Overslaan en naar de inhoud gaan

Aflopende veilingen: Dirk Deroose, Chris Debacker, Davy Tournelle, Rudi De Saer, Jelle Jellema, Bart Geerinckx, Gebr. Leideman, Jelle Roziers

Op zondag 17 november eindigen volgende veilingen: Dirk Deroose (BE), Chris Debacker (BE), Davy Tournelle (BE), Rudi De Saer (BE), Jelle Jellema (NL), Bart Geerinckx (BE), Gebr. Leideman (NL), Jelle Roziers (BE).

Dirk Deroose (BE)
Jongen van beste kwekers

Dirk Deroose bezit een superhok op de fond en zware fond … De razend ambitieuze Belg heeft zijn plaats tussen de tenoren op de fond verworven. Dit met de vruchten die hij kan plukken uit zijn rijke kweekstal waarin enkele superverervers huizen. De winst van 1e Nat. Chateauroux I oude in 2017 met Marcel en 2e Nat. Asduif Fond & Zware Fond JL KBDB 2017 met Zoom springen nadrukkelijk in het oog, samen met Nationale kopprijzen en asduiven … De Nationale winnaars Klarisse en Matisse zijn fantastische stamkwekers, net als André - vader van zowel Marcel als Matisse en meerdere Nationale toppers. Ook lijnen van iconen als New Freddy, Bender, Peggy, Witpen Rivaldo, zorgen voor een kolonie van uitzonderlijke klasse. Uit alle beste kwekers en vliegers biedt hij nu een exclusieve groep jonge duiven in veiling aan op PIPA.

Chris Debacker (BE)
Nick Special

Met handenvol provinciale overwinningen op zijn palmares gaat het Chris Debacker de laatste jaren voor de wind. Met volle aandacht werkt Chris aan een perfecte duivenstam … en dat loont met in 2018 nog de 1e Nat. Gueret. Het soort Debacker werd een levenswerk en centraal in zijn kolonie staat de wonderman Nick. Bij vele asduiven en kopvliegers zien we superkweker Nick terug in de afstamming, zo ook recent op de hokken van Anthony Maes, waar zijn Bonte Crack, 1e Nationale asduif Fond KBDB 2019 een 50% Chris Debacker duif is. Daarnaast zijn er nog tal van topreferenties waarbij Nick telkens opnieuw als (over)grootvader terugkomt. De enige conclusie die hieruit kan gemaakt worden is dat de Nick-lijn een perfecte lijn is om mee te kruisen. In deze veiling allen exponenten van de geweldenaar Nick, exclusief op PIPA.

Davy Tournelle (BE)
Jongen van de beste kwekers

Wat een superseizoen was 2019 alweer voor Davy Tournelle en zijn familie! Het spel was alweer subliem met provinciale zeges vanuit Blois en Montluçon, en daarbij nog een rits aan topprijzen. Als klap op de vuurpijl kwam daar de 1e Nationale Issoudun oud en de 1e Nationaal Zone Issoudun jaarse bij – van zeldzaam hoog niveau wat we van de familie Tournelle gewoon zijn. In veiling komt een klein groepje jonge duiven met daarbij:

1 dochter Torres x Sofia, 1e Olympiade duif x Moeder 2e Nat. Chateauroux
2 broers/zussen Miss Torres, 1e Nat. Issoudun 2019; 3e Nat. Argenton; 17e Nat. Châteauroux; 74e Nat. Argenton, etc.
2 kinderen Tevez (superzoon Tiesto) x Mieke (1e I.prov. Chateauroux)
1 kind van El Torro (vader 9e Nat. Asduif en zoon Tiësto) x Beauty Torres (superkweekster en dochter Torres)
2 broer/zus 1e Nat. Zone Châteauroux 3,290 duiven en tevens ingeteelde kleinkinderen Tiësto
2 kinderen Goldies Tiesto’s (topkweker) x Tess (1e Belgische Bourges duif 2015-2016)

Rudi de Saer (BE)
New Tours Special & Black Lola Special

Niemand die het kan en zal ontkennen. Rudi de Saer bezit één der meest gelauwerde en succesrijke fondkolonies van België uit het jongste decennium. De lange reeks gewonnen titels en klasseringen op de nationale podia KBDB spreken voor zich. Gouden stammoeder ’t Goedje, stamkoppel Perigueux x Corry… wie kent ze niet? Ze tekenden voor gigantische successen op de kolonie Rudi De Saer. Hun nazaten zorgen nog steeds voor naam en wereldfaam van de moderne De Saer-duif. Eén van de absolute blikvangers bij Rudi De Saer is wondervlieger New Tours, 1e Nat. Cahors en superkweker … in deze veiling jonge duiven, die allen kinderen of kleinkinderen zijn van dit icoon. Maar zeker ook zijn de lijnen van Black Lola zwaar vertegenwoordigd, zelf topvlieger en moeder van generaties Nationale toppers voor De Saer en o.a. Van Der Auwera, DVV en Sierens.

Jelle Jellema (NL)
Jonge duiven uit alle beste kwekers

Dat Jelle Jellema meestrijdt om de Nationale winst op elk concours waarin hij deelneemt lijkt haast een zekerheid … sensationeel is het enige predicaat dat voor het winnen van zo veel Nationale kopprijzen op zijn plaats is. De ‘Jellema duif’ ontpopte zich tot wereldfondduif nummer 1. In deze veiling jongen uit de allerbeste kwekers en dan is kwaliteit direct een 100% garantie. Natuurlijk een zeer hoog Kleine Jade gehalte, de winnaar van 1e Internationaal Barcelona 2014. Daarnaast in deze veiling ook jongen van o.a. 1e Olympiade winnaar Olympic Romee en alle andere zo succesvolle kwekers waaronder de beste kinderen van de legendarische koppeling New Laureaat x Kleine Jade; topklasse van het allerhoogste segment. Jelle verkoopt al enkele jaren bewust geen enkele duif meer aan huis, zodat hij enkel absolute topkwaliteit kan leveren voor zijn veilingen op PIPA.

Bart Geerinckx (BE)
Little Star Special

Ook in 2019 haalde het tophok Geerinckx weer uit met het winnen van het prestigieuze nationaal kampioenschap KBDB op de fond. Een prachtige aanvulling op een reeds onuitputtelijk palmares. Gebundeld met de vele referenties die van over de hele wereld komen, mag zeker gerechtvaardigd zijn dat het ras Geerinckx tot één der beste families in de moderne duivensport wordt gerekend. De fantastische basis van Wittekop Sylvester en Gladiator vormden de kolonie en zorgden voor een ongekend aantal Nationale toppers.

Gebr. Leideman (NL)
Veiling totale vliegploeg oude duiven

Met legio overwinningen en kettinguitslagen tegen duizenden duiven van 100 tot 750 km dragen de Gebr. Leideman met verve het predicaat beste allround hok van Nederland. De topspelers die hun beste duiven steevast op het kweekhok behouden, maken met een aanstaande verhuizing een uitzondering en brengen daarmee een groots hoogtepunt voor het PIPA veilingseizoen 2019-2020.

Jelle Roziers (BE)
Houben Special

Een zeer uitzonderlijke veiling wordt mogelijk gemaakt door de Belgische topspeler Jelle Roziers. Hij bouwde een fantastische collectie winnaars op met voor een groot deel de fameuze Houben duiven aan de basis. In een zeer speciale veiling biedt Jelle enkele van zijn laatste rechtstreekse Houben duiven aan op PIPA samen met een aantal jonge duiven van de beste Houben lijnen. Dat betekent een veiling met duiven van kapitale afkomst die ook nog eens hun kweekwaarde bewezen bij één van de grootste Belgische kampioenen…

November auction
Geluk bij een ongeluk voor de geïnteresseerde bieders zou je het kunnen noemen. Omdat sommige bieders wellicht hun hand overspelen en de aangekochte duiven niet betalen, brengt PIPA enkele malen per jaar deze niet gekochte duiven in veiling. Duiven van vaak heel verschillend allooi maar in de veiling schitteren vaak diamantjes van gouden lijnen - zoals u dat van PIPA gewend bent.

Mark Gilbert (UK)
New Laureaat Special

In 2019 bond het Engelse icoon Mark Gilbert nog maar eens 2 Nationale overwinningen aan de zegekar; op Pau en St. Vincent. Marks oude basis van zijn Southfield Supreme bleek een perfecte basis die aangevuld met vooral Brockamp duiven in staat bleken tot grootste prestaties. De laatste jaren kwamen daar top vliegers als Starlight (Meirlaen) en Golden Barcelona (2e best Int. Barcelona duif 2012-2014) bij, maar ook kinderen uit iconen als New Laureaat (Batenburg & PEC), Romee, Kleine Jade en Silvie (Jellema). Kinderen van New Laureaat's beste kinderen komen in een formidabele veiling.

Verweij-De Haan (NL)
Milos special

Met alweer een fraai palmares op de Nationaals in 2019 bevestigen Michel Verweij en Peter De Haan hun status als Nationale topkolonie. Aan het hoofd van de sterrenploeg staat Milos, waarschijnlijk de beste kweker op International vluchten van de moderne tijd waarvan generaties nazaten eremetaal op de Nationale vluchten kwamen opeisen. In veiling kinderen van de beste kwekers van Verweij-De Haan en natuurlijk van de fenomenale vliegers Robben (1e Internationale asduif Pau 2017-2018), Miss Milos (2e Europese duivin Int. vluchten en 3e Nat. asduif TBOTB/WHZB), Red Rose (1e Nat. asduif Perpignan 2014-2016), Sky (2e Europese duivin Int. vluchten 2019, 3e Nat. asduif 2019), etc.

Europa Master Pigeons one loft race (RO)
Winnaars & asduiven

De Europa Master Pigeons OLR eindigde met een spectaculaire en erg zware finale. De duiven werden in 23 trainingsvluchten, 3 hot spots en 1 halve finale voorbereid op de finale race. De duiven vlogen in totaal 2411 km. Opnieuw behaalde een hoog percentage ingezonden duiven de finale. De vliegroute voor de duiven is vanuit het zuiden richting het noorden zijn. Op dit traject is er bijna dagelijks noordenwind en de finale race heeft een afstand van ongeveer 447 km. De Europa Master Pigeons kan pronken met de grootste prijzenpot voor een eerste plaats in een One Loft Race in Europa: 150.000 euro. Topliefhebbers stuurden het beste van hun kolonie om te strijden om de hoogste eer … in veiling komen de asduiven en winnaars van de finale.