Overslaan en naar de inhoud gaan

Aflopende veilingen: F. & N. Norman, R. & D. Pierre, Nico van Noordenne, Frans Bungeneers, Luc de Laere, Gebroeders Raets, Romein Klein, Bart Geerinckx, Best of USA, Philippe Dobbelaere & Riddersclub van België

Op zondag 3 maart eindigen volgende veilingen: F. & N. Norman (BE), R. & D. Pierre (BE), Nico van Noordenne (NL), Frans Bungeneers (BE), Luc de Laere (BE), Gebroeders Raets (BE), Romein Klein (NL), Bart Geerinckx (BE), best of USA, Philippe Dobbelaere (BE) & Riddersclub van België.

Filip & Nicolas Norman (BE)
Florian Special- Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Het duivengebeuren op het ‘Mas Palomas’ te Knokke-Heist kent gloriejaren. Jaar na jaren weten vader Filip en zoon Nicolas duidelijke tekenen van klasse en kunde te tonen; hun vliegploeg is niet uit de kop van het wedstrijdgebeuren weg te slaan. In de Zorro dynastie bezit het beroemde duivengeslacht een voortreffelijke basis, die in Florian (klz. Zorro) een fabuleuze stambeer kent. Gazpacho (Olympiadeduif), Magic Florian (4e Nat. Souillac en 2x 1e I.provinciaal) en Glamour (2e prov. asduif KBDB) zijn de moderne blikvangers. In veiling op PIPA komt een selecte groep duiven waarbij de genen van al deze giganten rijkelijk aanwezig zijn.

Roger & David Pierre (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Met handenvol (inter)provinciale zeges behoren vader en zoon Pierre tot de absolute top van de Belgische duivensport. Top klasseringen in Nationale kampioenschappen, verschillende duiven op de Olympiade en een uitpuilende prijzenkast op de regionale, provinciale en Interprovinciale klassementen zijn de stille getuigen. Superduiven als Ashley, Virginie, Shaina, Keisha en Messina wisten de spotlights regelmatig op zich gericht in door vele titels binnen te slepen; Ashley en Shaina werden zelf beiden gekroond tot 1e Int. Olympiade duif in Boedapest 2015. Op PIPA komt het allerbeste van deze geweldige kolonie in veiling

Nico van Noordenne (NL)
Topvliegers & kinderen van de beste kwekers

Jarenlang de golden boy van de Nederlandse duivensport en inmiddels een gevestigde naam die altijd meestrijdt om de hoogste eer en wiens duiven over heel de wereld fantastische referenties bijeen vliegen. Zijn sublieme Torero dynastie zorgde voor karrenvrachten onvervalste hoogtepunten en de komst van een fraaie groep Ludo Claessens kwekers bracht nieuw elan in het Zuid-Hollandse kampioenenhok. Nico verkoopt op PIPA een prachtige groep collectors items; bewezen kwekers en vliegers uit kopstukken van de stam Van Noordenne. Zeer exclusief de laatste kinderen in veiling van o.a. Torero, Super 45, Witje 975, Amazing 402, Chanel 555, etc.

Frans Bungeneers (BE)
Speciaal voor deze veiling: jongen gekweekt naar zijn beste Barcelonavliegers met nauwe inteelt naar "Queen Tonny"

Wie het 'Barcelona-palmares' van Frans Bungeneers bekijkt, zal niet betwisten dat Frans terecht wordt uitroepen tot enige echte koning van Barcelona. Met het winnen van de 1e Nat. Barcelona 2005 door Queen Tonny, kreeg zijn droom een ultieme wending en het bleek het begin van een periode vol met successen! Na een brute diefstal van vrijwel alle toppers, ging Frans niet bij de pakken neerzetten en maakte hij er een nieuwe missie van zijn super familie duiven klaar te stomen voor nieuwe successen! Daarin slaagde hij wonderwel. Uit alle beste kwekers en vliegers van het moment brengt Frans jonge duiven in veiling.

Luc De Laere (BE)
Jongen van beste kwekers

Zelfs in de stille periode van het duivenseizoen weet Luc De Laere een nieuw hoogtepunt toe te voegen … en wel bij de Italiaanse topper Rolando Fabriani, die met een 50% De Laere duif zijn land zal vertegenwoordigen op de Olympiade cat. allround … deze superduif werd al 1e Nationale asduif op zowel de midfond als allround! Luc De Laere zelf heerst natuurlijk al vele jaren op provinciaal vlak in West-Vlaanderen. De fabelachtige genen van Tieke kenden in de onvolprezen duiven van Gaby Vandenabeele hun ideale kruisingsmateriaal en staan nu al flinke tijd garant voor duivensport van de bovenste plank bij Luc De Laere. Luc biedt kinderen van alle beste kwekers en vliegers in veiling aan op PIPA.

Gebroeders Raets (BE)
Gaby Vandenabeele collectie

De gebroeders Jean-Marie en Arnold Raets en zijn zoon Kenny uit Vliermaal weten met regelmaat de Limburgse Fondclub hun wil op te leggen. Maar ook Nationaal spreken hun resultaten tot de verbeelding; in 2017 werden ze nog uitgeroepen tot Gouden Duif winnaar België. Van grote invloed op de aansprekende successen zijn duiven die ze bemachtigden bij de legende Gaby Vandenabeele. Er werden duiven gehaald onder andere uit Rudy en Mister Magic. De meest waardevolle Vandenabeele parels komen in veiling op PIPA, aangevuld met hun beste kinderen en enkele jonge duiven.

Romein Klein (NL)
Topvlieger en jongen uit de beste kwekers

Sinds het ontstaan van de combinatie bestaande uit Cor Romein en Frank Klein in 2014 zijn al de nodige successen geboekt. In groot verband werden tientallen overwinningen behaald en in de afdeling Zuid-Holland staat de teller van het aantal victories inmiddels ook op meer dan 10. Ook in de verschillende Nationale competities werden ereplaatsen gepakt. Het huidige duivenbestand werd grotendeels opgebouwd met duiven die afkomstig zijn van Danny van de Vrede (Bergschenhoek, NL). Via Anton Ruitenberg (Zwolle, NL) zijn ook duiven van Gaby Vandenabeele (Dentergem, BE), Gerard Koopman (Ermerveen, NL) en Leo Heremans (Vosselaar, BE) in de stam verweven.

Bart Geerinckx (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Geen liefhebber als Bart Geerinckx mocht zich de afgelopen jaren de schijnwerpers weten … Was hij het niet zelf die victorie kwam kraaien, dan waren het wel Geerinckx duiven bij andere kolonies die tot grootste prestaties in staat bleken. Bart is één van de die mannen die de verleiding van het grote geld weet te weerstaan. De duiven die de absolute topprestaties leveren worden zelden of nooit verkocht; de waarde van zulke duiven op het kweekhok is enorm. Uit deze giganten brengt Bart kinderen in een fantastische veiling op PIPA.

Best of USA
Eerste keer ooit op PIPA: de beste liefhebbers van USA verzameld in 1 veiling

PIPA biedt met de veiling Best of USA een noviteit op haar veilingagenda … nooit eerder wist een veilinghuis de beste liefhebbers van de Verenigde Staten te bewegen het allerbeste van hun hokken te bundelen tot een veiling van topniveau … Jarenlang selecteerden Amerikaanse spelers hun duiven op vooral eenhoksraces, tot ze nu ondertussen wereldwijd een enorme status opgebouwd hebben. Op PIPA biedt de elite van de Amerikaanse duivensport het allerbeste aan.

Philippe Dobbelaere (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Ook in 2018 etaleerde Philippe Dobbelaere dominant duivenspel. Met 31x de 1e prijs. De kweeklijnen van enkele gouden stamkwekers – Brigitte, Cleo en haar nestbroer Keizer en haar kleindochter Evita – lopen als een rode draad doorheen de kolonie. Onderling gekoppeld of in kruising met nieuw kweekmateriaal liggen deze kweektoppers aan de basis van steeds nieuwe crackduiven en winnaars. Echte pointeurs, in quasi alle omstandigheden. Uit de beste kwekers biedt Philippe een fraaie selectie jonge duiven aan in veiling. Topklasse!

Riddersclub van België (BE)
Schenkingen ten voordele van de Riddersclub

De status van de Riddersclub van België is er één van hoog allooi, zoals het een gezelschap ridders betaamt. In deze veiling schenken sympathisanten en topliefhebbers een duif ter ondersteuning van de vzw Riddersclub. Voor de liefhebber een kans aan iets zeer speciaals te geraken.