloten in hun woonbak na elke trainingsbeurt. Duivinnen trainen tweemaal daags en hierbij worden vele vlaggen gestoken zodat ze verplicht moeten trainen. Naast deze afdeling is een andere kleine afdeling met nestbakken. Hier komen de duivinnen voor de grote fond. Hun weduwschap wordt dan onderbroken om op nest te komen tegen een bepaalde uitgekozen grote fondvlucht. Ongeveer de helft van deze duivinnen vlucht enkel kleine fond, de rest wordt geregeld tegen een bepaald gekozen fondvlucht. Als de duivinnen op nest zitten worden zij enkel getraind met de weduwduivinnen. Ze worden van het hok genomen, trainen mee en komen daarna in hun eigen hokje terug binnen. Op deze manier trainen de nestduivinnen dagelijks een flink eindje mee! De geliefkoosde positie van een duivin is kleine jongen. Raf is iemand die alles tot in de puntjes uitkiemt. Een duivin of weduwnaars die pas grote fond vloog, wordt het eerste deel van de training op het hok gelaten om enkel het laatste kwartier mee te trainen. Zo vertragen  ze de andere duiven niet in hun training.
De weduwnaars (16 in 2009) worden al in de winter gekoppeld. Als de jongen 14 dagen oud zijn, verhuizen de duivinnen en de jongen naar een ander hok. Rust daalt neer over het speelhok. Hiermee speelt Raf het gewone weduwschap. De doffers worden gespeeld op kleine halve fond tot grote fond. Wekelijks vindt Raf wel duiven die in forme zijn tegen bepaalde vluchten. Hij is een echte specialist in dit. Vroeger had hij duiven die hij enkel op snelheid of halve fond speelde maar dat doet hij nu niet meer. De grote fond kwam er bij en toen heeft hij de andere kleine vluchten laten vallen. Met dit aantal duiven is het ook logisch. Men kan met maximum 32 duiven niet alles spelen.
De jonge duiven blijven bij elkaar tot in juli. Ze worden verduisterd van begin maart tot 10 juni. Op het einde van het seizoen bijgelicht. Vroeger speelde Raf zijn jongen met de schuifdeur en ook speelde hij wat jongen op het einde van het seizoen op nest. Volgend jaar echter gaat hij weer iets anders proberen. Op het eerste hokje speelt hij dan 12 jonge duivers op weduwschap. Op het tweede hok komen gewoon losse jonge duivers. Op het derde hok komen wat late jongen en op het vierde hok alle duivinnen. Ze mogen na elke training eten en drinken en worden dan opgesloten in een kast.
Raf is een liefhebbers die steeds lokduiven gebruikt bij aankomst. Zo heeft hij er telkens twee in de mand zitten die gelost worden als er een duif in zicht is. Zijn oudste lokduif was van 1994 en met spijt in het hart heeft hij na dit seizoen afscheid genomen van dit trouwe duivinnetje. Ze heeft gedurende vele jaren de weg naar het hok gewezen maar nu was het op met haar. Duivenliefhebber Raf kon het duifje zelfs niet doden maar heeft het iemand anders laten doen. Zo erg vond het dit.
Er is geen verschil tussen de voeding van de oude en die van de jongen. Bij thuiskomst krijgen ze gedurende twee dagen zuiveringsmengeling met daarop biergist en lookolie. Verder tot de dag van inkorving het hele gamma van sportmengelingen van Mariman onder elkaar gemengd. Op maandag en donderdag gaat er appelazijn in de drinkpot. Op zondag is  er Aviol
en dinsdag is het vitaminen-dag. De medische begeleiding ligt volledig bij  dierenarts Fernand Mariën uit Tielen. Hij wordt maandelijks bezocht maar de laatste weken van dit seizoen zelfs wekelijks. Op Argenton in augustus had hij zo slecht gespeeld dat hij onmiddellijk naar dierenarts Mariën trok. Hij nam 12 duiven mee die normaal het volgde weekend naar Blois moesten. Mariën was resoluut in zijn vaststelling. Ze hadden kopziekte en mochten niet mee. Na aandringen van Raf koos hij dan drie duiven die het minst ziek waren voor Blois, de anderen werden gekuurd. Raf speelde 3-6-7 in Molse fondclub. De volgende week ging hij terug om La Souterraine te spelen. Fernand Mariën wees één duif aan die hij als 1ste getekende moest zetten. Raf besloot bij inkorving toch maar zijn eigen gedacht te volgen en zette deze duif als derde getekende. Welke kwam er eerst? Inderdaad, die Mariën aangeduid had. De volgende week was het Gueret en Raf ging opnieuw met enkele duiven naar Mariën. Deze wees weer een andere eerste getekende aan als Raf dacht te zetten. Nu luisterde hij wel naar zijn dierenarts en vertelde de duivenletters net voor de aankomst van de vlucht:”Als mij eerste getekende nu valt, ken ik niets van duiven en dan is Fernand Mariën een mirakelman!” Enkele minuten later dook zijn eerste getekende naar de plank en won nationaal 7de van 14.245 duiven. Je kan begrijpen dat iedereen kon lachen met deze uitspraak. Het Algemeen Kampioenschap was hiermede gered want een schitterende kopprijs was nodig om deze lage coëfficiënt te behalen. De duif die Raf gekozen had, verdiende maar een prijske en dan zou het kampioenschap zeker naar Raoul en Xavier Verstraete gegaan zijn. Bedankt Fernand Mariën!

Algemeen Kampioen KBDB

6298643/06

Dit prachtig klein duivinnetje komt van Dirk Stessens uit Mol. Bakker Dirk kocht in 2003 het totale hokbestand van Alois Verstappen (-Van Reet). De jonge duiven hiervan verhuisden naar Ludo Dams uit Geel, de oude werden gezift door Fernand Mariën. Uiteindelijk werd met deze 20 overgebleven duiven gekweekt. Raf kon in de loop der jaren verschillende duiven hiervan bekomen. Zo ook deze duivin.
2008 Barcelona 11484-383
2008 St. Vincent 2377-19
2007 Irun nationaal  8967-983
2007 St. Vincent 39/124 Mol,  nationaal  juist te laat
2009 Barcelona nationaal 13.503-300 (Algemeen Kampioenschap KBDB)
Dit jaar miste zij op Perpignan, tussenin op Momignies 8/220 raar maar waar!
De vader is ‘5242949/02, via Dirk Stessens  maar rechtstreeks van Edmond Tournier uit Lommel. Zijn vader is ‘NL978/97’(ras Wijfelaars via Frans Derks) en moeder is ‘331/97’ (Loots Henri en Bart, 1ste nationaal Argenton). Moeder van dit prachtig duivinnetje is ‘5254949/02’, eveneens via Stessens  maar rechtstreeks Tournier uit ‘’NL303/97’ Frans Derks ras Kuypers en Theelen X ‘247/98’ Frans Derks maar 100%van der Wegen. Toch veel fondbloed in dit duifje.

6120357/04 Geschelpte Verstappen
Deze duiver komt eveneens rechtstreeks van Dirk Stessens. Zijn vader is ‘6490461/99’ (Staaloger Verstappen –Van Reet) en moeder is ‘6073933/01’ (Verstappen van Reet uit een rechtstreekse duif van Etienne Devos uit Deerlijk). Hij heeft een mooi palmares op de fond:
2005
Bijna niet gespeeld want hij zal tegen een vliegduivin. Op het einde van het seizoen nog opgeleerd en hij won Salblis  provinciaal 443d-136, La Souterraine nationaal 3444d-713 en Vichy provinciaal 350d-131. Dat was beloftevol en Raf zette hem bij de weduwnaars.
2006
Bordeaux provinciaal 407d-136
Carcassonne provinciaal 401d-131
2007
Montelimar: gemist en ’s maandags thuisgekomen
Bordeaux provinciaal 472d-7 (1ste in Zuiderkempen tegen 124d)
Irun  provinciaal 514d-30, internationaal 15627d-531
2008
Cahors provinciaal 514d-19, nationaal 5441d-192
Tarbes provinciaal 511d-76, intern. 12537d-2618
2009
Cahors gemist
Tarbes provinciaal 522d-1, nationaal 4812d-26 (Prijs Algemeen Kampioenschap)
Perpignan provinciaal 734d-41, nationaal 7478d-437
6155781/07
2008
Bordeaux prov. 637d-10
Nat. 3197d-83
St-Vincent 122d-17
Nat. 7356d-1306
2009
Bourges 541d-107
Pithiviers 567d-137
Orange nationaal 226ste tegen 5242 duiven (prijs algemeen kampioenschap KBDB)
Hij arriveerde zeer moe van deze Orange zodat Raf hem daarna niet meer speelde. De vader van deze duiver is 6401142/03, een rechtstreeks zoon van ‘Koppel 2’. De moeder is 6373332/99. Ze komt uit ‘Dure Berhgmans 683/90’ X ‘Blauw As 124/94’  (1ste asduif Hafo Zuiderkempen 1994).

6225520/05
Dit is een duivin die altijd prijs verdient. Ze wordt nooit op nest gezet maar vliegt een gans jaar op weduwschap. Ze werd 1ste asduif kleine fond 2009 in Molse Fondclub.
Haar prestaties dit jaar zijn:
Bourges 541d-40
Issoudun 171d-7
Bourges 186d-25
Bourges 190d-26
Limoges 135d-10, zonaal 4331d-159 (prijs Algemeen Kampioenschap KBDB)
Bourges 169d-24
La Souterraine 58d-10
Gueret 2636d-246
Haar vader is ‘6120389/04’, rechtstreeks uit ‘Koppel 2’ en haar moeder is ‘6120306/04. Deze duivin is samenkweek met Marc Vlaminck uit Ramsel. Zijn beroemde ‘Mont Ventoux’ werd gekoppeld tegen Raf zijn ‘Olympiade duivin 861/01’. Raf had inderdaad op de Olympiade 2003 in Lievin een duivin zitten. Deze duivin ‘6182861/01’ won in 2002  de eerste prijs interprovinciaal Vierzon tegen 589 duiven. Raf vertegenwoordigde ons land  voor de Olympiade categorie allround. In deze categorie zijn 3 uitslagen nodig onder 400 km, tussen 4 en 6 uitslagen tot 500 km en tussen 1en 3 uitslagen boven 500 km. Dit alles met dezelfde duif en op twee jaar tijd verdiend. De duivin 861/01 kon volgende prijzen laten noteren:
Noyon (227 km) 500d:1
Pithiviers (387km) 2348d:3
Sens (353 km) 2362d:83
Orleans (424 km) 1222d:21
Bourges (491km)567d:3 ( 168ste nat. 42763duiven!)
Bourges (491km)134:1 (78ste nat. 13116duiven!)
Vierzon (488km)589d:1
Vierzon (488km)3621d:56
Chateauroux (542km) 374d:7
Chateauroux (542km) 393d:4
Tours (524km) 292d:6
Dezelfde duivin vloog bovendien als jonge duif Noyon 1452d:10, Sens 1166d:11, Sens 2362d:83, Vierzon 199d:4, Argenton 23493d:410, La Souterraine 17315d:1287. Als jaarling presteerde ze buiten de hierboven vermeldde uitslagen ook nog Argenton  3642d:234, Tours 274d:8 en de bewuste La Souterraine van 2002 ook 288d:71. Ik denk niet dat er nog veel beter duiven in België rondvliegen. In de afstamming van deze superlady zie ik als vader ‘Vleugel 360/98’ uit ‘Dure Berghmans 653/90( rechtstreeks aangekocht bij Frans Berghmans uit Mol, een hele goede halve fondvlieger bij deze liefhebber) X Blauwe As  124/94 (1ste Asduif jongen in grote Zuiderkempen in ’94. Als moeder zie ik Blauw Lancelot (rechtstreeks Lanslots-Dockx uit Merksplas van de rassen W. Van Beirendonck X Verhoeven).

6155764/07
2009
Brive 4800d-53
Montauban 2069d-70
Souillac 2601d-91, nationaal 7597d-224 (prijs Kampioenschap KBDB)
De vader is ‘64011115/03 Favoriet Lars’ komt rechtstreeks uit ‘Koppel 2’ maar lag in 1997 dood in zijn bak. De moeder is ‘6120327/04’, een dochter van ‘Kloeke’ van Alois Verstappen X 211/98, rechtstreeks van Lanslots-Dockx.

6190810/08
Zij was één van de betere jaarse duivinnen in 2009. Ze won:
Pithiviers 456d-10
Chateauroux 334d-11
Bourges 361d-24
Argenton nationaal 346ste (Kampioenschap KBDB)
Vader is ‘6155760/07’ uit ‘392/04’ x ‘306/04’ uit Mont Ventoux x Olympiade duivin. De moeder is een rechtstreekse duivin van Ivo Renders uit Geel. De ‘6120392/04’ won o.a. 1ste provinciaal Limoges 2006. Het is een superduiver spijtig genoeg ging hij verloren van Heidelbert, één van de ‘Duitslandvluchten in 2007.
2004
Marne La Vallé 790d-34
Pithiviers 978d-22
Pithiviers 1009d-173
Pithiviers 1030d-328
2005
Quievrain 984d-10
Quievrain 808d-221
Noyon 485d-142
Noyon 1327d-439
Pithiviers 602d-25
Bourges 515d-25 (nationaal 21.940-937)
Chateauroux 519d-41 (prov. 4249-386)
Limoges 263d-7 (nationaal 17.456d-119)
2006
Qieuvrain 977d-162
Vierzon 129d-40
Limoges 78d-1
Prov. 833d-1
Nationaal 9.962d-14
Cahors 102d-2
Prov. 605d-15
Nationaal 6654d-158
Limoges 2-j 199d-11
Prov. 1694d-73
Souillac 171d-3
Prov. 789d-17
Deze prachtige blauwe doffer heeft veel bloed Lanslots-Dockx. De vader 6182860/01 ‘De Blauwe van Lanslots ‘98’ won o.a. 1ste Tours 161d en mooie prijzen  op Argenton , La Souterraine en Gueret. Hij werd door Raf gekweekt uit ‘395/98’ (uit stamduif 604/97, rechtstreeks Lanslots-Dockx)  X ‘856/99’ (oude soort en ras Ludo Dams). De moeder van Limoges is ‘6356676/00’, rechtstreeks Lanslots-Dockx maar gaan vliegen in september 2004.

6225573/05
De oude duivin 573/05 komt rechtstreeks uit ‘Koppel 2’ en heeft een fantastische staat van dienst.Ze zorgt dit jaar voor twee prijzen van het Algemeen Kampioenschap KBDB op Soissons en Bourges. Haar totale palmares 2009 ziet er als volgt uit:
Soissons 418d-4
Soissons 602d-73
Pithiviers 826d-40
Bourges 541d-35
Issoudun 171d-41
Bourges 186d-2
Argenton 115d-38
Bourges 169d-5
Argenton 55d-2
6085967/09 Vaal Stessens
Pithiviers 162d-15
Pithiviers 314d-4 (Kampioenschap KBDB)
Pithiviers 613d-202
Orleans 7510d-119
Bourges 647d-90, nationaal 37.357d-2993 (Kampioenschap KBDB
La Souterraine 226d-72
Vader ‘6463964/98’ is de bekende ‘Dax’ van Alois Verstappen-van Reet. Hij won 1ste provinciaal Dax ergens begin jaren 2000 want ik bezocht hen toen nog. Veel ras Karel Meulemans in deze duiver. De moeder van ‘Vaal Stessens) is een rechtstreekse dochter uit het ‘wonderkoppel 2’ van Raf en Lars Luyckx.

6085964/09 Mister Gueret
Orleans 621d-168
Pithiviers 1159d-101
Pithiviers 756d-44
Pithiviers 345d-103
Salblis 78d-4
Gueret nationaal 14.245d-7
Vader van deze duiver is ‘6155724/07, rechtstreeks van Ivo Renders maar uit duiver ‘Koppel 2’ maal duivin 856/03 Ivo Renders. De moeder is 6225575/05 uit ‘Hoppele As Qieuvrain’ (supervlieger op Qieuvrain gedurende vele jaren uit oud ras x Lanslots-Dockx) X Olympiade duivin.
Om deze af te sluiten mag en kan ik U de beste duivin van dit hok niet ontzeggen:

‘Miss Perpignan 3067067/02’
2003
Perpignan 79d-1
Provinciaal 509d-3
Internationaal 4534d-23
2004
Vierzon 413d-54 (prov. 3240d-437)
Brive 269d-10 (nat. Dv 1232d-66)
Barcelona: gemist
Perpignan 80d-6 (provinciaal 631d-69)
2005
Bourges 540d-131 (nat. 26.679d-4888)
Chateauroux 285d-78
Brive 256d-40 (prov. 1490d-298)
Barcelona 12.998-2935
Perpignan 78d-5 (nationaal 7611d-403)
2006
Bourges 353d-87 (nat. 19.061d-2703)
Barcelona 257d-9
Prov. 1389d-65
Perpignan 103d-1
Prov. 730d-6
Nationaal 6765d-67
2007
Barcelona 12.612d-1551
Perpignan 114d-12 (nationaal gemist)
2008 :niet meegeweest, enkel op Bordeaux en toen won ze een prijsje
2009
Barcelona nationaal 13.503d-57
Perpignan nationaal 7478d-274
Wat een mooi palmares dit jaar voor een 7-jarige duivin!
Deze duivin komt via Johan Kempen rechtstreeks van wonderhok Noël Peiren uit Zedelgem. Haar vader ‘Barcelona Strubbe 865/04’ is 100% Florizoone en won o.a. 1268ste nationaal Barcelona en 949ste nationaal Perpignan. Haar moeder ‘071/99’ komt uit ‘242/96’(broer 1ste nationaal Barcelona Florizoone) x ‘302/96’.

 


De duivinnenkast .