Afgelopen seizoen werden twee nationale winnaars gekweekt uit duiven verkocht op PIPA

Dat PIPA kwaliteit nastreeft in zijn veilingen, weet intussen iedereen. Ook afgelopen vluchtseizoen behaalden diverse kopers opnieuw successen dankzij hun aankopen op PIPA. Zo werden in België bijvoorbeeld twee nationale winnaars gekweekt uit duiven die PIPA afgelopen jaargang verkocht.

1e Nationaal Bourges 38.455 jonge duiven (snelste 59.243 d.) bij Roziers-Xiang

Begin augustus won de Belgisch-Chinese tandem Roziers-Xiang de 1e Nationaal op Bourges bij de jonge duiven. Hun Gust finishte als eerste van 38.455 jonge duiven en liet bovendien de hoogste gemiddelde snelheid van alle 59.243 duiven in concours optekenen. De moeder van Gust, Lady Universe, kocht Jelle onlangs op PIPA in een veiling van Hok Jos Vercammen. De vader, Inbred Queen L, inteelt dus naar Jelles stamkweekster Queen L, werd dit jaar dan weer verkocht in een veiling bij ons. Een dubbel bewijs dus van de kwaliteit die PIPA aanbiedt.


1e Nat. Bourges 2017 Gust: moeder gekocht op PIPA, vader verkocht op PIPA

1e Nationaal Perpignan 4.620 oude duiven bij Stijn en Jeroen Rans

Nadat ze eerder al de 1e Nationaal op Pau wonnen, pakten Stijn en Jeroen Rans ook op Perpignan de 1e Nationaal. Hun Frans, vernoemd naar hun vorig jaar overleden grootvader, werd afgeklokt als snelste van 4.620 oude duiven. Internationaal pakte hij de tiende plek van 14.851 duiven. Zijn vader Ed, van het ras Declercq-Vervaeren kochten Stijn en Jeroen in het verleden op PIPA. Investeren in goede duiven loont dus, zo veel is duidelijk.


De vader van Frans, 1e Nat. Perpignan 2017, werd gekocht in een PIPA-veiling

Heeft ook u een topresultaat behaald met een duif die u bij PIPA gekocht heeft? Laat het ons dan weten op redactie@pipa.be.