Aflopende veilingen: Chris Hebberecht, Cor De Heijde, Gevaert-Lannoo, Gino Clicque, G&S Verkerk, Sorin Florea, Lubomir Kubacek

Op zondag 15 december eindigen volgende veilingen: Chris Hebberecht (BE), Cor De Heijde (NL), Gevaert-Lannoo (BE), Gino Clicque (BE), G&S Verkerk (NL), Sorin Florea (RO), Lubomir Kubacek (CZ).

Chris Hebberecht (BE)
Asduiven & jongen van beste kwekers

Champion, Pancho, Jempy, Ike, Jaws… stuk voor stuk iconen op de nationale fond, die de kolonie van Chris Hebberecht wereldfaam hebben bezorgd en jaar na jaar opnieuw aan de basis liggen van schitterende prestaties op fond en grote fond. De naam Hebberecht staat synoniem voor meer dan een halve eeuw topsport op de nationale vluchten van fond en grote fond. Uit de belangrijkste duiven kweekte Chris een aantal duiven exclusief voor PIPA, wat resulteert in een veiling van grote klasse!

Cor De Heijde (NL)
Jongen van beste kwekers en vliegers

In 1997 speelde grootmeester Cor de Heijde reeds een 1e Nationaal Perpignan en ook de laatste jaren toont hij weer zijn absolute klasse met o.a. de 1e Nat. Agen (Sector 1) tegen 6.379 duiven 2018 en 1e Nat. Dax (sector 1a) met exponenten van zijn legendarische Klamper dynastie. Dit fenomeen is verantwoordelijk voor honderden nazaten die zich op de nationale klassiekers in de top van de uitslagen wisten te klasseren. Vooral op de koninginnenvlucht Barcelona weten nazaten van De Klamper zich jaarlijks te manifesteren. In veiling komen jonge duiven van de sublieme kweekploeg van Cor, waarop de toppers uit het verleden steevast een plekje wisten te bemachtigen.

Gevaert-Lannoo (BE)
Jongen van beste kwekers

Nadat ze reeds eerder 2e Nat Bourges, 3e Nat La Souterraine, 4e Nat Gueret… 3x 1e Nat. Zone en 5x 2e Zonaal wonnen en 13x 1e provinciaal, heeft Gevaert-Lannoo in 2019 hun reeds lang verdiende Nationale zege eindelijk te pakken met de 1e Nationaal Argenton. En zo kan er na de Olympiade deelname van Ivanka een nieuwe mijlpaal aan de rijke historie worden bijgeschreven! De succeslijn van het Chateauke en het Kaafje maakten naam voor Gevaert-Lannoo in de Belgische duivensport; het bleek een gouden bloedlijn die met name in combinatie met de Bliksem lijnen van Gaby Vandenabeele zorgt voor formidabele prestaties. Uit alle beste kwekers van Gevaert-Lannoo kom nu een sublieme collectie duiven in veiling.

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

De overmacht waarmee Gino Clicque zich het laatste decennium door het duivenlandschap beweegt is van ongekende grootsheid. Niemand had kunnen denken dat Gino zo snel na zijn recordveiling op PIPA begin 2017 op het hoog niveau zou zijn … sterker nog; zijn optredens in 2017, 2018 en 2019 is wellicht nog wel een trapje hoger dan ooit te voren. In deze veiling biedt Gino jonge duiven aan direct uit zijn kapitale kweekkolonie … waarin de namen van oude sterren als Golden Prince en Prince Rudy worden afgewisseld met het nieuwe goud van Golden Princess, First Lady en Golden Devil.

G&S Verkerk (NL)
Jongen van beste kwekers en vliegers

De verkoop van een ronde jonge duiven uit de beste kwekers van Gerard en Bas Verkerk vormt steevast een hoogtepunt in het veilingseizoen. De vader-zoon tandem is één der beste Nederlandse spelers van de laatste decennia en behielden immer hun Nationale asduiven en Olympiade duiven voor de kweek; en dat zijn er door de jaren heen zelfs tientallen. Door te kweken uit hun grootste sterren werd de kwaliteit-dichtheid almaar groter en daarom ook is deze veiling op PIPA een perfecte weerspiegeling van de Verkerk-klasse.

Sorin Florea (RO)
Jongen van beste kwekers

Het Roemeense icoon Florea Sorin omringde zich de afgelopen jaren met topduiven, aangekocht op met name PIPA-veilingen. Klasbak op de kweekploeg is Il Ragno, 1e Nat. asduif Italië uit super Verbesselt en Lippens lijnen … maar Florea bezit ook o.a. Erik Limbourg klasbakken als top vlieger Copy Gilbert (zoon Gilbert), Miss Fantastic (moeder 5e Nat. asduif, zus Eagle Eye), maar ook meerdere kinderen van Eagle Eye, kinderen van New Freddy, Bak 17 en Lucky 848 … kinderen van Rudy (Vandenabeele), Golden Prince (Clicque), Olympiade (Heremans), Di Caprio (Heremans, later Van Dyck), Ouders Sun (Steveninck), Wittekop Sylvester en Gladiator (Geerinckx), Euro Diamond (Brockamp), New Laureaat (Batenburg-VD Merwe), ouders Dolce Vita (Veenstra), Birdy (beste Million Dollar racer ooit) en de beste lijnen van o.a. Gaston Van De Wouwer en Günter Prange. Kortom; een verzameling van duiven van ongekende klasse. Uit de grootste kweekbriljantjes biedt Florea duiven in veiling aan op PIPA.

Lubomir Kubacek (CZ)
Topvliegers en jongen van beste kwekers en vliegers

In 2019 haalde de Tsjechische superster voor maar liefst de zesde maal in zijn carrière de 1e Nationale MSS zege binnen… dit keer zelfs 1e en 2e Nationaal Krajkova tegen 25.235 duiven. Een prachtige toevoeging aan de indrukwekkende lijst Olympiade duiven en podiumposities op Nationale en provinciale vluchten en kampioenschappen … Superklasse komt daarmee in veiling in deze fantastische veiling.